Alfonze
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Alfonze
MemberVaata, asi ka selles ilmselt, et kui seda foorumit külastad ja iga uus teema on praktiliselt teiste samasuguste koopia, siis lõpuks ei viitsi enam ilusti ja viisakalt vastata, kuna isik pole enda aitamisest huvitatud (loe: ei viitsi kasutada otsindut ja lugeda teemasi, mis on seda teemat käsitlenud), vaid otsib miskit imevahendit. Jah omaette küsimus on ka see, et kas siis üldse peab midagi kirjutama, võiks ju vaikivalt lugeda ja mitte välja teha… Samas olgem ausad, daemonium on paljusi ka viisakalt aidanud ning suunanud ja ma saan tema frustratsioonist ja nähvamisest täiesti aru.
Abiks oleks toitumise teema alla panna sticky teema, kus all on kõik eri arvamused, olulisemad arutelud ja näidiskavad linkidena, ning teema nimi oleks LOE ENNE POSTITAMIST! vms. Võimalik, et see aitaks pisut kaasa ühesuguste ja korduvate teemade tekkimise vähenemisele.
Alfonze
MemberKarm menüü, mul oleks sellega koguaeg kõht tühi ja lihas häviks, ning pekk lisanduks jõudsalt.
Alfonze
MemberMiks nii suures vahemikus kõigutad? Kas mõistlikum poleks ka offseason hoida seal kuskil 5-7kg piires võistluskaalust, vähem lihaskadu ja aega vaja dieetimisel, samas ikkagi vaikselt ülekaloraashil ja jõud ning mass peaks piisavalt areneda saama.
Alfonze
Member1200
Ajuvaba number, mul siin vahest prooviks olnd 1550-1600 päevad ja on ikka suht karm, kaal kukub ka veel 1700-1800 juures… Mis kaalus ja pikkuses sa oled? Mis oli sellise dieedi tulemus, kas oli rasvaprotsent miski 4 kandis, nagu võistlevatel kulturistidel ja kui suur oli seejuures lihaskadu?Alfonze
MemberTubli. Seega oluline on siiski total päevane kaloraash ja sellega manipuleerimine, mitte BAV vähendamine. BAV on veel ka selles suhtes huvitav nähtus, et võib olla tegelikkuses (kalkulaatorid muidugi eeldavad kohe oluliselt suuremat) suhteliselt sama isikutel, kes kaaluvad näiteks 80kg ja 90kg, kuid ühel rasva arvelt juures näiteks, siis võtab küll liigutamine rohkem kaloreid, kuid lebotamisel rasv selgelt niipalju ei kuluta kui lihas.
Alfonze
MemberEestlased tegid siis ju konkreetselt puhta töö, kõva teema!

Alfonze
MemberErkko, tee omale selgeks mis on BAV.
Alfonze
MemberSuits on keerukas teema, algul kui maha jätta tekitab vastikust päris pikalt suitsuhais ja need miinused, kui kuskil aasta paar pole teinud, siis ongi suurim oht tagasi kukkuda, sest siis mõtled, et mis see üks vms teeb, ma ju suutsin maha jätta jne, aga tuhkagi… Ma vahelduva eduga teinud ja nüüd jälle pole pikalt teinud ja loodan, et ei tee ka enam, kuid olen ka enne tagasi kukkunud:-(
Alfonze
MemberKellelgi jah BAV ja päevane kalorite hulk puha segamini (ehk siis puudub arusaamine, mis on BAAS ainevahetus ja mis on tegelik päevane kalorikulu)
Samas kui võtta niipidi, et osade inimeste puhul võib BAV kõikuda isegi kohati kuni 25%, siis võimalik, et BAV piires püsimine ongi ok konkreetse isiku puhul. Minul näitab ka BAV 1850 kanti ja söön ka hetkel sinna tuuri, kaal kukub stabiilselt umbes 0,5-1kg nädalas. Loomulikult on selline madal kaloraash ajutine nähtus ja muidu ikka seal 2200 vms kandis, et kaalu hoida, massiperioodil lisakski. Olgu öeldud, et mul on meeletult aeglane ainevahetus ja olen suht täielikult endomorf, samas pole see siiski takistanud rasvaprotsenti madalaks lihvimast, lihtsalt rohkem tegelemist ja jälgimist on vaja (nn. oma keha kuulamist ja erinevate tulemuste hindamist).Alfonze
MemberMis krdi toodetest te jahute, mingit lisandit pole vaja kui toitumine ja trenn paigas…
Alfonze
MemberToidukava on väga personaalne, oleneb kõik sinu ainevahetuskiirusest, hetke toitumisharjumustest jne. Ainus kindel tee tulemust saavutada on tellida toidukava, samas võib ka üldtunnustatud tõdede järgi alustada ja enda peal katsetada. Foorum on sellekohast infot täis.
Esialgseks aluseks võta põhitõed:
1. Kõik joogid kalorivabaks, välja arvatud peale trenni taastumise kiirendamiseks mõeldud jook (k.a. võiks suhkruasendajaid vältida, ehk siis enamus jooki on vesi, või vee baasil kaloriteta joogid, nagu kohv, tee jne.).
2. Kõrge GI-ga süsivesikud menüüst maha või oluliselt vähendada (suhkur, jahutooted, kartul, valge riis, puuviljad jne), need asendada muude viljatoodetega ja kõõgiviljadega.
3. valku 1,5-2gr per keha kg päevas ja mitte rohkem kui 35gr per söögikord (siit tuleb ka välja ühtlasi toidukordade arv päevas)
4. Häid rasvu (õlid, pähklid, seemned, piimarasv, kalarasv jne.) vähemalt 1gr per keha kg päevas.
Kui need paigas ja kaal kohe kuidagi enam alla ei lähe, siis punkt 2 uuesti ette ja üle vaadata jne. Nii lihtne tegelikult ongi, täpselt ei saa mittemidagi öelda, kuna inimesed erinevad, mis ühe jaoks mõistlik toitumine on teise jaoks kas mega nuumamine või jube näljareshiim.
Edu eesmärkide saavutamisel igal juhul.
Alfonze
MemberPiisavalt jõutrenni sees hoida ja valgu ja rasvakogused head (samuti ka peale trenni süsikad), siis pakun et algul kuni 1kg ja viimased kilod sinna poole kg kanti nädalas langust, niiet mõistlik aeg oleks kuskil 3 kuud. Ise olengi just sellise kiirusega vähendanud, veebruari algul olin 87, nüüd 80, seega 7kg ja 3kuud, eesmärk on praktiliselt käes ka. Kindlasti oli ka lihaskadu, kuid seda vägaraske hinnata, kuna pilt on visuaalselt igati võimsamaks muutunud, kuigi mõõdud ja kaal vähenenud, seega ei tea täpselt, jõunäitajad on pea samad.
Alfonze
Memberkindlasti mingil määral, kuid on võimalik piisavalt aeglase langusega ja vastavalt sihitult seda minimaalsena hoida.
Alfonze
MemberWOW, lausa 1100kcal:-P ok, ma olen raskem (80 kandis), aga ka kõige ekstreemsemas dieedis ma ei lase kcal alla 1600 ja sedagi vahest mõneks päevaks, testimise eesmärgil, see on sul ikka meeletult madal ja julm näljutamine. Sellise dieediga oledki kaotanud arvestataval määral lihast ja rasvaprotsent on mingist hetkest konstantne, kuna keha on stressis ja hoiab kinni. Pane normaalne toitumine paika ja saad ehk natu lihast tagasi ja rasvaprotsendi langema.
Alfonze
MemberKui hoida lihaste ja maksa glükogeeni varud tühjana (ehk siis minimaalselt süsikaid tarbida) hakkab kohe aeroobset tehes rasv põlema, niiet, eks kõik on sihtimise asi. Samas kui glükogeenivarud on täiesti täis, võib olla ka 1h keskmise pulsiga aeroobne rasvapõletuse kohapealt suht olematu väärtusega, samas südamele ikka kasulik ja enesetundele jne.
-
AutorPostitused