Skip to main content

Alberd

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 90 total)
  • Autor
    Postitused
  • in reply to: Maailma tugevaim poiss #72847
    Alberd
    Member

Nooh – ei tulegi vastukaja? Ma nii lootsin….

in reply to: Maailmameistri tõde ja õigus! #72835
    Alberd
    Member

On küll ja päris asjalikult

in reply to: Maailma tugevaim poiss #72759
    Alberd
    Member

Ise olete värdid… aga eks jah võhikud on asjasse ikka niimoodi suhtunud…, sorry kui kedagi riivan. Kuidagi tundub, et paljudel lööb siin kadedus või kurat teab mis välja.. Kui nüüd asja natuke lähemalt uurida ja analüüsida, siis kas asi nii hull ongi – kutt on veits parema anatoomiaga kui teised samaealised ja kohe sõimate värdiks või mida igas – vanemad tõprad jne. Noores eas on keha eriti vastuvõtlik treeningule ja seda tuleks igati ära kasutada, muidugi targalt ja teadlikult. Ka malega võib endale tõeliselt viga teha – odaga silma torgata või tukkuma jäädes pea ära lüüa. Siin foorumis on minu arust ilkujaid küll – kui midagi asjalikku öelda ei ole – minge muttidega poe juurde külajutte ajama või tehke mis tahate – mul tegeld savi…

in reply to: Hantli raskused? #70865
    Alberd
    Member

citys, nüüd siis rimis on suht normaalse hinnaga müügil. Ja eks ikka vanas heas dünamo poes või mis ta nüüd on, aga aadress on liivalaia kosmose – poolses otsas..

in reply to: Öine telesaade kanal kahes…. 00.15 #68968
    Alberd
    Member

mis zaparoosetsitesse puutub, siis oleks huvitav vaadata kuidas kulturistid sinna sisse mahuksid…

in reply to: Kuidas tegutseda sisemise rasvaprotsendiga? #67954
    Alberd
    Member

kas on olemas sisemine ja välimine rasvaprotsent? needsamad tädikesed väidavad et on, et inimene võib olla väliselt kõhna aga sisemiselt rasvas…

in reply to: 8×8 #67832
    Alberd
    Member

ektomorfile nagu teema algataja on, ei piisa ehk nii vähesest lihase mõjutamisest..?

Endal ka selline mure, oli. Katsetanud olen mitut moodi. Kartsin algul väga, et treenin üle, võtsin Oti algajate kava, tegin täpselt kava, algul üks seeria jne, nagu seal on. Kuid, trenni lõpus ei tundnud nagu midagi, lisasin seeriaid aja pikku, uusi harjutusi jne. Mitte muhvigi, tüdimus tuli peale – midagi ei edenenud. Hakkasin erinevalt katsetama… (praeguseks ~5 aastat). Lõpuks tundus mulle nii et kõige rohkem annab “kõhnadele” tulemusi n.ö. sokeerimine – teed ühel päeval ühte lihaste gruppi kuni enam ei jõua, järgmine trenn järgmist jne. Mina eriti konkreetsest kavast kinni ei pidanud, kuid vaatasin et trenn ei läheks eriti pikaks, mitte üle 1tunni 15minuti, ja et ühte lihasgruppi ei teinud sagedamini kui korra nädalas. Raskused valisin sellised et jõudsin algul 3-6 korda esimestes seerijates ja viimastes valisin kergemad raskused, aga seeriad kõik suutlikuseni. Sedasi saavutasin olukorra kus trenni lõpus suutsin ikka lihastest viimase võtta. Järgmine päev lihased muidugi mõnusalt väsinud, ülejärgmine tsipa rohkem, kuid sellist talumatut valu ei ole kunagi olnud. Veel seda et nii treenin umbes 3-4 nädalat, siis nädal puhkust ja tunnen et saan tunduvalt suurendada raskusi. Ja nii edasi katsetamise värk.

Minu eesmärgiks on ennast vormis hoida, olen ka loomu poolest kõhna, kuid aastatega (36.a.) koguneb ka kõhnadele rasva nagu muda.

Mis veel – ilma piisava toitumiseta ei saavuta ka midagi. Ektomorfi organism on kiire ainevahetusega, see aga tahab tihedalt ja kvaliteetselt toitaineid, ja raskesti tulnud lihased on kiirelt kaduma.

Ok pikale läks….

in reply to: 8×8 #67807
    Alberd
    Member

8 seeriat ühele lihasgrupile ei ole ju palju, 2-3 erinevat harjutust, igas 2-3 seeriat ja ongi käes…

in reply to: harjutused rühile #67006
    Alberd
    Member

to gatekeeper, mis moodi see rühiviga välja näeb – õlad längus, aitab trapetsi treenimine, kael kõver – aitab harjutused kaelale jne.

Täpsusta oma probleemi…

in reply to: Mida saaks ära teha kodutingimustes? #66455
    Alberd
    Member

Sirvisin seda Gerdi raamatut selveris, tundus väga naistekeskne. Aga mis mulle silma jäi oli erinevate kehatüüpide treenimine. Tekkis selline küsimus. Näiteks mina olin kuni vene kroonu minemiseni suht peenike poiss, niisiis teatud kehatüüp, aastatega on tulnud kaalu juurde (36.a.), kuid kondid on ikka ju suht peenikesed, küsimus siis selline – et kui tahan rasvast lahti saada, pean treenima nö. paksukeste kavade järgi, kui aga tahan lihast kasvatada peenikeste kava järgi? või kuidas?

in reply to: Harjutuste m6ju…. #64839
    Alberd
    Member

Arvamusi on muidugi nii palju kui harjutajaid – igal ühel oma…

Mina pakuks välja – suurenda hoopis puhkepause u.2-le minutile, võta igast seeriast maksimum, öeldakse ju iga seeria tee nii palju kui jõuad ja veel 2 kordust…, tegelikult see toimib kui korralikult keskenduda jõuad veel ühe või rohkemgi kordust teha. Tähtis on ka korralik tehnika, sekund raskust tõstes, kaks – kolm sekundit langetades, kontrollitud trajektooriga jne…..

in reply to: SL õhtulehes toidukava #64708
    Alberd
    Member

Seal artiklis ei ole ju õeldud, et lapse toitumiskava, vaid noormehe toitumiskava.. see selleks. Minu arust ei ütle see kava ju midagi. Siililegi selge, et süüa tuleb kolm tugevamat korda ja väiksemaid vahele. Aga nende olulisemate söögikordade kohta on öeldud vaid tavaline söök – nii et mitte-midagi-ütlev toitumiskava. Aga kohupiimad – jogurtid – kohukesed on mugavad vahepalad küll, ja kasulikud.

in reply to: käesurumine… #64564
    Alberd
    Member

võta näiteks ekspandlid – või mis nad olidki, seo üks ots kuhugi kinni ja matki käesurumist… Väga tõhus, järele proovitud, + veel õige tehnika ka muidugi.

in reply to: rinnalt surumine #64307
    Alberd
    Member

kulturistid on nõrgad võistlustel – peale “paastu” …

sedagi suhteliselt, oleneb millega võrrelda ja mis on kulturisti eesmärk.

Kui mingi sulgkaalus kilu surub rohkem kui 120 kg-ne härg, siis on see härg ju nõrk, aga kui see kulturist surub 3x rohkem kui “keskmine eesti mees”, kes pidi igal õhtul 3 ja enam tundi teleka ees õllet viskama ja peeretama, siis ei ole kulturist nõrk…

in reply to: Seeriate arv, trenni pikkus #64089
    Alberd
    Member

Tekkis kunagi umbes sama probleem. Pärast järgmist lihasrühma tundusid eelmised juba täielikult puhanud. Suurendasin puhkepause ja raskusi, samas vähenesid kordused mõne võrra. Ma ei tea kui õige, kuid mina teen nii: mõned soojendusseeriad kordustega 12-20, siis kaks seeriat 8-10 umbes 70% maksimaalsest ja korraliku tehnikaga, siis 3-6 kaks seeriat kus annan tehnikas natuke järele ja kohe otsa 50% maksimumraskusega niipalju kui jõuan (kuni lihased “löövad tuld välja”). Üks lihasrühm tuleks ikka korraga korralikult läbi saada. Pärast nii öelda tagantjärgi teha – ei oska kommenteerida. See meenutab rohkem ringtreeningut, mis on rohkem kaalu langetajatele.

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 90 total)