Annika Pärtel
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
oktoober 26, 2014 at 2:08 p.l. in reply to: EMV kulturismis ja fitnessis 2014 Salme Kultuurikeskuses 18.10 – GALERII #372814
Annika Pärtel
MemberAnnika Pärtel
MemberÕhtust!
Nüüd on siis käes see aeg, kus enam öösiti und ei saa
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Eks keha harjutab end juba mõttega, et öösiti paari tunni tagant nagunii on vaja varsti ärkama hakata….Mis sest, et ma ei ole…hmmm.. vist alates juunist 2012, mil sain teada esimesest rasedusest, kuni siiani tervet ööd järjest maganudki- raseduste ajal teadagi tuleb öö jooksul kordi wc- vahet joosta ja lapse sündides esialgu on toitmised, seejärel hammaste tulek, või siis on see ärkamine juba nii alateadvuses, et iga nohina peale juba lähed automaatselt kontrollima, kas kõik on ikka ok, kas tekk korralikult peal jne…
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Trennide jaoks ikka jaksu õnneks jagub ja vastupidiselt peegelpildile,mis ütleb, et kõhul enam suuremaks minna vist ei anna, on motivatsioon üsna laes- varsti saab ju taas kasutada enamusi harjutusi, millega harjunud olin! Mõte juba igal juhul töötab. Peale sünnitust tahaksin proovida lähemalt TRX- treeningut ja kui taas istuda tohin, siis vahelduseks kodusele rattasõidule kindlasti Freshi poolt pakutavat virtuaalspinningut, mida saab harrastada endale sobival ajal jõusaalis spinninguratta seljas, suurelt ekraanilt kuvamas kaunid loodusevaated, mäestikurajad….nagu sõidakski ise päriselt kusagil mägedes!
Kuna viimasel ajal suurt midagi selga ka ei mahu, trennisärgidki kipuvad aina lühemaks jääma, siis lähiajal kavatsen oma trenniriiete kappi samuti uuendada- et peale sünnitust oleks nö uus hingamine trennis. Olen kaalunud lisaks ka kompressioonsääriste soetamist, sest pikad aastad jõutrenni, lisaks rasedused ja eelsoodumus veenilaiendite tekkeks ei ole just naljaasi- mõttekam on probleeme ennetada kui pärast ravida. Jalatrennides ja aeroobset tehes kuluksid igati ära.
Söögiisu on vilets jätkuvalt, menüüs katsun siisi hoida tavapärased muna, liha, kohupiima, pähklid, keefiri, vahel natuke kuivikleiba lisaks, kodujuustu… Hetkel olen teinud trennis või peale trenni ka väikese proteiinisheigi, kuidas aga beebi pulbrit taluma hakkab läbi rinnapiima, see vajab katsetamist. Tõenäoliselt mingiks ajaks peale sünnitust jääb proteiinipulber siiski ka nii igaks juhuks seisma, katsun selle asemel rohkem tarbida treeningjärgselt maitsetut kohupiimapastat koos mahlaga.
Eile üritasin küll ratta selga kodus jõuda, aga kuna lapse und jagus vaid miski10 minutiks, siis jäi see lõbu mul ära. No eks vahel peabtäiesti vaba päev ka trennist olema, kuigi neid on mul oluliselt raskem taluda, sest keha on siiski harjunud pideva liikumisega- vaba päeva õhtuks kipuvad siis jäsemed kergelt tursesse minema ja meeletust väsimusest ma üldse ei räägigi. Saab aga päeva jooksul kasvõi kergelt liigutatud, on no ikka kohe teine asi!
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Täna sai saalis tehtud taas ülakeha, homme jalad kavas, esmaspäeval katsun rattasõiduga piirduda.
Annika Pärtel
MemberVot mina olen alati imestanud, et miks ei ole võimalik trennis käia, kui on laps? Käisin ise tütrega terve esimese aasta nii, et oli turvahällis kaasas, kui jalad alla sai, läks lastetuppa (hetkel nüüd on lastetuba kinni klubi kolimise tõttu ja seni, kuni avatakse, hoiab last abikaasa, lisaks leiab aega ka ise lapsehoidmise ja töö kõrvalt regulaarselt trennis käia), nüüd lähipäevil on teine beebi sündimas- olen teinud trenni nii terve esimese raseduse aja, läksin tagasi saali peale sünnitamist, olen treeninud terve teise raseduse aja ja kavatsen samuti minna tagasi saali niipea, kui keha võimaldab- siis juba kahe väikese lapsega (tütar saab kohe 1,8a),üks läheb lastetuppa, teine turvahälli ja saali kaasa. Kui tahta, saab kõike ja alati, planeerimise küsimus!
Koduse trenniga on nii, et enamus algajaid alustab suure hooga ja jätab asja siis mingi aja pärast sinnapaika. Ma ise ei kujutaks küll ette, et ma kodus võimleks kuskil, tütar samal ajal ka tähelepanu nõudmas. Kodus saan ratast sõita vaid siis, kui ta magab ja siis on ka beebimonitor koguaeg töös, sest hammaste jätkuva tuleku tõttu ärkab unest üsna tihti. Saalis on ikka kordi lihtsam keskenduda, teen oma trenni ära ja rahu majas, ja laps saab ka kenasti mängida samal ajal. Muidugi aeroobset saab teha tasuta ja õues ja koos lapsega, kärutades, aga sellest üksi ka ei piisa, kui silmapiiril bikinifitness kui selline. Piisava lihasmassi tekitamisel on ju ka keharasv kiirem põlema.
Kui see bikinifitnessi teema ikka kindlaks eesmärgiks enda jaoks seada, siis tulekski esmalt oma ajakava paika panna, läbi mõelda, kuidas mida ja millal teed, seda esiteks lapse heaolu pärast, aga ka näiteks regulaarne söömine eeldab kindlat ja paigas ajakava. Kui eeldused on loodud, soovitaksin leida konkreetse inimese, kes oleks Sulle nõu ja jõuga toeks, motiveeriks ja seletaks lahti, et kuidas ja mis ja miks ja millal. Tihtipeale nö ree peale saada on psühholoogiliselt keerulisem kui füüsiliselt, sellele inimesele võiksid Sa saada rääkida ka muudest asjadest peale trenni ja söögi, a´la oma tunnetest, tujudest jms. Neist sõltub samuti palju.
Nii et mis mina soovitaksin: kõige esimesena paika panna oma plaanid, võimalused, läbi mõelda trenniajad, seejärel leida see õige inimene, kes teeks nii kavad kui annaks ka nõu ja oleks lihtsalt niisama teinekord nö olemas, juhul kui peaks tulema näiteks tagasilööke või seisakuid, ja seejärel tuld!
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 25, 2014 at 2:20 p.l. in reply to: EMV kulturismis ja fitnessis 2014 Salme Kultuurikeskuses 18.10 – GALERII #372756Annika Pärtel
MemberMehed klassikaline kulturism
1. koht Oleg Anissimov, Sparta, treener: Ott Kiivikas
2. koht Peep Reinart, Spordiklubi Sparta, treener: Indrek Otsus
3. koht Mihkel Vaino, Mayors Ry
4. koht Siim Savisaar, treener: Silvar Rückenberg
5. koht Sten-Erik Villup, Reval-Sport, treener: Indrek Otsus.
Võrdlused
Annika Pärtel
MemberEi kuula ei mp3 ega muid vidinaid saalis (kuigi mp3 on vanast ajast olemas küll, sai kunagi kasutatud nt õues aeroobset tehes), need ju segavad. Klappe pole ka kunagi seal kasutanud. Aga näiteks Freshi sai hiljaaegu paika huvitav süsteem, kus klient saab mugavalt adminnilaual (asub pm saalis, st ei pea ka kuskile teise ruumi minema, et muusikat valida) olevalt aipaadilt ise valida, mis muss tuleb. Ja spotify kasutajad saavad sama süsteemi lisaks isikliku moblaga ka reguleerida, ilma et peaks üldse adminni laua juurde mine´ma
oktoober 24, 2014 at 9:14 e.l. in reply to: EMV kulturismis ja fitnessis 2014 Salme Kultuurikeskuses 18.10 – GALERII #372704Annika Pärtel
MemberAnnika Pärtel
MemberMinuteada no mingeid konkreetseid suhtenumbreid küll paika pole pandud. Olulised on laiad õlad, kitsas vöökoht, üsna kitsad puusad ja korralikud ilusa kujuga jalad, see loob vajaliku raamistiku ja ilusa üldpildi- ja selle olemasolul saab hakata juba nö piisavat materjali peale ehitama. Lisaks sinna juurde ka kindlasti üldine välimus, lavaline esinemisoskus jms, mis on küll suuresti teostatav-õpitav, aga oma osa on kindlasti ka loomulikul sarmil… Treeneri leidmiseks on kõige mõttekam pöörduda mõne selle ala võistleja või juba võistlustelt teada treeneri poole, kelle õpilased juba varem laval olnud on.
Täiendage mind veel eelduste osas, kindlasti kõik ei tulnud kohe meelde
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Annika Pärtel
MemberMina olen ostnud erinevatest looduspoodidest: nt Pirita Selveris on selline, Rocca al Mares 1. korrusel samuti, ka on neid müügil. Üks poekett, kus kindlasti on, on Biomarket ja peaks olema saada erinevaid sorte: mandel, maapähkel, kreeka pähkel jne. Nn tavapoodides pole päris see võie, sinna on lisatud tihtipeale ka suhkrut, aga looduspoodide omad sisaldavad üldjuhul vaid meresoola veidike, kui sedagi, maitsest igatahes ka seda soola aru pole saada.
Annika Pärtel
MemberHommik!
Eile oli tegus päev! Fitness.ee jaoks sai teoks üks videoprojekt spordiklubis Fresh, mille tulemusi saab siin juba üsna pea näha (siinkohal anna edasi ka kiitused professionaalsele tegijale!). Koormuse poole pealt oli no ikka kordi raskem, kui niisama omaette vaikselt see trennike mööda saata, õhtuks olin ikka suhteliselt omadega läbi
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kui algul oli kavas teha vaid ülakeha, nii nagu ma olen viimasel ajal treeninud, siis kuna aega oli ja tahtmist ka, sai lõpuks ikkagi terve keha läbi käidud, sh lõppu väike massaazhki
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Nüüd jääb vaid põnevusega tulemust oodata 
Täna piirdun kergema rattasõiduga kodus ja ees ootab ka veidike netitööd, lisaks on aeg kokku panna juba beebihäll jm vajalik, et asju mitte päris mineku hetkele mitte jätta…
Kuna vaid sport ja toitumine ei ole kaugeltki kogu elu mõte, siis käsitöö poole pealt ei ole ma ka käed rüpes istunud. Mul on alati mitu projekti pooleli, neist 2 said taas valmis ja kuluvad külmade ilmadega igati ära:
Romantiline sallike/kaelasoojendaja
Ja nüüd väike kohv+ rattasõit+ veidike tööd netis…
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Annika Pärtel
MemberSeda võiet sai ka kunagi Soomest toodud, nüüd on õnneks siin ka taolisi saada…
Pildidid tulevad üsna pea
oktoober 23, 2014 at 5:21 p.l. in reply to: EMV kulturismis ja fitnessis 2014 Salme Kultuurikeskuses 18.10 – GALERII #372676Annika Pärtel
Memberoktoober 23, 2014 at 4:45 p.l. in reply to: EMV kulturismis ja fitnessis 2014 Salme Kultuurikeskuses 18.10 – GALERII #372674Annika Pärtel
Memberoktoober 23, 2014 at 4:39 p.l. in reply to: EMV kulturismis ja fitnessis 2014 Salme Kultuurikeskuses 18.10 – GALERII #372672Annika Pärtel
Memberoktoober 23, 2014 at 4:04 p.l. in reply to: EMV kulturismis ja fitnessis 2014 Salme Kultuurikeskuses 18.10 – GALERII #372671Annika Pärtel
Memberoktoober 22, 2014 at 3:40 p.l. in reply to: EMV kulturismis ja fitnessis 2014 Salme Kultuurikeskuses 18.10 – GALERII #372634Annika Pärtel
MemberKulturism juuniorid
1. koht Rainer Palm, Spordiklubi Sparta, treener: Argo Ader
2. koht Edgar Udod, Sparta, treener: Marek Morozov
3. koht Sten Richard Oskar, David Fitness, treener: Fred Antson
4. koht Edmund Pilt, treenerid: Esta Pilt ja Silvar Rückenberg
5. koht Aleks Krause, Arctic Sport Club Tallinn, treener: Marek Kalmus
Võrdlused
JÄRGNEB…
AutorPostitused