anelka
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
anelka
MemberSa ajad IU-d ja mikrogrammid segi, aga sellegipoolest tundub number liiga suur, minu sidrunimaitselises Mölleris on isegi IU-sid vähem…Ei aja segi.
Ravimvorm ja toimeaine sisaldus. Mölleri kalamaksaõli sisaldab 100% puhast, kõrgekvaliteedilist kalamaksaõli, mille 1ml sisaldab 200 mcg A-vitamiini; 2 mcg D-vitamiini; 0,250 g küllastamata rasvhappeid neist omega-3 rasvhappeid 0,235 g, EPA 0,080 g, DHA 0,094 g; antioksüdante (tokoferool, tokoferüülatsetaat) 2,25 mg.
kui 1ml on 200 siis, 35g on 7000 mikrogrammi. 7000 x 3.3 = 23100 IU. 30 000 IU on päevas normaalne.
anelka
MemberTere,Olen treeninud umbes 5 kuud, käin 4korda nädalas aeroobses trennis ja 2 korda jõusaalis, toitumine on paika pandud treeneri poolt.Keha kuju on küll mõne võrra muutnud ja alla võetud 4kg(olen 168cm ja 59kg, rasvaprotsent 17,7). Hetkel aga tundub et selline kaalulangus on selle aja kohta liiga väike(tahaksin jõuda umbes 55kg-ni) , rääkimata sellest et kõhul on endiselt rasvapolster mis kuhugi ei taha kaduda. Tahaksin kuulda teie soovitusi , kas tellida toitumiskava või võiks proovida kasutada rasvapõletajaid vms?
Kui kõige probleemsem on kõht, siis peab vähendama süsivesikuid ja rasva rohkem sööma. Aeroobset treeningut vähenda.
anelka
MemberTee menüü analüüs: http://tai.econet.ee/13ja alles siis vaata , mida muuta.
Mul tulevad kõik mineraalid ja vitamiinid toiduga täis. Ainuke “probleem” on, et rasva tuleb 3 korda üle normi. Ma hakkan edaspidi Mölleri õli ostma, nii on kindlam.
anelka
MemberPeale kalaõli on ju sinu menüüs veel või, hapukoor, maks, kanamunad, tomatid, porgandid ja summa summaarum võib sul küll üledoos tekkida.Võibolla peaks Mölleri õli hakkama võtma, selles olla vähem A-d?
Edit: 35g Mölleris on 7000 mikrogrammi.
anelka
MemberMa arvestasin ära: 35g Lysi õli on 10000 mikrogrammi. See on ok. Porgandite ja teiste köögiviljade pärast pole mõtet muretseda. Vältima peaks multivitamiinide kasutamist, nendes on ju suured doosid sünteetilisi vitamiine.
anelka
MemberA toksilisus on üsna reaalne, toksilisuspiir on üsna madal, ohutu piir on vist 3x päevanorm; jääkaru maksa süües on polaaruurijaid äragi surnud.Kui omega-3 eesmärgil kalamaksaõli võtta, millega saadadakse kätte ka vajalik kogus A-d ja D-d, siis loomade organite söömine langeb ära. Loomade maksas on liialt ka rauda.
anelka
MemberKala tuleb süüa iga päev ja erinevaid kalu.Kalaõlist saab omega-3 rasvhappeid, millest on alati puudus.
Porgand on hea toorena, aga porgand sisaldab suhteliselt palju A-vitamiini ja suurtes kogustes on A-vitamiin mürgine.
Kui kala on kasvatatud kalakasvanduses, siis on see eriti mõttetu toiduaine. Parim viis omega-3 saada on ikka kalamaksaõli. A-vitamiin süneetiline ja A-vitamiin looduslik (retinool) on kaks erinevat teemat. Enamasti saab toksiliseks inimesele A-vitamiin sünteetilisel kujul. A-vitamiin aga retinoolina on inimesele hädavajalik. 20-30g kalamaksaõli päevas pole kyll inimestele mingi küsimus. Lisaks on kalamaksõlis naturaalne D-vitamiin, mis kaitseb A-vitamiini toksiliseks muutumise eest. D-vitamiiniga on sama lugu, D2 ja D3 – sünteetiline ja naturaalne. Porgand on aga ju hoopis beeta-karoteen, mis alles organismis muudetakse vähesel määral A-vitamiiniks. Vaid porgandit süües vaevleb inimene tõenäoliselt A-vitamiini defitsiidis.
Fred ühes postis kirjutas, et tarvitab vähemalt 35g kalamaksõli juba 8 aastat. Ma olen viimased pool aasta 30-40g õli võtnud ja 0.5 kilo porgandit on pidevalt menüüs. Ma arvan, et vananenud uuringud olid teostatud sünteetiliste vitamiinidega.
Paranda Oldman kui millestki valesti aru saan, aga ma arvan, et A ja D toksilised kogused toidust saada pole eriti reaalne? Talvisel ajal on köögivili X maadest, väga kahtlase välimuse ja #### maitsega. Porgand, kaal, kapsas, peet ja kartul aga kodumaine. Porgandi, kaali ja kapsa eelis on see, et need on toorelt menüüs. Suht rumal oleks selliseid toiduaineid karta?
anelka
MemberFats and Oils: The significance of temperature
Ma ei ole argumenteerimist kahjuks ülikoolis õppinud, mikroskoopi pole ja katseloomi ei kasvata. Õnneks selles tekstis on lihtrahvale ilusti ära seletatud/tõestatud, et küllastunud rasvad kaitsevad küllastumata rasvasid oksüdeerumast. NB! Rinnapiim: Human milk, küllastunud 54g, monoküllastumata 39g, polüküllastumata 8g. Jorgen, Sa võid edasi argumenteerida ja uurida tasuta kui tasulisi artikkleid, ma usun ikka loodust – küllastunud rasva vähemalt 50%, omega-3 ja 6 tasakaalus.
anelka
MemberOsaliselt on see kindlasti õige.Üldiselt sellele süsivesiku-hullusele ja anti-rasva kampaaniale vist ongi loomulik, et järgneb täiesti teise äärmusesse langev kontrakultuur… ja niimoodi sinusoidina kõikudes saavutatakse kunagi tasakaal…

Äärmuseid näidatakse dok. saadetes televiisorist.
Noored naised, kes söövad maksimum 300 kalorit päevas. Neid üritatakse ravida terveks haiglas, mille menüüs on vaid pizza, hamburger ja salat. Nad põrnitsevad 2 tundi hamburgerit ja siis võtavad 1 ampsu. Saiast, mitte lihast (liiga rasvane). Siis on keegi kuhugi toidu ära peitnud ja keegi on peldikus toidu välja oksendanud. Ainus mõte nende elus on – toit teeb paksuks.
Teine äärmus on 25000 kcal sööv mees. Kes joob 10 liitrit õlut ära ja siis läheb hiina restorani. Ettekandja toob menüü ja mees tellib: “Palun mulle kõik toidud mis siin kirjas on”.
anelka
MemberMis siin ikka uskuda – terve põlvkond inimesi on kasvatatud üles teadmisega, et süsivesikud on energia allikas ja rasvad on pahad, ning kahjuks on selle teadmise omaks võtnud ka üks koolkond toitumisspetsialiste. Lisaks on tohutud rahad mängus toiduainetööstusel (näit. rasvavabad tooted) ning ravimitööstusel, ja kui kõik hakkaks tervislikult sööma, siis ei oleks enam midagi teha kolesteroolitaseme mõõtjatega, vererõhutablettidega ja kõigi nende muude vidinate ja rohtudega, mis ennast süsivesikutest haigeks söönud inimesed igapäevaselt vajavad. Võib võtta aastaid, enne kui praegused trendid muutuvad.Kõik õige. Vähemalt said mõned inimesed teada, et tervislik toitumine ei tähenda kõikide jaoks “maitsetu ja kalli kanarinna vägistamist”, “veega kliiputrusid”, “saepuru maitsega kodujuustu”, “iga päev 14 munakollast peldikust alla” jne Tegelikult ongi nii parem, kui teised ei tea: pakk hapukoort on 10 krooni, seapea kilo on 10 krooni, pakk kookoshelbeid on 5 krooni, kaalikas, porgand ja kapsas on 5 krooni kilo. Küll on hea ja odav elada kui tark oled.
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>anelka
MemberJorgen, Sa oled ülikoolis käinud: “Thermally Oxidized Sunflower Oil”, äkki uurid Sina ka seda teemat ja argumente, kuidas siis tegelikult on? Äkki tõesti Fred soovib, et me paksuks läheksime? Siin on veel üks hästi argumenteeritud lehekülg http://www.kolesterool.net/ vastulausena Sally Fallon`i ja Mary G. Enig`i artikklile “The Truth About Saturated Fat”. Ma enam ei teagi keda uskuda.
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>anelka
MemberMis ei tähenda seda, et päevalilleõli ei sobiks väga hästi näiteks esmaskordseks panni sissemäärimiseks…Nii, et igas korralikus peres peaks olema päevalilleõli, et sellega panni esmakordselt määrida. Kuna päevalille õli ei talu absoluutselt kuumutamist, siis on 2 võimalust. 1 Pann kappi panna ja uus osta. 2 Pann puhtaks pesta ja või/kookosõliga teistkordselt sissemäärida. Miks Sa teistele nii halbu soovitusi jagad? Sa ise ei käitu ju nii.
anelka
MemberSa ei saa omistada “peas kumisemist” aspartaamile – võibolla oli su menüüs lihtsalt rasvu vähe, võibolla süsivesikuid vähe, võibolla mingi mikroelemendi puudus, võibolla mitme asja koosmõju.
// See kumin on olnud mu peas 3 tundi. Pärast seda, kui ma jõin rohke magusaasendajaga tee. Ma olen see halbade geenidega tüüpi, kelle organism väga kiirelt reageerib valele.
Selle Weroli lingi kohta – sugugi mitte seda ei mõelnud ma “ristviitamise” all ja sellest järeldan ka vastuse oma küsimusele, mis vastamata jäi. Loomulikult kütusefirmade ja Weroli vahel on koostöö ja üksteise toetamine. Biodiisli probleemid keskkonna koha pealt ma arvan ei kuulu siia foorumisse ja siia teemasse, kuigi see on loomulikult oluline ja huvitav teema.
// Ma mõtlesin seda: raps on kasulik taim – tõmbab tööle nii auto mooori, kui inimese mootori. 2 kärbest 1 hoobiga. Ideaalne äriidee. 1 taim, 1 tehas, 2 kasumit. Reaalsus on see, et kui rapsile põis tühjendada, see kuivab. Kookos aga peab taluma 24/7 40 kraadist kuumust. Lihtsamalt ei ole võimalik seletada, miks küllastunud rasv on tervise eliksiir.
Ja kindlasti ei saa su koer aru, et “midagi on väga valesti siin maailmas” – millegi sellise väitmine on räme antropomorfism.
// Ma mõtlesin seda: inimesed üritavad rikkuda loodusseaduseid. 35% margariinid, kalorivabad magustajad, säilitusained, maitsetugevdajad… Mercola ei aja teadust, vaid tuletab inimestele meelde loodusseaduseid. Palju selliseid inimesi maailmas on?
anelka
MemberKuule vabandust… NÜÜD hakkab mulle su tujukus tõest tüütavana mõjuma. Jälle ründad MINU isikut seda realselt tundmata – ma ei mäleta, millal viimati tarbisin midagi, mille sees oli aspartaam. Magusa söömine on kenasti kontrolli all, aga MIS SEE ASJASSE PUUTUB?VANDEMOORTELE Group on toiduainetetootjad. ÄRIETTEVÕTE. Samasugune ÄRIETTEVÕTE on Werol. Seega peab nende räägitava jutu suhtes NIIKUINII kriitiline olema:)
“Dr” Mercola, PRice-Pottenger foundation ja Weston A. Price foundation (kaks viimast on tegelikult ÜKS ja seesama asi ning Mercolaga käib neil tihe ja mõnus ristviitamine) on aga inimesed, kes väidavad, et hoiavad oma käes ülimat ja ainsat tõde, mis toetub teadusinfole. Samas on seal esitatav segu üldiselt uuritud ning kõigile teada olevast infost, täiesti absurdsel tõendusmaterjalil põhinevast infost ning sinna on puistatud osavalt sisse suunavat kommertsinfot. Hunt lambanahas.
Aga õnneks teeb sinu kõnepruuk minu aadressil minu eest pool tööd ära selles, et näidata, kes oskab argumenteerida ja kes niisama lahmib.
Edit: Muide, lihtsalt tausta uurimiseks – kas sa ülikoolis oled käinud ning kui jah, siis mida sa õppisid?
Rõõm kuulda, et Sa aspartaamist hoidud. Minul on isiklik kogemus selline: kui ma olin tüüpilisel fitness menüül, oli mul pidevalt nälg ja magusa vajadus. Hakkasin jooma rohelist teed aspartaamiga. Algul 1 tablett siis 2 jne Lõpuks pidin panema 5, ikka tundus mõru. Siis hakkas aga peas kumisema. Uurisin foorumist, aspartaami kohta – Fred käskis hoiduda. Peale seda pole rohkem kokkupuuteid. Mu koer pole koertekoolis käinud, aga temagi saab aru – midagi on väga valesti siin maailmas.
Edit: kütuse firmade ja weroli vahel käib ka mõnus ritiviitamine, partnerid hoiavad ikka kokku. link
anelka
MemberMercola, Weston Price ja Pottingeri suhtes soovitan VÄGA kriitiline olla…Mercola müüb oma lehel mõned purgid kookosõli, millel eesmärk on sümboolne, et inimesi õigele teele suunata. Sina aga vingud ja irised, kuna ei suuda aspartaamist ja magusast loobuda. Vandemoortele aasta käive on 1 000 000 000 EUROT. Miks sa seda lehte ei laida? Nemad on ju tõelised ussinahaõlimüüjad(sinu väljend). Miks pole Weroli kodulehel sõnagi juttu rasvadest, vaid ISEENDALE antud tiitlid: Tunnustatud Eesti Maitse, Eesti Parim Toiduaine 2000, Eesti Parim Toiduõli 2000, Akrediteerimistunnistus, Parim Kaste 2006, ISO 9001:2000 sertifikaat, Tunnustatud Eesti Maitse, küüslaugu maitsega rapsiõli, Tunnustatud Eesti Maitse, basiiliku maitsega rapsiõli, Tunnustatud Eesti Maitse, Eesti rapsiõli, ISO 22000:2005 sertifikaat.
Aeg oleks suu kinni hoida, kui ISE ei suudeta/taheta toitumisharjumisi muuta.
-
AutorPostitused