Annika Pärtel
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Annika Pärtel
MemberPeep, need söögipildid on küll sellised, et varsti võiksid vabalt oma resto avada!
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_wink.png” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />Annika Pärtel
MemberOn 9/23/2016 at 18:48, elfriide ütles:See, kas saab (või jaksab) trenni teha, sõltub suuresti lapsest. on lapsi, kes magavad 2h kaupa ja siis ema ntx küll trenni teha ei jaksa. mõni ei püsi turvahällis ka ega maga, kui lärm on. nii et eks seda ole pärast näha
. aga mul on kodus nii sangpommid, kang, hantlid kui ka muud kola. igatahes on see elumuutev igas mõttes ja selleks palju õnne ja jõudu. aprillikuus sünnipäev on väga hea, eriti veel sellel kuupäeval
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_smile.png” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />mde, kui mu mälu mind ei peta (oli kunagi üks sügisene kapsapilt siin), siis tagantjärele õnnesoovid –
.
Mul ei ole küll kummagiga probleeme olnud ja ei kujuta hästi ka ette, et vastsündinu näiteks turvahällist jalga laseb või seal kategooriliselt olema keelduks
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_smile.png” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ /> Eks see ole harjutamise asi- kes harjunud sünnist saati vaid koduseinte vahel ja vankris suures vaikuses magama, siis muidugi on hiljem raske üldse kuskil käia, ja istudki lapsega kodus. Minul on mõlemad lapsed sünnist saati saalis kaasas olnud. Varsti kahene poeg magab siiani lõunaund kergkärus saalis ja saan vabalt tund-poolteist trennida- ei häiri saalist kostuv kolin ega ka jutuvada. Kui ärkabki, siis toon ta saali enda juurde, vaatab multikaid ja näksib õuna näiteks- pole probleemi sel ajal 20-30 min rahulikult veel aeroobset teha samal ajal. Muidugi, kui kolmas laps märtsi algul sünnib, siis kahte käru mul ei ole ja tuleb vist hakata varem saalis käima, et saaksin beebi kaasa võtta ja poja samaks ajaks koju jätta. Aga no võtan asja nii, et kõik on planeerimise ja kättevõtmise asi
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_wink.png” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />Mis puudutab väsimust, siis mina näiteks ei mäleta, millal ma magada sain terve öö- äkki 5 aastat tagasi, enne esimest rasedust…
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_biggrin.png” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ /> Aa, ei, siis ka ei saanud, siis käisin öösiti tööl
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_biggrin.png” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ /> Kõik emad on väsinud ja ka raseduse ajal ei maga sa terve öö enamasti. Kui oled rase+ sul on veel väikesed lapsed, siis seda hullem
” width=”20″ /> Nii et see on paratamatu. Selge, et siis täie rauaga ei trenni, aga kodust väljasaamine ja kerge trenn on ikka igati omal kohal, muudab palju värskemaks.
Kui beebiga saalis käia, siis plussiks on kindlasti kodu lähedal asuv saal- siis jõuab enne trenni kenasti beebi korralikult kodus ära toita, mähkumajandusega tegeleda, et trennis sellega tegelema ei peaks Esimese lapsega mäletan, et trenni oli pikk maa, ja tihti kui kohale jõudsin, oli laps juba näljane ja nii pidin riietusruumis talle enne veel süüa andma, et trennis kõik ok oleks. Ka mähkimismatt oli kaasas ja pea igakord ka kasutuses enne või peale trenni.
Annika Pärtel
MemberVot lähen ka nüüd kohe järgmisel trennipäeval klubisse pannkoogusegu järgi- lapsed sattusid pildist vaimustusse ja õuntega, mida aiast saab, pole ka muidu midagi tarka teha…
MemberÕhtust!
Kuna homme on kavas järjekordne ämmaka visiit, siis täna sai uuesti kaalutud- +3,5 kg võrreldes raseduseelse kaaluga. Ülehomme algab 19. nädal, seega nädalake veel ja kirjade järgi peaks nagu pool olema möödas juba (kuigi tuginedes eelnevatele sünnitustele, siis võib arvata, et seegi kord lähme ajast üle).
Tänane trenn videos
Kavas olid selg, tuharad+ aeroobne. Trenni lõpus kiskus reie tagaosakrampi ja siiani on valus. Kuigi tarbin juba 5. kuud rasedate vitamiine, siis tuleb lisada vist pihustatav magneesium ka. Kõhuke on viimase pooleteise nädalaga paisunud ka nii palju, et osade harjutuste puhul on tunne üsna ebamugav- nagu pallike oleks kõhu sees
” width=”20″ /> Täna näiteks tegin seistes ühe jala peal rumeenlast, kettad käes, ja no ei olnud väga mugav ette kummarduda, tuli pidevalt jala ja keha asendit sättida.
Vaevustest niipalju, et Rennie on käekotis viimasel ajal. Hommikul peale sööki tihti kõrvetab, õhtuti ka. Eelmiste rasedustega oli raseduste algul ja päris lõpus sama lugu, kadus ära päevapealt peale sünnitust (kuna siseelundid, sh magu, on kokku surutud, siis sellest tingituna kõrvetabki, raseduse algul on asi seotud aga pigem hormoonidega). Muus osas on aga tervis väga hea, eks see teine trimester olegi selline, kus tegutseks ja möllaks- ja kolmandal juba ootad, et saaks juba ära sünnitatud, enam ei taha niiii suuuuur olla
” width=”20″ />Näide tänasest lõunasöögist: värsked tomatid ja kurgid, rasvasem kodujuust, puhas liha hakklihaks tehtuna (kõik kraam turult kindlate müüjate käest, värske ja kvaliteetne). Lihale maitseks Himaalaja roosisool ja külmutatud till.

Annika Pärtel
MemberVahelduseks mõned videoklipid Instagramist/FBst. Tehtud 16. nädalal. Nagu näha, siis trennid on hetkel minu kohta ikka väga kerged
” width=”20″ />Homme on kavas saalivaba päev ja plaanis nii oma 5 tonni mulda veel aeda vedada, saab enne suuremat sügist haljastusega lõpuks ühele poole. Nii et trennipäev nagu ei ole, aga see poolteist-kaks tundi kaevamist-tassimist on vaat et kõvemagi koormuse eest, kui miski minu praegune saalitrenn
” width=”20″ />Ah jaa, kõht on ka korraliku kasvuspurdi teinud, kaaluiive täna kokku +3,4kg. Käisin täna taas uusi pükse ostmas, trenniriided tuleb ka lähiajal välja vahetada, hetkel veel ühtteist selga mahub
MemberMa muidugi tänan komplimendi eest, aga oma blogi pean siiski elustiiliblogiks ja loevad need, kellele see nö kogu kompotina huvi pakub. Ehk siis teaduslikke tekste ja vastavasisulisi artikleid/uuringuid tuleks küll mujalt otsida- ja neid siis seal ka vastavalt kommenteerida, kiita või maha laita- nii, nagu parasjagu soovi ja tuju on
” width=”20″ /> Annika Pärtel
MemberEi leia, et see nüüd mingi probleem oleks
Millise seaduse rikkumisega oleks täpsemalt tegu?
Annika Pärtel
MemberLaps turvahällis trenni kaasa- ta ju esimestel kuudel vaid magab
” width=”20″ /> Või teil seal ei lubata?
Mul varsti 2ne poja püsib veel praegugi kergkärus, ja sätin trenniaja tema lõunaunele- magab lastenurgas magusat und, kuni ma rahulikult trennin
” width=”20″ /> Kui 3ne tüdruk ka kaasas, siis tema teeb ka saalis trenni
” width=”20″ />
Annika Pärtel
MemberNo siis olete kuukese minust maas
” width=”20″ /> See esimese kolme kuu värk ongi nii, et ega väga ei taha midagi teha ega kuidagi olla. Ma lausa sundisin end trenni, sest tegelikult kui midagi ei teinud, oli veel kordi hullem enesetunne
” width=”20″ /> Mul on kõigil kolmel korral see kadunud pm päevapealt, nüüd juba saab täisa korralikult taas trennida. Aga jah, terve aja pm lõpuni peab ikka jälgima, et kõht oleks trennis täis ja jook ligi, siis on kõik ok. Ja kui on ette teada, et peale trenni kiirelt süüa ei saa, siis pigem võtta juba ette kaasa midagi.
Meile soo osas juba esimesel korral anti vihjeid, kuna tehti reisi tõttu veidi hiljem ja no ühtteist nagu oleks olnud näha, aga ka okt on alles järgmine UH, eks siis saab kas kinnitust või lükatakse väide ümber
” width=”20″ /> Keda ise muidu ootate?
Trenni suhtes ära ka muretse- vaata mind!
” width=”20″ /> Selle aja ikka leiab
MemberMeie Viimsi Delice müüb ka seda ökojogurtit
” width=”20″ /> Olen näinud, aga pole proovinud, nüüd siis tean!
MemberLahe! Mõnusat ootust!
” width=”20″ /> Millal tähtaeg? UH järgi 12s nädal, aga…
” width=”20″ /> UH tegemise kuupäeva ei näe.. Aprillis?
Edit: ma nüüd sain sellest pearingluse küsimusest ka aru
” width=”20″ /> Kui pea ringi käib, siis tuleb kaasal ikka vaiksemalt asja võtta- järelikult on koormus liiga suur või pingutus liiga intensiivne. Pulss ei ole sama mis muidu, võib kiiremini tõusta või pidevalt veidi kõrgem olla. Võib olla ka nii, et esimesed 3 kuud on kehv olla ja pea võib trennis või ka niisama näiteks järske liigutusi tehes ringi käia, see võib aga teisel trimestril kaduda. Üldiselt teisel trimestril (so peale 12 nädalat), kui katkemise või enneaegse sünnituse oht madalaim, on ka trennide suhtes hea aeg- saab taas veidi korralikumalt liigutada
” width=”20″ />PS-väga huvitav blogi, super pildid!
Annika Pärtel
MemberEks need harjutused peab leidma või välistama igaüks ise, olenevalt treeninstaazhist ja enesetundest. Mina ei tee enam harjutusi kõhuli ja kõhule, raseduse lõpus ei taha olla ka päris selili, kuna siis kõht surub siseorganitele ja hakkab ruttu halb. Noh ja kui kõht kasvab, siis tuleb näiteks küki asendit ka korrigeerida, sest vastasel korral jääb kõht lihtsalt ette… Rõhutatakse, et raseduse lõpus ei tohi käsi kõrgele tõsta ja mõni isegi väidab, et kükitamine on teda sünnitama ajanud, need vast meiesugustele trennihuntidele ei kehti
” width=”20″ />Kuna seekord sain jälle uue ämmaka, siis hoiatasin teda, et teen jõutrenni, olen teinud ka eelnevatel kordadel kuni päris lõpuni, siis peale esimese visiidi lõppu ta ikka saatis mind ära sõnadega, et ärge siis last ka enam tõstke ja kui kõht hakkab valutama, siis sööge NoSpa-D
” width=”20″ /> Poja kaalub mul kuskil 12,5 kg, ma ei hakanud mainimagi, et trennis mul on ühe käe otsas selline raskus, kui näiteks biitsepsit teen
” width=”20″ /> Ta vist minestaks, kui kuuleks, et lisaks trennile teen ka kodus teinekord üsna rasket tööd, noh nagu mulla tassimine ja maa kaevamine uue muru rajamiseks, ja muu taoline…ja ikkagi kandsin mõlemad eelmised rasedused täpselt 5 päeva üle, imetasin mõlemat last üle aasta ja mingeid probleem ei olnud. Eks see ole individuaalne kõik. Tean ka jõusaalinaisi, kes rasedatena päevagi saali poole ei vaadanud, sest neile lihtsalt ei sobinud. Mõni ujus, mõni jalutas. Ujumine mulle aga näiteks ei sobinud, eelistan siiski omas tempos saalis kulgeda. Või nohh kui, siis, võibolla spas hilbiks vaid, mitte ei harrastaks korralikku krooli…
Kuna raeduse ajal tehakse iga kuu tervisekontroll, korduvalt mõõdetakse nii veresuhkrut kui hemoglobiini taset, siis tegelikult on üsna huvitav neid näite jälgida. Enamikel rasedatel kipub hemoglobiin alla kukkuma ja tuleb võtta raualisandeid, mis omakorda põhjustavad mitmeid terviseprobleeme (nt kõhukinnisust). Mul kõikub see seal 145 kandis koguaeg, ehk siis pole kunagi vaja läinud. Pulss ka ok, samuti veresuhkur. Muigama ajab aga kehamassi indeksi arvutamine iga raseduse algul (see teatavasti on pikkuse ja kaalu suhe)- selle numbri järgi olen ma ikka no rasvane mis rasvane
” width=”20″ /> Ega seal kedagi ei huvita, palju sul tegelikult rasva või lihasmassi kehas on, on selline tuim number, mille järgi siis rasedaid lahterdatakse ja selle järgi saadetakse need, kel kõrgem KMI, raseduse teises pooles diabeedikontrolli- kuigi veresuhkru näit võib täitsa normis olla.
Ka kirjutati minu rasedakaarti märge eritoitumisharjumuste lahtrisse: proteiinilisandid
” width=”20″ /> Ju siis kuskilt minu jutust jäi mulje, et tarbin iga päev ohtralt proteiinipulbrit või midagi- kuigi ma pole seda juba vist oma 5 viimast aastat teinud. Mainisin küll, et BCAAd joon trennis, ju see siis on meditsiiniinimeste jaoks üks ja sama asi…
Aga mis puudutab harjutusi, siis ei maksa põdeda üldse. Kui tunne ok, laske käia. Keha ütleb ise, mis on ok ja mis mitte!
” width=”20″ /> Noh ja kasuks- kogu üldine füüsiline koormus on kasuks. Otseselt nüüd ühtegi harjutust esile tuua küll ei oska. Kes on harjunud end liigutama, see tehku seda ka rasedana, see ennetab kindlasti tüüpilisi rasedusaegseid vaevusi nagu seljavalud, tursed, kõhukinnisus ja muu taoline. Hea füüsiline vorm muudab ka sünnituse lihtsamaks, sest vot seal on TÕESTI vasupidavust vaja (tavaliselt te ju öö otsa magamata olles trenni ei lähe, aga kui arvestada seda, et päris suur osa lapsi sünnib varahommikul, siis kujutage ise ette olukorda, kus olete täiesti magamata, võibolla 15-20 tundi jutti enne seda veel valutanud ka, ja siis öeldakse teile et vot nüüd andke tuld ja pressige kogu jõust
)
Annika Pärtel
MemberÕhtust!
Juba teist nädalat treenin uue treeningkava järgi. Ikka 4 jõutrenni, mille järel kohe 20-40 min aeroobset, nädala sees saalivabal päeval tavaliselt teen pika aeroobse õues, 2-2,5 tundi (kiirkõnd). Nädalavahetuseti tavaliselt puhkan.
Kuigi peale BCAA toidulisandeid igapäevaselt ei kasuta, siis aegajalt proovin ikka ühtteist uut. Hiljuti saadeti mulle degusteerimiseks uusi batoone- no sain maista jah, aga lapsed sõid suurema osa ära
” width=”20″ /> Järelikult maitsesid
” width=”20″ />
Toitumises on nii, et kuna hommikusöök on mul üsna vara, nii umbes 7- poole 8 ajal, mil lapsega enne lasteaeda koos sööme, siis enne lõunast trenni läheb kõht juba uuesti tühjaks. Vahepaladena teen siis kas kefiiri või kreeka jogurtit marjade ja pähklivõiga, või magusat omletti (munad, mesi, kaneel- ilma meeta ei lähe kohe mitte, kuna minuga koos sööb ka väiksem laps ja talle mesi maitseb
)

Täna peale trenni tuli aga leiva isu. Kuna igapäevane trenni sõit möödub Muhu Pagarite poekesest, siis saigi võetud üks ahjusoe seemneleib ligi. Küll oli hea!

Sel nädalal mul vabu päevi aga pole. Kuna rasedus pole haigus, siis ligi 10 tonni mulda ootab juba kevadest saati aeda viimist- päris raseduse algul ei julgenud mässama hakata, nüüd aga juba võimete piires kannatab teha. Aega võtab rohkem, aga no mis siis, peaasi, et enne lund veetud saab
” width=”20″ />
Lõppu üks pilt hetke “vormist” ka
” width=”20″ />
Tsau!
MemberHommikust!
Täna on juba teine järjestikkune puhkepäev. Eile ei tahtnud kohe üldse mitte midagi teha, aga kui aknast õue vaatan, siis täna peab vist muruniitmise ikka käsile võtma, kui muud mitte. Tegelikult oleks oluliselt rohkem vaja teha, aga no vahel peab olema selliseid täiesti vabu päevi ikka ka, kus ainult sööd, nokitsed vb natuke käsitööd teha ja vaatad mõne hea filmi…
Paralleelselt jälgin LIVEs SEB Tallinna maratoni. Ei hakanud kõhuga kõndima minema, kange tahtmine oleks olnud hoopis joosta, aga no ilmselgelt maratoni 4. kuud rasedana ju ei jookse
” width=”20″ /> Nii et kannatan aastakese, 5,5 kuud peale sünnitust tahaks olla ikka sellises vormis, et suudaks taas poolmaratoni läbida, ükskõik siis mis ajaga (arvata on, et eelmise sügise aega vast ei saa, aga no mine sa tea…). Järgmine kevad-suvi on parim aeg selleks valmistumiseks.
Seniks siis jah, hoian pöialt tuttavatele, kes hetkel jooksurajal
MemberVäike vormivõrdlus
” width=”20″ />
-
AutorPostitused