Alfonze
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Alfonze
MemberKõik oleneb, mida sa tahad saavutada sellise toitumisega. 900kcal õhtul ja veel lisaks on seal kiired süsivesikud, hmm, ma ei tea, kui mega massi kogumise periood, siis sobib küll, lihaskasvu ja tastumise kohapealt super, aga lisandub ka pekki korralikult.
Minul näiteks on vahetult peale trenni koks ja puuvili (kuskil 200kcal ja 30gr kiiret valku ning 50gr kiireid süsikaid) siis koju jõudes (1h pärast) massi ajal (kui kaalu langetan siis süsikaid vähem või üldse mitte) täisteraleib ja kanafilee, klaas keefiiri ka (kuskil 300kcal, 35gr valku, 40gr süsikaid ja 10gr rasva). Peale seda kuskil 3h pärast, vahetult ennem magamaminekut 100gr kodujuustu rasvata ja peotäis (15gr) sarapuupähkleid, mandleid või õli.
Alfonze
MemberHea jah. Aga kahjuks eestis päris nii ei toimi, pole lihtsalt tohutult pakkujaid ja eelistad ikkagi sarnase hinna juures seda, kellel on parim teenindus edaspidi. Üldplaanis on jutt jumala õige, peab peedistama, eriti praeguses majandusseisus, nad teevad alla isegi aledega hindadelt ja mitte vähe lõppkokkuvõttes:-)
Alfonze
Membermis nendes siis halba on?
Alfonze
MemberIse ka kord nädalas teen jooksu treadmillil, pleier pähe ja 45-50 min läheb lennates. Kevadepoole asendan selle päeva looduses jooksmisega muidugi. Aga tallinna kandis on suhteliselt häid metsi linna servades, nagu Pirita, Harku jne. Keset linna vast miskid staadionid.
Alfonze
MemberKõhu saab kõige paremini välja toitumise korrastamisega. Loomulikult mingi aeroobne on hea, arendab südant ja pisut võhma ei tee paha.
Alfonze
Member7:00 Kas 2 täisterarösti taluvõi ja suure kuhja singi ja juustuga + kiivi VÕI viil täisteraleiba ja omlett kolmest munast singi ja juustuga + kiivi. Juurde 300-400gr keefiiri.
tööle jõudes 1-2 tassi kohvi koorega ilma suhkruta.
11:00 Kas pakk rasvata maitseta kohupiima, kookoshelveste ja puuviljaga VÕI kanafilee (suitsu, grill, praetud vms) viil täisteraleiba, lisaks pisut pähkleid ja köögivili.
15:00 Kas kalafilee (suitsu, ahju, praetud vms) VÕI Liha tarrendis (sült vms), täisteraviil + köögivili, pähklid
18:00 Pealetrenni koks (30gr valk) ja lisaks puuvili (banaan, pirn, õun vms)
19:30 Kanafilee ja täisteraleib, kõrvale keefiir ja mingi köögivili
22:00 peotäis pähkleid ja kodujuust rasvata maitseta 200gr. Tass rohelist teed.
Katsun jälgida reeglit, et vahepeal ei näksi midagi, joon ainult vett, samuti iga toidukord võiks sisaldada 30gr kanti valku ja mingi värske köögi või puuvilja. Väldin magusat v.a. puuviljad ja neidki ainult kohupiimale maitse andmiseks ja hommikusel ning peale trenni söögikorral. Hommikul veel kalaõli pisut.
Alfonze
MemberMul ka üks käsi väiksem, kuigi teistpidi, vasak on paremini arenenud, aga parem jällegi tugevam:-P Niiet ümbermõõt ja välimus on vasaku kasuks, aga parem jaksab rohkem, niiet selle loogika järgi ei tulegi järele.
Alfonze
MemberEi ole oluline treeningpäevade arv nädalas vaid intensiivsus ja taastumine trennide vahel. Mulle sobib igapäevane rutiin, kus on 4x jõusaali ja 3x aeroobset, trennide pikkus kuskil 0:45-1:15, ületreeningut veel ei tähelda.
Alfonze
MemberPalju sa alguses kaalusid ja palju nüüd on?Olin jaanuari keskel 2008a peale trenni kaaluga 130,8kg, samas seisus kaaludes 30. dets 2008 näitas kaal 85,2kg. Samas kiire langus (kuskil -4kg kuus) lõppes kuskil oktoobris, siis oli tulemus kuskil -40kg. Lõpliku visuaalse tulemuseni millega rahul olen on veel 2-3% rasva vaja maha saada, aga eks jõuab sellega tegeleda, lasen kehal kohaneda ja harjuda. Eks natukene ajudele hakkab küll selline pidev alakaloraashis olek, aga kui on mõõdetav tulemus, siis motiveerib see piisavalt.
Alfonze
MemberAga mida sa tegid, et nii ruttu läks ?Toitumine joonele ja järk järgult trennikoormust lisama. Pakun, et olin kuskil 300-500kcal alakaloraashis päeva lõikes. Tervislikkuse kohapealt ei oska muud öelda, et koguaeg hakkas kergem ja jõdis rohkem, samuti hakkas seedimine normaalselt ja süstemaatiliselt toimima, mitte nagu ennem. Hetkel olen umbes 2 kuud suht stabiilses kaalus olnud, peaks vist väikse massivormi tegema ennem suveks lõplikku vormi viimist.
Samas esiteks oled sa nii noor veel, et arengu järgus pole kindlasti tervislik hakata eksperimenteerima, samuti pole sul ka trennikogemust all, minu jaoks sujuv koormusetõus võib olla mõne jaoks hetkega ületreening, olen 10a jõusaali harrastanud ja vahelduvalt ikka päris kõrge koormusega, samuti veel lisaks mitmeid muid asju.
Aga üldiselt on asi suht lihtne toitumise teemal:
1. Söö hommikul korralikult, näiteks omlett, keefiir ja pisut pähkleid, lisaks puuvili.
2. Asenda süsivesikud nagu kartul, makaron ja valge riis näiteks täisteratoodetega (pruun riis, tatar, täisteranuudel, täisteraleib jne), parem veel kui kogused on suht väiksed, eriti kui ei treeni.
3. Jäta ära magus, eriti pean silmas sahharoosi, asenda magusavajadus algul puuviljadega ja mitte meeletutes kogustes. Puuviljad on omal kohal näiteks hommikul ja peale trenni.
4. Toidukordade vahepeal ära näksi, joo vett.
5. Kõik joogid katsu viia kalorivabadeks (meeletu kuhja suhkruid saab igasugu mahladest jogurtitest jne)
6. Söö väiksed kogused ja iga 3-4h tagant, 4-5 toidukorda võiks päeva peale olla.
7. Söö häid rasvu nagu õlid (kalaõli, oliiviõli jne) ja pähklid, mingil määral piimarasva.
Täieliku kava ja konkreetsete asjadega saad tellida siitsamast saidilt, aga algul piisab baastõdede paikaajamisest.
Edu.
Alfonze
MemberVabalt on reaalne, kuskil 4kg kuus on täiesti võimalik alguses, mingi aeg aeglustub, aga siiski. Minul läks esimene 20kg maha mingi 3-4 kuuga, samas oli ka ülekaal oluliselt suurem kui sul. Nüüd viimase paari kuuga läinud ainult 3-4kg, aga enam pole ka palju minna:-) Aga jah, põhitõed toitumisest paika ja liigutamine juurde, esimene paar kuud on keeruline rutiine erineva elustiili peale mängida, siis edasi on juba lihtne, see muutub harjumuseks.
Alfonze
MemberHmm, ma olen peale igat trenni (k.a. aeroobne) tarbinud kiireid süsivesikuid, siiani pole kaalulangetamisele kuidagi mõjunud halvasti.
Alfonze
MemberImetlemine on alles kauge nähtus.Oskab keegi öelda, kui jälgin täpselt M. Kalmuse näpunäiteid, et kui kaua läheb aega et näiteks 20 kg alla võtta (1 a ? 2 a ?)
Eks oleneb jah kavast, aga aastaga pole ka mingi utoopia 40-50kg alla võtta seejuures meeletult lihast kaotamata, minu tulemus hetkel 11 kuud ja 45kg maha. Edu katsetamisel:-)
Alfonze
MemberJutt jumala õige, aga paraku algajate maailmavaadet sellega ei muuda. Paljudel ongi see komistuskiviks, et kiirelt ei saa ja siis kaob ka huvi, üksikud kes jäävad tegema ja näevad ka märkimisväärseid tulemusi.
Alfonze
MemberKüsimus peaks olema, miks ma midagi ennem ei teinud:-P Samas see kilo nädalas keskmiselt pole mingi meeletu hullumeelne languskiirus, alla maksimaalse pakutava 150gr päevas numbri pisut. Lihast jäi minuarust enamuses alles, kadu kindlasti oli, aga vaadates rasvaprotsenti on see suht olematu ja ma olen selle kaoga täiesti nõus leppima:-) Aga ütleme nii, et järk järgult toitumine korda ja vaikselt trennikoormust tõstma, muud raketiteadust polnudki.
-
AutorPostitused