Skip to main content

Alfonze

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 76 through 90 (of 537 total)
  • Autor
    Postitused
  • in reply to: Toidulisandid koormavad neere #259850
    Alfonze
    Member

Seal käib siiski jutt ületarbimisest, normaalse koguse puhul (ehk siis 30-40gr valku per söögikord ja 1,5-2,5gr kehakilo kohta ööpäevas) ei ole kindlasti treenival inimesel mingit ohtu.

Vadaku puhul ju loogiline, et kui lahmida a la 50-70gr valku 2-3x päevas sisse ja kuna tegu ülikiiresti imenduva valguga, siis ei jõuta seda ära paigutada ja neerude kaudu väljundatakse (nn. uriin on kallis ja kasutegur 0). See aga pideva nii talitamise korral on neerude surm. Toiduvalgud reeglina aeglasemad ja kui hoida iga söögikorra kogus paigas siis pole mingit muret.

in reply to: Toitumine. #259847
    Alfonze
    Member

0 kcal ja BAV on siiski piisavalt erinevad teemad. Ma söön ka aeg ajalt prakt BAV piires (reeglina loomulikult mitte), rasv põleb mis mühiseb ja midagi ei salvestu. Eeldus muidugi see, et piisav arv kordi päevas on sööki ja koguaeg on energiat. Selline salvestamine hakkab pigem siis, kui on ülipikad pausid toidukordade vahel, mis omakorda aeglustab ainevahetust jne jne. Lisaks pole võimalik kehal lõpmatult salvestada näljareshiimis, mõned päevad ja igal juhul hakkab keha ennast hävitama, iseasi kas just selle arvelt mille arvelt soovitakse…

in reply to: Küsimus #259690
    Alfonze
    Member

Endal sama asi ei tahaks kaalust liiga palju alla võtta aga fakt on see, et enne kui tahad lihast kasvatama hakata tuleks ikka liigne rasv kehast ära põletada.Tean omast käest, et rasvapõletus on aeganõudev ja mitte eriti meeldiv aga enamus on nii alustanud.

Mina vaidleks jälle siin vastu, allavõtmine ja seda enamuses rasva arvelt on kõige lihtsam viis keha välimust ja koostist muuta, lihase ehitamine on sellega võrreldes meeletult aega ja vaevanõudev. Allavõtmiseks vaja toit korda ja mõõdukas liigutamine juurde ja läheb mis mühiseb (kuni 1kg nädalas on igati ok) ja iga nädal märgatavad tulemused, mida sa veel motivaatoriks vajad?

Küsimus on pigem selles, et mis saab edasi, kui oled mingi mõistliku rasvaprotsendi saavutanud, kui palju siis treenid, kuidas toitud, kas teed kohe massiperioodi otsa ja üritad võimalikult palju lihast taastada, mis paratamatult langusprotsessiga kaduma on läinud jne jne. Üldine fakt on samuti see, et pole olemas mõistlikku ajutist lahendust, kogu eesmärgi poole pürgimine eeldab elu täielikku muutmist (toitumine ja trenn igapäevaosaks muudab nii mõndagi), kui see on mõistlik hind, siis tuld, kui ei, siis milleks ennast niiöelda piinata mingi ajutise teemaga.

Edu eesmärkide saavutamisel, mittemidagi keerulist pole, ise on samad teemad läbi elatud ja tagasivaadates võtab kaalu langetamine (prakt -50kg) mikroosa sellest ajast, mis on tarvilik eesmärkide täitmiseks (kunagi pole ju rahul ja kuhugi jõudes on eesmärgid juba nihkunud jne.):-P

in reply to: Magusaisu #259531
    Alfonze
    Member

See pole mingi uudis, see on reaalne tõde, et enamik inimesi sööb suvalise söögi lõunaks, näiteks prae sööklast, ja neil püsib kõht täis õhtuni.

Hmm, siin on kaks poolt, esiteks on need inimesed oma ainevahetuse niivõrd aeglaseks ajanud mitte liikumise ja harva söömisega, et suvaline asi seisab kõhus oluliselt kauem. Ja teiseks ei ole see kõht neil nii täis midagi, koguaeg näksitakse midagi juurde kuni õhtuni, lisaks ollakse veel uimased ja juhmid peale lõunat.

Huvitav mis saaks kui nad lõunaks ühe tõsise valgu-rasva laksu paneks, siis püsiks kõht vist 24h jutti täis neil:-P

Mina antud teemal võin praktikast julgelt väita, et on olemas otsene seos heade rasvade ja magusavajaduse vahel, tõestust ei viitsi otsida, kuid on vägapalju ketogeense ning atkinsi süsteemide harrastajaid, kes nõustuvad eri foorumites ja vestlusringides.

Loomulikult kõik algab sõltuvusest ülesaamisega, siis saab edasi rääkima hakata…

in reply to: Kulturistid- alaväärsus kompleksiga eneseimetlejad? #254987
    Alfonze
    Member

Nii ta on, eks igaühel omad kiiksud ja asjad mida tähtsamaks kui miskit muud peetakse, ma tõin lihtsalt näited.

Ka mina ei hinda tingimata seda või teist asja oluliseks, aga kui tahad hästi/paremini elada, siis täiendad ennast tööalaselt, muudelt oskustelt ja miks mitte rahuldad hobisi ja muid elu mugavdavaid asju.

Ja muuseas on olemas ka selline pisut alateadlik kompleks, et näiteks saad endiste koolikaaslastega kokku ja ikka ju hea öelda, et kuidas läheb ja kui kaugele jõudnud oled vms. Nimeta seda pedetsemiseks kui soovid, aga kehaehituse kontekstis on see ka ju nii, et ikka pisut kõrvust tõstetud kui keegi vormi kiidab või jõuad rohkem vms, kuigi sisimas väidad endale, et sind üldse ei huvitagi mis teised arvavad, et teed ainuüksi endajaoks jne.

Seega teema püstitus siin foorumis suht kahtlane, selge on see, et tänapäevaelus ei ole tingimata VAJA näha hea välja, olla piinlikuseni tervislik ja lihasmassi suureks ehitamine on ju lausa ebapraktiline. Seega paratamatult on mingid muud põhjused kasvõi väiksel määral mängus tunnista seda või mitte.

in reply to: Kulturistid- alaväärsus kompleksiga eneseimetlejad? #258590
    Alfonze
    Member

Olgem ausad, iga asja taga mis enamus inimesi elus teeb (vingem teaduskraad, suurem lihasmass, kõrgemal redelipulgal asetsev töökoht, vingem auto jne jne.), on mingil määral ka mingite komplekside täitmine (ehk püüd olla parem kui keegi teine, olgu see siis kas lapsepõlvekompleks, või hilisemas elus tekkinud). On ülivähe nn. looduslapsi, keda absoluutselt ei huvita mittemiski, pigem istuks habetununa, vana katkise kampsuniga kuskil puu all ja kuulaks linnulaulu, kui midagi ette võtaks, olgu teemaks mingi materiaalse-intellektuaalse väärtuise või miks ka mitte füsioloogilise väärtuse tagaajamine. Niiet komplekside täitmine on teisisõnu ambitsioonide alus ja mitte kuidagipidi halb asi antud kontekstis. Halvustava maigu annavad enda tervise ja välimuse eest mitte hoolitsevad isikud, kes on lihtsalt nõrgad või kadedad, et nemad ei suuda midagi selles vallas saavutada (ja muuseas on tihti ka teistes valdkondades äpud).

in reply to: Soodsad valgurikkad toiduained #256509
    Alfonze
    Member

Neid saab edukalt kohvikoorega segada:-P Kuigi jah, siis kui kiire ja muud midagi sisse ei sega (mina segan nagunii lisaks veel kaneeli, kakaod ja kookoshelbeid, seega ei häiri, et kuiv), siis on mõtekas juba rasvaga variant osta. Ja muidugi valgukogus jääb ka suurem kui segada ise.

in reply to: Jogurtis olev valk #256504
    Alfonze
    Member

See rainbow asendas minu menüüst välja keefiri, piimarasva saan piisavalt kohvikoorest ja juustust, seega pisut rohkem valku ja vähem süsikat on abiks. Maitse ka hea, pole liialt hapukas jne. Seega, kui päevas läheb 2 klaasi (a. 250gr) siis juba päris arvestatav valgukogus e. 23,5gr. Vajadusel ise marjade või puuviljadega segades saab hea magusa jogurti, samuti maitseaineid sisse segades saab hea kastme, universaalne valik igati.

in reply to: Suits, alkohol, tervis ja treening #256340
    Alfonze
    Member

Kulutasin:-P Ja kui võtta nii, et ka täna maksab vähegi normaalne suits kuskil 35-40 eeku pakk ja kui teed paki päevas, siis ega ei saa alla 1k krooni kuidagi hakkama…

Ja kuna ma tervet aastat ei teinud eelmine aasta, siis vast 10k eeku tõmbasin maha “kõigest”. Selle eest saab mitu mitu kuud süüa ja treenida. See juba panebki asjad perspektiivi, ei ole mõistlik tegevus ja moos, lisaks boonusena parem tervis ja ei haise. Samas ei saa kuidagi ka 100% väita, et enam ei tee iial, sest kunagi ei tea mis haigel põhjusel jälle saab see jama alguse…

in reply to: Reite probleem #256318
    Alfonze
    Member

Võta peale pausi treeningut, nagu see oleks su esimene, ehk siis tee rahulikult ja ära üle pinguta. Kuskil kuu kahe pärast tee alles kava tükkideks, algul piisab kui teha terve keha iga trenn kergelt läbi.

in reply to: toitumine #256316
    Alfonze
    Member

Kui moderaatorid arvavad, et see link ei sobi siia, siis kustutage mu postitus.

kuid T-le ma annan siis lingi http://peeterkarask.wordpress.com/toitumine/

Sorry et kommenteerin ja võibolla mitte piisavalt põhjendatult (samas riivas mõnekohapealt silma), aga siiski tähelepanekud antud kava kohta.

Kas menüü ei ole liialt nn. from the book tavainimeselik ehk siis ainete vahekorrad just sellised nagu see soovituslik päevanorm?

Treenival inimesel on ju tasakaalud ikka päris paigast ära. Mis on kava eesmärk, kas saavutada lihasmassi, hävitada rasva, või olla lihtsalt elus ja jõuda treenida?

Valkude osakaal on olematu ja tuleb napilt gramm per ööpäev täis, ning nedestki osad taimsed.

Rasvasi suhteliselt vähe.

Ehk siis selline kava igapäevaselt on suhteliselt karm, et vormis midagi muuta (samas kui polegi eesmärk midagi muuta, siis võib isegi toimida), antakse peale palju süsivesikuid, mis nagu viitaks et tehakse palju trenni, seega võiks ka valke olla piisavalt et lihast ehitada ja kaloraash suurem näiteks rasvade arvelt et supportida kiiremat massiarengut.

Aga see on ainult minu arvamus, võimalik et inimesed on siiski nii tohutult erinevad ja sellise kava juures toimub lihasmassi areng.

Eesmärk pole maha teha, vaid aru saada miks nii ja miks mitte naa. Võimalik, et ka tulemused oleks veelgi paremad, kui oleks ratsioonid teised.

in reply to: Suits, alkohol, tervis ja treening #256306
    Alfonze
    Member

Once a smoker, always a smoker:-P Sellest päris lahtisaamine on ikka paras jama, vihkad seda tegevust ja peale mahajätmist kujutad ette, et enam iial ei tee, aga siis millaski käib kiiks ja jälle läheb… Ma vahepeal ei teinud aasta, siis ilmselt tunduski, et näe suht easy lahti saada, aga siis kui jälle teed, siis hakkab otsast peale.

Olen selle pahega vahelduvalt maadelnud, hetkel jälle puhas. Erinevustena võib tuua raudselt treeningu pärssimise kohapealt võhma olulise vähenemise ja jäsemete verevarustuse halvenemise (veresooned ju silmnähtavalt kiduramad, lisaks jäsemetel koguaeg külm jne.). Miinuspooltelt veel haisemine, mitte nii kerge hingamine, röga kurgus ja last but not least 1200 eeku kuus raha, mille eest osta kvaliteetset toitu jne:-) Lisaks kui suitsetada 20-30 suitsu päevas, mida mina tegin, siis on ka aeg, mis sellele kulub meeletu, umbes 1,5-2h koos selleks riidepanekute ja asjadega.

Ehk siis, kasuta vabanenud aeg ja raha treeningule ja juba ainuüksi sellest on areng parem, rääkimata paljude ainete omastamise ja võhma tohutust paranemisest:-)

in reply to: YouTube videod #256167
    Alfonze
    Member

Ülikõva vend jah, 42 aastaselt, põhimõtteliselt mees tänavalt 6 kuuga võistlusvormi, pole paha.

Selle väitega pole päris päri, et 15-20% on viimane piir normaalse elu jaoks (Ma julgeks pakkuda, et see on kuskil 8-12% vahel). Samas, eks sõltub, mis on normaalne elu kellegi jaoks. Minu arust see pole näiteks mitte normaalne elamine kui, ei käi väljas söömas (või kui, siis salat vms sotsiaalses mõttes lihtsalt), kinos popcorni ja koola asemel vesi, alkoholi tarbimine piiratud, tööl karpidega toit kaasas, kui vaja siis teha pisut päevakava ümber, et toidukorrad ja trennid saaks tehtud jne. mõne arust, on need aga julmalt piiravad asjaolud, ning elu polegi justkui elamist väärt neid aspekte arvestades ja seetõttu ka arvamusi seinast seina. Kui aastatega kujundadagi elu selliselt välja, et elustiil ei sega kuidagi muid tegemisi, siis ongi õige tasakaal leitud.

in reply to: 100% Whey Gold Standard #255753
    Alfonze
    Member

Samas 308EEK (1400 EEK 4,5 kg kott) per kilo on see parim valik minuarust (lahustuvuse ja maitse kohapealt), ise juba viimane 3a praktiliselt ainult selle peal. Kui maitseta hera maksaks 200 EEK kilo, siis võibolla teeks muutust, aga niikaua kuni pole oluliselt soodsamat, ei näe põhjust vahetada ka.

in reply to: Toidukava #254917
    Alfonze
    Member

Mass peaks peki arvelt tulema küll, kui süsikaid veidi juurde panna veel.

Kui aga tõsiselt rääkida, siis tee omale asjade põhitõed selgeks ja loe siinseid teemasi, saad aimu ehk, mis on valesti su toitumise juures.

Lühidalt: Ilma ehitusmaterjalita sa müüri ei lao. Olgugi, et töömehed (energiarohke menüü) ja vajadus (trenni tulemusel) on olemas.

Viewing 15 posts - 76 through 90 (of 537 total)