Annika Pärtel
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Annika Pärtel
MemberSaalis kusagil 1,5 tundi+ tund või rohkem aeroobset (praegu jalgrattasõit või pikamaajooks vabas õhus)Saunad värgid on pärast kodus-siis on aega küll ja saab kaua mõnuleda…
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Annika Pärtel
MemberFittest klubi Tallinnas vist oli kuidagi seotud nende laudadega, vähemalt tutvustustreeningu viisid küll kunagi läbi. Otsi nende kodukas üles ja küsi sealt!
Annika Pärtel
Membermille jaoks parim?
Annika Pärtel
MemberKäin küll jõusaalis ja ausalt öelda teevad need 2kg hantlitega naljakaid liigutusi tegevad tibid mulle küll nalja.. Mitte et ma ise nüüd ma ei tea mitmeid kümneid rebiks, aga tuleb ikka nii teha, et tunda ka korralikult on. Ja väike lihas peaks ikka ka olema, tänaval lausa hale vaadata, kui nahk ripub luude küljes ja tagumik küll peenike, aga vormi ei mingisugust.
Nojah, aeroobikas käin ka +tegelen showtantsuga, aga esmatähtis on minu jaoks ikka ilus keha, kus oleks ka mida vaadata. Igasugu shaping ja muu tilulilu jäägu kunstküüntega tshikkidele, kes jõusaalis kardavad neid (küüsi) lõhkuda.
Kulturistiks ma saada ei taha, aga fitnessiga tegelevad naised on minu meelest küll väga ilusad!! Kes kritiseerivad, on minu meelest lihtsalt kadedad. Ja paljud kritiseerijad on enamasti naised (need, kel endal vormi pole ollagi, pekk ripub igal pool ja tahtejõudu ennast kokku võtta ei ole), aga ka õllekõhuga mehed (ei mõelnud just siinkommijaid, sest usun, et enamus on ikka spordiinimesed siin:))
Annika Pärtel
Member“Sangad”” on kere külgedele jäävad pekivoldid!! Esinevad tüsedamatel naistel ja ka õllekõhtudega meestel. Paksudel lastelgi olen näinud, ühesõnaga kõigil, kel pekk vöö ümber tavatseb koguneda. Ainus võimalus neid “juurde treenida”, on endale valimatult üksküik mida suust sisse ajada!
Annika Pärtel
MemberGlutamiin on mu igapäevases sheigis muide täiesti olemas..Pole tal häda midagi. Aga ega maitse üle saa vaielda ka ju.
Aga see Ultra Geli rõvedalt lääge virsikumaitse……Ja muuga kui veega teda ju ka segada ei soovitata, jääb tükki ja siis veel rõvedam teda juua.Tegin ühe potsiku küll, aga-abi ei miskit. Peale tabletikujul sissevõtmist aga teine asi, polnud vastumeelsust ja asi toimis (tbl-s vist see toimeaine osakaal suurem-täpselt pole viitsinud vaadata, aga no aitab igal juhul).
Annika Pärtel
MemberNo ma ei tea, kulturistidki vist võtavad aastas paar-kolm kilo lihast juurde..Enamus on pekk sul, ma kardan. Tee rohkem aeroobset (ka iga trenni lõppu min 30 min), jälgi sööki ja siis peaksid saama lihase välja ka. Arvan, et konkreetseid soovitusi on siinkohal ka proffidel sulle raske anda, kuna ei tea vanust, söömisharjumusi, treeningkava, keha rasva%. Katsu hankida endale treener, kes sind üle vaatab, Ise katsetades võid kogu seedimise tuksi keerata.
Annika Pärtel
MemberOstin ka kunagi Ultra Geli-süda läks pahaks, nii vastik maitse!
Arstil (TÜ traumatoloog-iseenesest peaks Tartu ülikooli juures töötav arst ikka ju midagi teadma..) käisin ka, see ütles kõigepealt, et liigun vähe (ta ei teadnud, et tegin tol ajal 8 trenni nädalas ja isegi ei puhanud ükski päev) ja siis mõtles välja, et mul ongi sellised liigesed et ei kannata trenni! Saatsin ta kuu peale.
Praegu on apteegis saada vähemalt kahte sorti glükosamiini tablette (tuleb hulga odavam kui Ultra Gel muide- 100 tbl ostsin 140 kr)Kuu aega sööd, 2 näd vahet ja siis jälle. Kui pidevat probleemi pole, tee pikem vahe. Endal on põletikud olnud mõlemas põlves ja ka õlas (vanad vigastused, mis aeg-ajalt tunda annavad), ning glükosamiin on probleemi lahendanud. Aine on lisaks kõhre tekke soodustamisele ka põletikuvastane ja valuvaigistav- ning tõesti seda ta ka on!! Võtan igal hommikul toiduga 1 tbl ja kui näiteks varem ei saanud trepistki üles ilma et põlv oleks valus olnud (öösel ka valutas muide)siis nüüd teen 110 kg jalapressi ilma probleemideta
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Sellise “keemiaga” väldid muide seda, et tulevikus kõrges eas olles pead kepi najal komberdama ja liigesevalu kannatama. Iga liiges kulub liikudes, glükosamiin peatab selle protsessi ja aitab kõhrel uueneda. Kui kõhr aga on tugevalt kulunud, ei aita muu kui kunstliiges..
Meie peres on hakanud ka ema (45a) ja vanaema (76a) glükosamiini sööma, vanaemal kahjuks(nagu enamusel vanuritest) liigesed juba täitsa läbi, aga tänu glükosamiinile enam hullemaks õnneks ei lähe.
Annika Pärtel
MemberTere!
Treenerina tööle asudes sõltub enamasti tööandjast-kas hakkad põhitööna trenne andma või teed mingit teist tööd ja nö hobina annad tunde. Tavaliselt antakse algajale siiski migi arv tunde nädalas. Eestis minuteada põhikohaga (aeroobika )treenereid on üldse vähe, sest ega selle eest just tohutut raha maksta ja rikkakssaamise lootust pole (enne pead olema endale ikka nime teinud jne), needki põhikohaga treenerid teevad treeneriameti kõrvalt enamasti midagi muud ka(koolitavad, teevad karjääri vabakutseliste tantsijatena, toovad midagi spordiga seotust maale, õpivad kusagil kehakultuuri, mis on vajalik kõrgema treenerikvalifikatsiooni saamiseks jne)
Koolituste kohta võiksid aga lugeda Kadri foorumi teemat “tere!”, seal kommenteerisin veidi FAFi. Kui aga oled siiski FAFist huvitatud, võta ühendust Kaisa Teimanniga näiteks (vt http://www.fittest.ee), tema käest saad täpsemat infot.
Treenituse kohta kehtib selline tõsiasi, et treener kui teistele eeskuju näitaja peab ikka eelkõige ise hästi treenitud olema-litsentsieksami sooritamiseks pole see küll üks tingimustest, aga siiski.. (paljud treenerid käivad näiteks lisaks aeroobikale jõusaalis vmt, sest alati aeroobikast ei piisa, et omada madala rasvaprotsendiga keha ja ilusaid muskleid). Muidu klient vaatab, et pole mõtet selle treeneri trennis käia, kui kasu pole (kasutegurit vaatab esmalt treeneri välimuselt-seda rõhutatakse muide igal treenerite kursusel!) Nii et pead pingutama, aga eks sul ole vaja ju kõigepealt kursused läbida, eksam teha ja selleks ajaks oled juba ilusti vormis ka ma arvan!
Astma teemat ei oska eriti kommenteerida, sest ei tunne ühtegi astmaatikust treenerit. Peaksid küsima nõu arsti käest, kas su tervis kannatab treeneriametit välja. Pead aga arvestama, et treeneriamet pole mitte lust ja lillepidu-palju pead end sundima (ei saa nii, et oled veits haige või lihtsalt tuju pole ja ei lähe trenni-siis järgmine kord klient enam ei tulegi!), füüsiline koormus on kindlasti väga suur ja on pidev läbipõlemise või ületreenituse oht.
Annika Pärtel
MemberVõimlemisliit (EEVL) koolitab samuti Eestis treenereid välja (vaata http://www.eevl.ee, uued kursused hakkavad juba sügisel ja järgmisel kevadel saad litsentsieksami teha). Kui ise alustasin, soovitati esmalt just EEVL koolitus läbida ja siis FAFi oma. Vahe selles, et EEVL koolitused on jagatud 4-ks (2-päevaste koolitustena toimuvad Tallinnas) ja lõppkokkuvõttes maksavad ka vähem, FAF oma on aga lühike ja päris algajal, kes midagi ei tea tunni andmisest, on seal ikka väga raske. Õppematerjali saab EEVLst muidugi kaasa, koolitusel on nii loenguid kui õppetreeninguid kui antakse ka koduseid ülesandeid järgmiseks korraks (näit mingi kava teatud pikkusega muusikale välja mõelda ja harjutada seda ka teistele õpetama kas siis ette näidates, suuliselt või kätemärkidega juhendades).Loomulikult oleks kasulik ka näiteks koolituse põhiosa läbimise järgselt endale kusagil klubis kasvõi asendustrenne välja sebida, et harjuksid ka päriselt trenne andma. Enne põhiosa läbimist ei soovita (ise läksin enne, kui midagi eriti ei teadnud, praegu mõtlen küll, et nii valesti ikka sai üht-teist tehtud ja tunni ülesehitus ning muusika valik olid ka praktiliselt olematud:)Arvasin lihtsalt, et kuna olen kõva harrastaja, siis olen hea treener ka ilma koolita:))
Igal juhul edu! Endal muidu EEVL kursus veel pooleli (tahtsin vahepeal aastakese praktiseerida), lähen edasijõudnute kursusele novembris. Äkki kohtume siis seal!
Annika
Annika Pärtel
Membersee on siis norm jah, kui dieedi ajal jätkata peale trenni valgu+banaaniga (väike)nagu seni?
Annika Pärtel
MemberAitäh, Fred!
Annika Pärtel
MemberNO JA MIS SIIS!! Mehed, mis te nokite nagu lasteaias?! Marekit on ilus vaadata (erinevalt väga paljudest siin. no ok, on ka erandeid kindlasti..) ja ta on kõvasti trenni teinud, saavutamaks kõike seda, mis tal praeguseks on.
Marek ju ütles-ISE TEGI, ISE VASTUTAB. Mis ta on kellegile siit (raha) võlgu või, et rahule ei saa jätta? Asi kisub juba nõmedaks, mõelge ise ka…
Annika Pärtel
MemberMis? Sooltes? Kuskohas-pärasooles, peensooles?? Kuidas see treenimist takistab, ma ei saa aru??
Mul muidu on nii, et just jõusaaliga on jalale naha alla veresooned tekkinud..No ja oles siis selline normaalne, ikka sinine ja puha. Peale trenni karju või appi, kohe eriti sinine on kõik.. Muidu on ka näha, väike kühmukegi üleval.Ei tea kas peaks näiteks säärelihase trenni vältima või? Muidu mul üle keha sinised sooned näha, aga no jalad juba häirivad.. Hea veel, et ei valuta, ega pole paistes kunagi ka olnud.Veenilaiend ju peaks valutama või?
Annika Pärtel
Memberon nagu miskit laiendite moodi (olen naisterahvas ja just hiljuti on need tekkinud), nagu sinikad sääre peal, ei valuta aga õnneks ega miskit, üldse pole tunda.Arstil pole käind, need kohe ju keelama, et midagi ei tohi teha. Konsulteerisin muidu meili teel ühe parima kirurgiga, see õnneks oli norm inimene ja ütles, et käi ikka, aga kanna tingimata tugisukka jne. No sukka ja sukkpõkse vihkan, aga leidsin põlvikud mingid (vähemalt 70DENised peavad olema, et mõjuks)Meestele on ka olemas muide, surfake kuskil tervisepoodides veidi ja internetis ka.Mina igatahes trenni küll katki sellepärast ei jäta.Kannan vahel põlvikut, iga päev ei viitsi, peale igat trenni läheb spetskreem jalale peale (apteegist retseptita Lioton 1000 või Hepagel)
Muide huvitav oleks kuulda teiste arvamusi ka-kas kellelgi veel trenniga on laiendeid tulnud, kas keegi on arstil käinud, mida raviks kasutate jne.
-
AutorPostitused