Annika Pärtel
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Annika Pärtel
MemberUmbes 12 ajal lähen magama (vaatan telekat või filme arvutist või teen mingeid majapidamistöid,mis tegemata), 7.20 üles, kl 9-ks tööle, 18.00 töölt ära, trenni, trennist 9-9.30 ajal koju.
Trenni teen 6 korda nädalas (kokku 8 trenni)
Annika Pärtel
MemberKohupiima võib ju maistestada, näiteks veidikese kookospähkliga, jogurtiga. Päris maitsetut süüa ei suudaks
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Annika Pärtel
MemberMa näiteks söön 250gr lahjat kohup, joon teed (roh või mingi taime oma), vahel läheb kohup peale paar tl mett vmt ka.
Ega sa mune ometi koos kollasega söö? Lisa valged kohupiimale, sega ja söö siis. Banaani (väike) võiksid minu meelest hoopis kohe peale jõusaali süüa.
Aga las profid ka kommenteerivad..Isegi tahaks teada teiste kogemusi
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Annika Pärtel
MemberKas keegi oskab anda inffi Tartu Arcomani jõusaali hinna kohta? Tahaks saali vahetada, helistan sinna päev otsa, aga no kätte kedagi kuidagi ei saa..
Annika Pärtel
MemberMul just oli mingi jama sisselogimisega, aga nagu näha, olen nüüd jälle siin.
Annika Pärtel
MemberEga minuteada üliõpilastele eraldi mingeid soodukaid tehtagi, heal juhul saab kliendikaardi odavamalt (Avancias näit) Kas TÜ-l siis pole mingit jõusaali? Seal ikka peaks odavam olema.
Ise käin Avancias 500 eest kuus, aga saal jätab soovida (masinaid võiks rohkem olla ja need mis on, on suhteliselt amortiseerunud , asja ajab kuidagi ära, aga..)
Korralik koht muidu on Arena, aga see jälle kesklinnast kaugel ja kuu oli vist 600 kr.
Aa, MV spordiklubi on ka odavam (vt kodukalt täpsemalt), aga see asub Lõunakeskuse kandis st jälle nats kaugel.
Võid vaadata ka “klubid” alt, seal rohkem inffi.
Annika Pärtel
MemberTarbin praegu:
BioGlycosamine (liigestele)-pidevalt
Haasi multivitamiinid-kui meelde tuleb (neid hea juua ju:))
Trenne 6-8 korda nädalas (suvel natuke vähem, oli muudki tegemist:)), suhteliselt palju aeroobset (tegelen tantsimisega), mis vaheldub jõusaaliga, jooksu, rattasõidu või ka ujumisega.
Eks kui koormus on suur ja süüa ka nii, et peamiselt muna, kana, kohupiim, kodujuust, natuke sv ja rasvu (st nagu kulturismiga tegelev mitte tavainimene), siis võiks midagi juurde võtta küll, sest on oht, et toit võib jääda veidi ühekülgseks. Sellisel juhul tasub apteegist küsida neid tablette, milles ka mineraalained sees.
Haasi omad on minu meelest sellised süütud ja lahjavõitu tabletid, mida niisama vahel hea võtta, kui väikest energiasüsti vaja:)
Kaltsiumiga on ka nii, et kui ikka korralikult piimatooteid (mitte neid kõikge lahjemaid, vaid ikka tavalisi 2% või 2,5%)tarbida, siis ei tohiks Ca puudust küll olla. Kui on probleeme liigestega, siis pigem võtta glükosamiini, mis soodustab kõhre teket, on valuvaigistav ja takistab liigese ülemäärast kulumist.
Annika Pärtel
MemberMina pole kah peale aeroobset ekstra sv lisaks võtnud. Söön valku ja pärast toiduga nagunii tuleb sv kah. Enne võtsin küll, aga vahet praegu veel nagu ei märka.
Annika Pärtel
MemberNo kui ei meeldi, siis poes müüakse ju ka 50%lisi, millel kreemjas maitse.. Eks igaüks toitub vastavalt oma vajadustele ja eesmärkidele.
Annika Pärtel
MemberAga miks ei võiks naised teha meeste kava? Endal meeste 4-päevane juba mõned kuud käsil..No lõuga just ei tõmba, aga muud ikka küll..Paistab, et mõjub ka.Ei ole ma mingi lihaskimp, aga 3-ne “naistekas” jäi kuidagi lahjaks mingi aja peale..
Annika Pärtel
MemberKatariinale ei olegi vast enam midagi lisada..
Kuigi ise söön liha, eelistan ikka kana, kala, siga ja muud pudulojused on ainult vahel harva laual. Muna loomulikult söön ka (enamasti munavalgeid)+piimatooteid mitu korda päevas.
Kohvi juba aastaid ei joo (värvib hambaid ja muus mõttes ka mõttetu jook minu meelest). Roheline tee on parim-enne trenni koos kohupiimaga manustades aitab kergemini rasvagi põletada
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Antioksüdantidest rääkimata. Loomulikult sobivad igasugused muud taimeteed ka (õhtul piparmünt meega jne) ja vahel endale üks korralik Iiri kohv, capuccino või isegi kodune kakao lubada pole ka mingi patt
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Pakitoite muidugi tasub vältida-esiteks liiga palju soola, teiseks säilitusaineid. Juustudest kasutan ise viimasel ajal eranditult Juku 5%-list. On kõvavõitu küll, aga pane ahju koos leivaga-teine asi kohe! Pasta peale või omleti sisse riivida kõlbab ka.
Annika Pärtel
MemberPeaks lisaks mainima, et viinamarjasuhtur sobib imehästi näiteks hommikuse pudru sisse. Tavalist suhkrut mul endal kodus polegi, lisaks viinamarja omale on veel kasutusel mesi.
Annika Pärtel
MemberKas vastused lähevad nüüd copy paste DELFI noortekasse üle? Sorry, kui vale inimene, nimi tundus nagu tuttav.
Mis lihasse ja jõusaali puutub, siis oleneb jah eesmärgist. Ilma valguta oma lihaseid saalis tappa pole siiski mõtet. 3 aastaga võiks juba midagi väikest viisi saavutatud olla (kui muidugi on õige trenni, toitumise ja puhkuse vahekord ja kui saavutada tahetakse) Ise arvasin ka kunagi, et olen nüüd hullult terve jne ja ei söönud liha, lihased kadusid sellise kiirusega, et.. Mis sest et tublisti trenni tegin. Siis hakkasin valku (kana jne) ka sööma, aga tuli välja, et ikka ei saanud piisavalt (arvuta oma päevane kogus ja saad ka teada!). Nüüd lisaproteiini tabides on tulemused ka ennast ilmutama hakanud
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Esiteks muidugi lihas suureneb, teiseks on rohkem jõudu ja vastupidavust suurele koormusele, samuti taastun rutem.Testid on näidanud, et minu treenituse tase ja südametöö paranevad pidevalt (kuigi on võrreldes olnuga juba väga head!).Muide, kas arst sul vere hemoglobiini taset ikka mõõtis? Endal oli lihast keeldumise tagajärjeks tase 96 (norm näiteks veredoonorite puhul on 125, praegu on mul keskmiselt 128-135)
Tegelikult sa võiksid siia üles riputada näiteks oma eilse menüü, kui palju ja mida sõid, saab rahvas täpsemalt analüüsida.
Annika Pärtel
MemberNo saalis iseenesest olen kuskil keskmiselt 5-6* nädalas (teen 4-päevast kava) Mis raskuse suurusesse puutub, siis tuleb ikka nii teha, et max 12 korda jaksad-muidugi kui eesmärgiks lihase kasvatamine. Mõnikord olen paremini puhanud-siis panen suurema, mõnikord pole lihas näiteks hästi taastunud või on lihtsalt väsimus kallal, kasutan veidi väiksemaid raskusi. Jalapress on hetkel näiteks 110-115kg (jaksaks rohkem, aga põlved ei kannata praegu suuremat, sest vana vigastus kiusab) Kasutan ka suuri ja väikseid raskusi vaheldumisi (siis on seeria pikem kui 3-4) Paisab, et minule see nagu sobib
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Hetkel peaks aga hoopis rohkem aeroobset tegema, sest rasva% võiks väiksem olla.Peale saali (1,5t kuskil) on muidu aeroobne (u 1 t), mõnikord aga asendan terve saalitrenni pika aeroobsega (1,5-2tundi)Puhkan praegu 1 päev nädalas, mõnikord jätan peale jõusaali aeroobse ka ära (aga mitte rohkem kui 1*näd)-kui on tunne, et pole öösel piisavalt puhanud vmt-sest siis võib trennist pigem kahju kui kasu olla
MemberAga miks see “tilulilu” siis hinge läks? Tundub ka , et mingi probleem sellega..
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Natuke karmi huumorit ei tee kunagi paha, iseasi, kas kõik sellest aru saavad. Aga sellele ei pretendeerinudki
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Lugemiskeeldu või külastustingimusi ei loe siit foorumist ka kusagilt välja :)Lähtudes küsimuse püstitaja isikust tuli lihtsalt järeldusele jõuda, et ta on ikka tõsisemalt jõusaalist huvitatud ja et sheipingut just ei külasta..
Muide, kui nii pikalt trenni teinud, siis peaks ka teadma, et toidu kogusest ja ainevahetuse kiirusest oleneb seedimise aeg. Nii et väike valk enne trenni ja kindlasti ka pärast(siis koos sv-ga)ei saa kellegile halba teha, nt veidi rasvata kohupiima. Vastupidi-jääb rohkem lihast alles, kui mitte midagi süües. Tõsiasi ju on see, et tühja kõhuga/dieedi ajal rohkelt ja pikalt aeroobset tehes kaotad ka oma lihaseid. Kui neile aga natuke valku anda, on asi ilusam
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ja mis puudutab hantleid, siis… ka luuavarrest võib pauku tulla
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″
AutorPostitused