Alfonze
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Alfonze
MemberMa mõtlesin enamus toidukordi on rasvatutest toodetest ja süsikatest (a la kõikvõimalikud fitness tooted mida promotakse vigaseks, on ju ainus reegel, et on suhkrukuhi ja rasvu pole), vahepalad ja mõned korrad peavad nagunii rasvadega olema, muidu tõepoolest jamad kiired tulema. Kõike on päevalõikes vaja, see on selge, vahekorrad on iseküsimus…
Alfonze
MemberEks jah kui pekki koguneb niipalju, et selle tassimine juba kulutab lisa kaloreid, siis on jah tasakaal ja kaal enam ei kerki:-P
Alfonze
MemberEesti või?? hmm, ma viimasel ajal Soome võid tarbinud, kuna suurem pakk, odavam hind ja korralikust koorest 80% rasva, niiet päritolumaa ilmselt ei loe siiski. Oluline, et tegu oleks piimarasvadest tootega, mitte miski margariin taimsete rasvadega ja rasvasisaldus võiks olla sinna 75%+.
Alfonze
MemberVaata selle niiöelda valgustamisega on nagu on, mul oli ka hiljuti vestlus nn. tava pereinimestega ja seal tuligi kohe jutuks, et kui mitu korda päevas ma normaalset sooja (mis ajast toidu temperatuur rolli mängib??) suppi või praadi (mis need on?
) söön ja et lapsed peavad ju majoneesi ja friikartuleid ja komme sisse lahmima jne jne (miks lapsed erinevad on kui vanemad, korralik tatar, täisterapasta, majoneesi asemel hapukoor, saia asemel teraleib, piisavalt köögivilju jne. peaks ju igati sobiv olema maast madalast…). Jube keeruline on selgitada mingeid põhitõdesid, rääkimata süviti minekust.Lisaks sellele, et valgustamine on keerukas, on veel ka aspekt, et osadele sobib palju trenni, seega ka rohkem söömist, osadele jälle praktiliselt rasvatu menüü, kuid süsikaterohke, osadele rasvad jne. Aga et nn. tavainimene katsetama hakkaks midagi süviti on reeglina vaja olla tal probleemi ees, olgu kas verenäitajate või kaaluprobleemi tõttu… Niisama ei viitsi keegi midagi, räägi mis tahad, need niiöelda saledad tavainimesed on reeglina luu ja pekk, ka nendel oleks tegelikult mõistlik mingi lihas vaikselt ehitada ja normaalselt toituda.
Igati hea et oled selle tänamatu tee jalgealla võtnud ja üritad inimestele midagi selgitada, kuigi pakun, et närvesäästvam oleks rääkida seinaga kuskil:-P
Alfonze
MemberEhk siis kaal läheb normi kui inimene sööb lahjemat toitu, nii süsivesikute kui rasvade kohapealt.kaal ongi normis ju koguaeg, aga norm sõltub kulutuse tarbimise suhtest:-P
Ja süsikate ja rasvadega on nii, et mõlemaid on vaja, kuid reeglina mitte korraga. Päeva lõikes peab aga mõlemat olema piisavalt.
Alfonze
MemberEsiteks oleneb mis seis on (Loe: kui tuksis vorm on, üle kg nädalas pole võimalik rasva kaotada) ja teiseks on samaaegselt lihast ehitada ja rasva hävitada ääretult raske, kuigi päris algajal mingil määral võimalik (kuigi -1kg nädalas puhul on lihase ehitamine null, sest see juba päris julm alakaloraash).
Alfonze
MemberEnamus pole midagi ulmelist. Mul pole endast päris korralikke pilte, aga loss on suurem kui enamusel seal:-P Ainus küsimus tekib, kuidas kurat ma nii käest ära lasin ennast kui põhitõed on nii lihtsad… Aga motivatsiooni mõttes, kui olen olnud 7-8a paks ja nüüd saan vaadata peeglist reielihase väljajoonistamist, õlgadel ja rinnal jooni ning 6packi siis polegi muud vaja motivatsiooniks kui mõelda mis seis oli ja korra peegli eest läbi kõndida:-) Võimalik, et kui korra nn. põhjas ära käia siis viitsid ja hakkad vormi teistmoodi hindama…
Alfonze
MemberTrosside kokkuvedu ülevalt alla pole ka paha.
Alfonze
MemberKehakaal 83-84, umbes 15-17x kanti sellega. 10-20x tundubki selline keskmine ja alla 100kg meeste seas pole see mingi näitaja ilmselt, kui 130kg mees surub kehakaalu 20x, siis juba midagi nagu oleks. Kaaludes 125kg surusin seda raskust 9x.
Alfonze
MemberTundub päris julma enesepiitsutamisena. Mina olen edukalt kaalu langetanud ja saalis pole pilti tasku ajanud, ehk siis ennem trenni ikka mingeid teratooteid vms, et jaksaks trennis normaalselt, lisaks peale trenni kiired süsikad. Aeroobse treeninguga on väiksed erisused siiski (ennem trenni söögikord on enamuses valgud ja vähesel määral rasvu, ning peale trenni on ainult valgukoks, alles 60-90 min peale treeningut on toidukord liitsüsivesikutega), kuid päevalõikes on ka siis süsikaid piisavalt.
Alfonze
MemberLoogiline, et rasva hävitamiseks pead vähem tarbima kui kulutad. Aeroobset võiks mingil määral (1-2x nädalas) koguaeg teha, on hea südamele, kuigi langetusperioodil paha ei tee ka vähe rohkem, a la 2-3x nädalas.
Alfonze
MemberNäed, kohe jutukas elavnes kui teema tekitati:-)
Alfonze
MemberMa idlen ka seal irc-s vahelduva eduga.
Alfonze
MemberMida sa sööd? Kui tihti? jne…
Alfonze
MemberEi ole olemas ühest reeglit, kui valgukogus per söögikord on enamvähem teada (30-40gr), siis muu on juba vastavalt kavale, kas õhtul süsikaterohkem või hommikul.
-
AutorPostitused