annimann
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
annimann
MemberTeemaalgataja andmed on: sugu – N, vanus – 30, pikkus – 163, kaal – 85, eesmärk – kaalus alla võtta, tunda ennast hästi, saada pisut paremasse vormi, aga mitte kulturistiks
“> Olen suurendanud toidukordade arvu 5-le korrale päevas, püüdnud panna kirja kõik, mida päeva jooksul söön ning selle järgi arvutada välja kcal-d ning R/V/S suhte. Mis puutub liigutamisse, siis 5x nädalas käin rattaga tööl (pool tundi sinna ja pool tundi tagasi), 2-3x nädalas sõidan intensiivselt 1-1,5 h ja 2x nädalas käin 45 min. ujumas. Probleem on lihtsalt selles, et kuna olen viimasel ajal lugenud palju toitumise kohta, siis olen leidnud, et nõuanded on väga vastukäivad, eriti mis puudutab rasvu/valke/süsivesikuid. Küll soovitatakse suhet 30:30:40, küll 20:30:50, küll 25:25:50. Paraku olen jõudnud arusaamisele, et kui arvutan nende suhet protsentuaalselt, on sellest vähe kasu, sest kui näiteks selgub, et protsentide järgi söön R 27%, S 59% ja valke 14%, siis ei pruugi see tähendada, et söön rasvu liiga palju, vaid äkki hoopis valke liiga vähe. Oma väikese blodiiniajuga mõtlesingi siis, et äkki on grammidega lihtsam. Kas ajan jama?annimann
MemberTäpselt arvuatada ei saa, aga ehk on abi:
http://www.toidutare.ee ->minu toidutare ->minu kaloriarvuti ->kaloripõleti (aga pane tähele, et pead ennast seal registreerima, muidu sa kalkulaatoreid kasutada ei saa)
kõike seal ka kirjas pole, aga eks vaata ise
“>annimann
MemberRumal küsimus ehk, aga kas kanafilee=broilerifilee?
annimann
MemberKui palju sa peaksid sööma?Kõigepealt küsiks su käest, mis su eesmärk on.
Pane söödud toit kirja nädala jooksul ja arvuta välja ning ongi käes sul kaloraazh.
Eesmärk on kaalust alla võtta ja kaloreid ju panen kirja. Küsimus oli, et kas ma söön piisavalt??? Ma ei oska ligikaudseltki arvestada, kui palju kulub kaloreid igapäeva tegevuste peale.
annimann
MemberKas mina olen loll või on su arvutused kuluvatest kaloritest valed.“Kalorite hulk, mida organism kasutab baasainvahetuses, moodustab kuskil 70% aktiivse ööpäevaga kaloraasist. 10% kulutame toidu seedimisele ja 20% kulub töötades või sportides. Selline oleks jaotus kui tegeleme spordiga ja toitume korralikult. Seega kulub baasainevahetusele lõviosa vajminevast energiast.”
Pagan küll, see asi on minu jaoks uus ja keeruline
annimann
MemberSeal võiks veel leidlikult optimeerida, et mis harjutuse millele järjestad, et oleks vähem sidumisi.Näiteks:
Alaselja jaoks seod kummi ümber kaela ja ümber jalalaba, et tekiks vibu. Siis tõstad kere sirgeks. Seejärel oleks hea treenida kõhtu, seod vaid jala küljest nööri lahti ja teed kõhtu järgmiselt.Seod kummi lambi külge, teine osa kummist ümber kaela (ja siis kummardad ette), saab kõhulihast treenida.
—
Minu arust väga tore kummiprogramm. Mina ei näe mingeid halbu aspekte sellel. Ja kui subjektiivselt jõusaal ei meeldi, siis pole vaja sinna minna. Ks see kumm kätesse/kehasse ei sooni muidu? Kui soonib, siis võiks kummikindaid kasutada vblla.
milleks ironiseerida?
annimann
Member“1.Rinnalihased.
Seo kummilint ukselingi külge. Seisa, jalad õlgade laiuselt harkis, keha ette kallutatud, käsi küünarliigesest pisut kõverdatud.
Suru käsi alla. Hoia ranne jäik. Tee sama teise käega.
2. Rinna- ja seljalihased.
Seo lint ukselingi külge. Seisa, jalad õlgade laiuselt harkis, keha ette kallutatud, käed küünarnukist veidi kõverdatud.
Too mõlemad käed lindist hoides alla.
3.Seljalihased.
Istu põrandal, jalad veidi harkis, põlved pisut kõverdatud. Pane kummilint taldade tagant läbi.
Tõmba linti alakõhu suunas. Küünarnukid liiguvad keha lähedal. Suru abaluid kokku.
4.Õlalihased.
Istu toolil, pane kummilint tooli alt läbi. Too lint õlgade juurde.
Suru käed üles sirgeks.
5. Triitseps.
Lama põrandal selili, pane kummilint abaluude alla, võta selle otstest kinni.
Suru käed üles sirgeks.
6. Biitseps.
Istu tooli serval, jalad võimalikult tooli lähedal, pane lint jalgade alla.
Kõverda käsi küünarliigesest, hoia randmed jäigad.
7. Jalalihased.
Seisa, jalad veidi harkis. Pane lint jalgade alt läbi, hoia lindist ja toeta käed õlgadele.
Kükita. Jälgi, et ka alla laskudes oleks lint pingul.
8. Tuharalihased.
Pane lint ümber jala, seisa teise jalaga kummi otstele.
Vii jalga taha. Lühike, aga tõhus liigutus! Tee sama teise jalaga.
9. Puusade ja reite välisküljel asuvad lihased.
Istu toolil, jalad veidi rohkem kui õlgade laiuselt harkis, põlved koos. Lint on ümber jalgade.
Eemalda põlved teineteisest.
10. Kõhulihased.
Seo lint ukselingi külge. Toeta pea küünarnukist kõverdatud käte vahele.
Tõmba küünarnukid vastu põlvi.
Tee iga harjutust 15 korda 2-3 seeriat.
Ära unusta hingamist! Pingutuse ajal hinga välja.”
Sellised harjutused siis
annimann
MemberKüsimus on järgmine: kas võimlemislint võib kodustes tingimustes kuigipalju asendada jõusaali? Soovitatakse kangesti lisaks aeroobsele treeningule ka jõutrenni, aga jõusaal hirmutab mind
annimann
Member1. Ei pea tegema jõutrenni. Aga tuleks kasuks kui teeksid, mida mitmekülgsem on tegevus, seda parem.2. Joo vett.
3. Tähendab kui sa oled üldiselt defitsiidis, siis 1 päev nädalas võib nö. laadida küll (mõistlikkuse piirides). Ma loodan, et see defitsiit ei ole sul päevas 3500-4000 kcal.
annimann
Member-1000 on palju jah.1.Võib tekkida pidev näljatunne.Teatud momendil sa lihtsalt ei pea enam vastu ja laadid end täis.
2.Organism läheb üle äärmise kokkuhoiu rezhiimile;ainevahetus aeglustub etc …
ja kaal ei tahagi enam langeda.
Aga kuidas näiteks nii oleks, et nädala see olen “korralik” ja nädalavahetusel võtan natuke lõdvemalt? Hulluks ju ka minna ei taha
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Viimase 5 päeva defitsiidid on näiteks -494, -1193, -1124, -368, -834 (No need muidugi ligikaudsed, sest nagu ma nüüdseks aru olen saanud, väga täpselt ikka arvutada ei anna) Äkki tohib nüüd nädalavahetusel natuke veini juua ja grillida?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Olen kuulnudjah, et organismi pidev piitsutamine pole hea, et vahel tuleb ka päevakese kergemalt võtta, muidu läheb organism säästurežiimile. Kas see jutt on õige? Või ei ole hea selline solgutamine, et 6 päeva piirad söömist ja liigutad rohkem ja siis 1 päev lubad endale üht-teist??annimann
MemberÕudne pusserdamine ikka
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>annimann
Memberma usun, et meie kaaluvahe on ka sutsu erinev
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Siis järelikult ikka sõltuvad need kulutatud kalorite hulgad kaalust? Seega võivad need arvutused ikka õiged olla, mis seal tabelites kirjas on minu kaalu kohta?
Ma vist hakkasin sellele kalorite arvutamisele ka pihta saama. Öelge ainult, kas ma saan õigesti aru
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Tervislik kaalu langetamine on siis, kui kulutad päevas u 500-1000 kcal rohkem kui sööd? Seega ma pean lahutama söödud kalorite hulgast kõigepealt need kalorid, mis kuluvad minu kehakaaluga inimesel põhiainevahetuseks ja siis lahutan veel need kalorid, mis kuluvad füüsilise tegevuse käigus? Ja kui tulemus on -500 kuni -1000, siis on ok? Või ei ole see nii lihtne? Aga põhimõte on ikka õige?annimann
MemberSiin “spetsialistid” unustavad ära baasainevahetuse, mis sinu puhul on umbes 1600 kalorit, mis tähendab, et eluspüsimiseks oleks vaja selline kogus ööpäevas söögi/joogiga sisse tarbida. Kõik muu aktiivne tegevus lisandub juurde. Seega olid eile tugevalt miinuses, ehk liiga alakaloraazis, mis tähendab omakorda seda, et kui nii jiga päev ätkad siis saabub varsti päev millal sa murdud ja selle kõik tagasi sööd(õgimishoog). Mõistlik on olla kuni 500 kaloriga miinuses iga päev. Ehk kaalukaotus umbes 2 kilo kuus. Tee endale tabel, kus pead iga nädala nt. esmaspäevaks olema pool kilo kaotanud, selle järgi reguleerid oma toitumist ja treeningut. Näpuga niimoodi kalorite jälgi ajada on suht mõtetu tegevus. Kiirem kaalukaotus lõpeb nii nagu ta lõpeb….Vabandan, kui mu küsimus on natuke rumal, aga minu jaoks ei ole see baasainevahetuse ja kalorite seos päris selge. Kui “eluspüsimiseks” on minu kehakaalu juures vaja 1600 kcal, kas see tähendab, et need 1600 kcal peavad jääma alles, kui ma lahutan oma päeva jooksul söödud kalorite arvust liikumisega kulutatud kalorid? Või tähendab see seda, et võin süüa umbes 1600 kcal päevas ja liikumisega kulutatu läheb maha sealt? Ja tegelikult minu esialgne küsimus oli: kas on loogiline, et minu kehakaalu juures (85kg) kulub 20 min mõõdukas tempos (u 16 km/h) rattasõidule 212 kcal, 20 min ujumisele 181 kcal ja 20 min kõndimisele u 5 km/h 121 kcal? Mul ei olegi ju vaja täpselt teada, lihtsalt kas see suurusjärk võib olla õige? Tänan.
annimann
MemberSellise rattasõiduga sa kulutad ikka väga vähe kaloreid… kui sa just mäest üles ei vänta stabiilselt see 1 tund…mnjah, see rattasõit pole vist tõesti hea näide, sest kuna sõidan linnas, siis on selle 1 h sees ka valgusfoorid jms asjad. Enne kui Mustamäelt Piritale jõuan ei saa vist tõesti tohutut kiirust arendada
annimann
Memberpäris täpselt neid kaloreid mõõta ei saagi – veel vähem peaks uskuma veebis kirjutatut selle kohta.põletatud kalorite arv sõltub siiski intensiivusest ja südamerütmist. on ju vahe kas ujuda 90bpm või 190bpm.
Hästi. Olen nõus, et kõik on suhteline, aga mingi orienteeruv keskmine ikka ju olemas on? Nii fänn ma ei ole, et hakkaks mingeid pulsikellasid ja särke-värke ostma
AutorPostitusedViewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)