Alfonze
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Alfonze
MemberLoomulikult kõik on rikkunud, kas hajameelsusest, märkamatusest või ka vahel tahtlikult, see polegi teema point nagu ma aru saan. Samas niikaua kui tehakse liikluses lauslollusi on trahve ja tobedaid seadusi tulemas, midagi ei ole teha. See on ammuteada tõde, et nulltolerants tegelikult pole see päris õige tee, aga kahjuks ei aita ka muu, samas ei aita ka see nulltolerants, sest need kellel savi, neil savi edasi (lube pole, trahve ei maksa ja teevad lollusi pidevalt), kannatavad teised.
Alfonze
MemberLõputu vaidlus, eks peab ise üritama mõistlikult liigelda ja mitte kihutada, ega jalus töllata, kõik võidavad.
Alfonze
MemberVeelkord, kulu mingil kiirusel liigeldes sõltub siiski vastavast ülekandest, kui on piisavalt käike ja mootoril väänet, siis võib olla ka masin millel on 5ndaga liikudes 90ga sama kulu mis 8ndaga liikuda 130ga (näites toodud 8 käiguseid kaste on turule tulnud juba mitmeid, et maksimaalselt optimerida kulu ja võimalikult effektiivselt mootori karakteristikut ära kasutada). Selles suhtes ei saa üheselt võtta. Loomulikult ei õigusta see kihutamist, aga reaalsest lubatud kiirusest madalamal sõites ei maksa imestada kui ok ilmastiku olude juures kõik mööda lähevad.
Alfonze
MemberLoomulikult peab ajaplaneerimise tegema alati varuga, sest kunagi ei tea mis teel ees ootamas, mõni avarii, teeremont vms.
Alfonze
MemberVaidleks pisut vastu, nimelt kaks pointi millega pisut mööda paned:
1. Kui sul spido järgi kiirus 90, siis tegelik kuskil 84-85 (reeglina on kellad konfitud tehase rehvimõõtu arvestavalt 6kmh valetama ja kui rehv kulunud, siis veel enam), mis on tegelikult heade ilmaolude puhul paljudele natuke vähe ja seepärast tehakse möödasõite.
2. 10kmh lisakiirust mõjutab küttekulu ainult võrrimootoriga isenditel (mis polegi normaalseks maanteeliikluseks mõeldud, kuna osad on isegi linnas ökomad kui maanteel, sest mootor jõuetu), minu autol näiteks on 120kmh optimaalne küttekulu piir seatud ja olulist vahet ei ole kas liigun 90kmh või 120kmh kulus. Alla reaalse 90kmh (seier siis kuskil 96-97 peal) puhul on mul viimane käik alles napilt sisse tulnud ja pole nii optimaalne veel, seepärast järgiks pigem õiget kiirust ja sõidaks sellega.
Loomulikult peaks arvestama ilmaolusi ja ohutust, aga lihtsalt sellised tähelepanekud.
Muuseas, kui 70kmh liigelda, siis jõuab ka kohale, jõuab sõiduajal loodust vaadata jne, ses suhtes oleneb millise mätta otsast vaadata. Mina ei poolda põhjendamatut kihutamist, aga näiteks möödasõidul +20kmh oleks igati mõistlik, sest meie kitsastel teedel, kus niigi olematult möödasõiduvõimalusi, oleks mõistlik neid üksikuid sirgeid ohutult kasutada (näiteks pool km sirge ja 3 rekkat üksteise otsas kinni), mitte 70-80kmh sõitvatest punktipealt 90-ga mööda sõita (ja seejuures ise targutada ka veel, et on maailma päästja, no ei ole kuskilt otsast, on hoopis ohu tekitaja) …
Aga et mitte liialt õli tulle valada, siis külma närvi ja rahulikku meelt meie karmis liikluses.
Alfonze
MemberMina küll seda nn. keskmist täis ei joo ma, vahest mõni pokaal veini (nii umbes 2-3x kuus) ja siis miskitel suurematel tähtpäevadel vähe rohkem, aga kogusena ei midagi hullu ma arvan. Olen ka olnud täiskarsklane (pea terve 2008a), aga mingit megapointi pole, sest mind ei pärsi küll kuidagi pidi 2x 150ml pokaali veini reede õhtul näiteks, midagi tegemata ei jää, ei sel, ega ka järgmisel päeval. Õlut pole juba päris pikalt joonud, mis ma ikka seda kaanin, vein maitseb rohkem, eriti miski veiseliha vms kõrvale. Lisaks on isegi mingid artiklid, et punane vein mõõdukalt vahest harva pidi kuidagipidi ka kasulik olema (kuigi ega ma sellele ei loodagi), aga mine tea. Seega leian, et kõike mõõdukalt võib ja on ka normaalne, ükskõik millega liialdamine on paha.
Alfonze
MemberPole paha!
Loodetavasti saavad seal mõned teemad postitusi ka peagi, oleks huvitav pilte vaadata ja juttu lugeda. Kaua sa neid välisma sterokollide pilte ikka vahid, äkki saaks midagi lähemalt ka ja vb juttu kogemustest antud teemal, et kas tasus ja kuidas õigem jne. Mitte et eesmärk oleks endal kasutama hakata, aga parem kui need kes soovivad saavad asjakohast infot.Alfonze
MemberLühidalt rasvapolstrist. Samas on ka võimalus, et osadel polegi midagi väga mis võiks välja paista, aga see pigem erand.
Alfonze
MemberJulmad summad siin ikka osadel kuluvad…
Mille peale 7k eeku kuus toidule kulub, eriti veel kui ise valmistada asju jne? Või olen ma mingi imelik, et oma nutuse 2-3gr kehakilo kohta valku söön “kõigest”… Või siis on päris ohtralt lisandied, mis pole odavamate killast, a la 2-3k eek eest spetsiaal-lisasi (valk ja süsikas vaevalt nii kallis on, ikka muud asjad seega, nagu igasugu glutamiinid, kreatiinid, beeta alaniin, spets vitamiinid ja mineraalikombod jne) kuus.
Ma söön piisavalt korralikult ja kaalutletult, aga ei tahaks ka valgukogust utoopiliseks ajada (ja valk just ongi kallis toit ju, head rasvad ka suht kulukad, süsikad on suht tasuta käes) ja samuti ka üle 5-6x päevas söömiseks peaks olema päev oluliselt pikem:-P
Kulud hetkel sellised: Klubikaart 549 eek kuus, toidulisad 300 eek (whey gold standard, peale iga trenni koks ja 2,3kg purk umbes 3 kuu kanti, mulle igati piisav) ja toidule umbes 500-600 eek nädalas (sisaldab siis suhteliselt kõike mida vaja, korralikult piimavalku (piim, kohupiim, kohvikoor, kodujuust, juust), muna, kala, kana, veiseliha, pähkleid, seemneid, õlisi, kaera ja hirsihelbeid, marju, köögivilju, puuvilju jne jne.), ehk max kuni 2500 kuus (no ok, on erandkuid kus tuleb vahest pardi vms isu ja siis kulub vähe rohkem, aga rusikareegel ikka sinna 2-2,5k vahele).
Olgu öeldud, et ei hoia spetsiaalselt kokku toidu ja lisandite pealt, aga ei näe nagu põhjust nimelt kulutada, kui kõik vajadused nagu kaetud… Loomulikult vaatan igapäeva ostudele odavama koha, näiteks tere maitseta kohupiim prismas lausa 3.90 (viimane kord oli vist isegi 3.60), teistes poodides 9-11 eek kanti, kuna ma nagunii söön seda iga päev, siis pole probleem kord nädalas seal poes käia, kust kokkuvõttes mitme artikli pealt lihtsalt 100 eek nädalas alles jääb.
Alfonze
MemberIkka jälle sama küsimus… Rasva ei saa lokaalselt põletada reeglina, toitumine korda ja läheb igaltpoolt, mõnest kohast lihtsalt viimasena.
Alfonze
MemberNimi peaks vist Eesti keeles olema klassikaline tõstmine. Kindlasti on tegu oma moodi baasharjutustega ja peaks aitama üldfüüsisele hästi kaasa. Peaasi, et tehnika oleks korrektne, vigastuste oht on suhteliselt suur.
Alfonze
MemberMinu mäletamist mööda oli seal ka tauriini, võimalik et see tekitab kohese taastumise tunde paremini? Mulle igatahes meeldis see, kunagi sai tarbitud mitmeid purke. Nüüd olen eranditult whey gold peal ja juurde süsikad puuviljast.
Alfonze
MemberNjah, tundub et see on kodust alguse saanud siis (ema suhtumist silmas pidades), lisaks kuhjaga nn kodust toitu ja liigutanud eluaeg ei ole jne. Alustagu toitumise kordapanekust ja näiteks väiksed jalutuskäigud. Kui esimesed tulemused tulevad, küll tekib ka julgus, et kuhugi trenni minna, peaasi et siis üle ei rapsi, algul piisab vabalt ka ainult toitumisest ja vaiksest liigutamisest.
november 14, 2009 at 8:24 e.l. in reply to: Juuniorite ja veteranide MM 13-16.11. Poolas,Bialystokis – Mikust lugu tänases Õhtulehes! #234511Alfonze
MemberJuuniorid jah ikka väga triibulised kohati, pole midagi öelda, tase on kõva.
Alfonze
MemberIgasugu lisandid jah pigem boonus kui alus kaalu langetamiseks, toitumine korda ja liikumine paika, siis alles muud asjad.
-
AutorPostitused