alar.hutrov
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
alar.hutrov
MemberÕpin jah Kõrgemas Sõjakoolis siin Tartus ja jalaväe miinipilduja erialal.
alar.hutrov
MemberTere
Valmistumine maadlusvõistlusteks läksid rahulikult ja tavatrennide graafikus. Kolmapäev oli ainus maadlusspetsiifilise trenni päev ja siis sai üleveo kaitsega tutvutud (eelmine võistlus veeti mind mitu korda üle ja kaotasin selle tõttu kõvasti punkte). Trenni lõpus tegime maadlussparringut – mina siis ainult kreeka-rooma (kr-r) maadlust, kuna pidin ainult selles võistlema. Sparri käigus tegin ka kergelt vasakule käele viga aga õnneks taastusin sellest võistluse ajaks J. Päev enne võistlusi selgus, et lisaks kr-r maadlusele saan võistelda ka paralleelselt vabamaadluses – mõeldud, tehtud!
Kuna võistlesin kaalus -70 kg, siis kaaluvõtmisega probleeme ei olnud. Sain isegi laupäeva hommikul süüa ühe praetud muna juustuga ja kõrvale juua 350ml mineraalvett. Nädala sees vähendasin õhtusöökide portsjoneid ja tavaliselt jõin ka peale trenne INTRA`t, et järgmiseks päevaks paremini taastuda. Esimene asi peale kaaalumist oli INTRA segatuna mineraalveega.
Omad vitsad peksavad:
Kokku sain teha 1 kr-r ja 4 vabamaadlusmatši. Kr-r matšis kaotasin suhteliselt kiiresti läbi seljavõidu vastasele. Seekord siis niiviisi…
Vabamaadluses oli minu kaalus 5 võistlejat koos minuga ja saime kõik omavahel läbi maadelda. Kaotasin 2 , võitsin samuti 2 matši ja tulemuseks pronksmedal. Oma esitlustega väga rahule ei jäänud – eriti kreeka-rooma matši ja vabamaadluse 2. kaotusega. Kreeka-rooma matši kaotasin mehele, keda olin 5 min varem teisel matil vabamaadluses ülekaalukate punktidega just võitnud. Ja vabamaadluse 2. kaotus tuli minu enda suure vea tõttu – keerasin end selili, mitte kõhuli – it happens J Tol hetkel olin punktidega juhtimas 4:0, 2 punkti üleveo eest – vaikselt hakkab tulema
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>MMAakatest maadlejad!
Võistlus oli fun ja hästi korraldatud (3h-ga jõudis omavahel võistelda 108 maadlejat 2-l matil). VÕIMLA tiim tegi väga hea töö ja tõime 4 peale ühe kuld-, ühe hõbe- ja ühe pronksmedali ning ühe neljanda koha. Võimla võitlejaid toetas ja juhendas nurgas SK Tartu KALEV/ENGLAS treener Kristan Press.
Edasi jätkan RAJU13-ks valmistumisega. Oma olemise ja tegemistega hoian teid kursis läbi blogi.
Olge mõnusad!
alar.hutrov
MemberTervitused
Oma treeningutest palju kirjutada ei ole – olin kooliga seoses metsas väliõppuselJ. Trenni teha ei saanud aga füüsiline koormus oli korralik ning magamatus tegi eelseisvad ülesanded tublisti raskemaks.
Üldiselt on väeosades viibides nii, et teen iseseisvalt võimalikult palju trenn. Tehnilised treeningud on siinkohal keerulisemad aga vahel on mõni kursakaaslane ikka nõus veidi maadlema või jitsima (maas maaadlema). Õpetan neile midagi kergemat ja huvitavamat ja siis teen oma drille nende peal (päris nii ei saa, et „kuule, seisa selles asendis ja ma nüüd jooksen sind poolteist tundi järjest maha ja kägistan maas natuke!“J) Poksiga on veidi kergem – teen kas varjupoksi või löön poksikotti ja harjutan seejuures erinevaid tehnilisi nüansse. Et treeningutel ka mingit struktuuri oleks, siis teen ka Steni jabikava (ilmselgelt vajab ka minu vasak käsi kõvasti treenimist ja too kava on selles suhtes spetsiifiline).Toitumine läks ka suht käest ära (sõin, mida oli saada, poest spetsiom head ja paremat kaasa osta ei jõudnud esialgselt määratud ametikohast tulenevate kohustuste tõttu). Parim oli teadmine, et metsast tagasi jõudes ootab ees mustsõstra maitseline Intra ja piparkoogi maitseline puding J. Intra läks koheselt käiku ja pudingut sõin järgmine päev hommikusöögiks.
Väeosade toit ei lähe alati minu dieediga kokku ja suureks abiks on pudingud, millega asendan õhtuseid, vahel ka hommikusi söögikordasid. Lõunal on ikka mingi lihatükk ja erinevaid värskeid salateid mida süüa! Intrat tarbin aga kas treeningute ajal või siis peale treeninguid. Harjumuseks on saanud trenni ajal puhta vee joomine, see sobib kehale ka kuidagi paremini. Aga kui vahel on isu, siis läheb käiku ka Intra.
Nädal läks trenni suhtes lörri aga õnneks olid väga intensiivne reede ja laupäev. Tallinnast tulid kaks klubi 3D Treening sportlast Tartu sparritreeninguid (kõik raundid mma reeglite kohaselt võitlust vähendatud löögitugevusega) tegema ja Tartu klubi Võimla poolt võttis osa 6 sportlast. Trennid olid rasked ning nädala jooksul 2 suhteliselt magamatta ööd viisid selleni, et reedel väsisin juba 4 raundi ajal täiesti ära (tegime 10 raundi järjest ja siis peale väikest puhkust veel 6 raundi maadlussparri maasvõitlusega) . Minu sooritused jäid küll tagasihoidlikuks aga pidasin vähemalt lõpuni vastu! Pärast trenni korralik söök ning joogiks mineraalvesi + Intrat(mitte kokku segatuna) ja siis magama. Järgmine päev olin POWERIT täis, vähemalt esimese trenniJ. Tagasiside treeningpartneritelt oli sama – jaksasin liikuda, olin elavam ja tegin oma asja! Viimase treeningu ajal sain aga veidi vigastada (lowkick`d vasaku jala reielihase pähe suretasid mu jala täielikult). Õnneks pole midagi katki, väike puhkus ja uuel nädalal saan juba uue hooga edasi lasta!
Kui nüüd tulevast nädalast rääkida ja valmistumisest RAJU13`ks, siis hea on see, et olen nüüd vähemalt 2 nädalat Tartus ja saan korralikult trenni teha.
Tulev nädal läheb nädalavahetusel Tapal toimuva maadlusvõistluse jaoks valmistumiseks. Võimlast läheb välja taas korralik esindus ning tulemustest ja kogetust kirjutan kindlasti peale võistlusi uues blogisJ. Ma ise võistlen kreeka-rooma maadluses ja kehakaalus -71kg, mis on küll kaaluklass ülespoole minu tavalisest võistluskaalust (-66kg), aga kuna RAJU13 jaoks võtan nagunii kaalu, siis maadlusvõistluste jaoks ei hakka seda hetkel tegema. Et siis see nädal keskendun maadlusele ja maadlusspetsiifikaleJ. Kindlasti läheb maadlusele keskendumine asja ette, ning tulev võistlus ei võta mult ära aega RAJU13`ks valmistumiseks vaid annab just juurde kogemust ja võibolla minu jaoks uusi maadlusspetsiifilisi elemente, mida saan ka puuris kasutada.Taaskirjutamiseni! J
alar.hutrov
MemberTervitused kõigile foorumi jälgijaile ka minu poolt. Olen Võimla sportlane/lähivõitluse treener Alar Hutrov.
Veidi minu päritolust ja tegevusest väljaspool treeninguid saate lugeda järgnevalt lingilt: http://raskesport.ee/foorum/viewtopic.php?f=6&t=7710#p61400.
Tänaseks olen tegelenud mma-ga ühe aasta ja 7 kuud, mille jooksul olen teinud kokku 11 mma matši (praegune rekord 7-2-2). Viimane võit saabus läbi kohtunike ühehäälse otsuse äsja toimunud võistlusel 3D Liiga13. Vastaseks oli kogenud eesti sportlane Soomest. Püstivõitluse osas jäi matš vaeseks aga selle asemel sai rahvas näha minu maadlusoskust (just vastase maadluse/maadlusheidete seiskamist) ning minu maasvõitluse oskust. Maas meeldib mulle võtta domineeriva asend vastase suhtes ning enda kindla baasi olemasolul (vastane ei suuda mind näiteks pealt minema sillatatada või kuidagi muud moodi põgeneda) lüüa vastase kehasse ja jalgadesse tugevaid lööke nii rusikate kui ka küünarnukkidega. Sedasi läksid ka minu viimases matšis kõik kolm raundi. Selle matši võit tagas mulle ka koha varsti toimuva Eesti mma suurürituse Raju13 õhtusel kaardil!Antud matšiks valmistumine oli psüühiliselt raske. Sellest olenes minu pääs Raju13 põhikaardile, mu vastane oli kogenud ja minust füüsiliselt suurem/raskem. Muret tekitas puudulik ettevalmistus eelseisvaks lahinguks. Nimelt pidin oma elukutse tõttu olema Tartust eemal ja seega jäid mu tehnilised treeningud kesiseks. Õnneks amatöörsportlasena ei käi vormi ajastamine eelseisvate matšide järgi, vaid ma proovin vormis olla ja iga treeninguga oma tehnilist sooritust parandada.
Minu lemmik distants mma-s on püstimaadlus (põhjuseks Võimla peatreener Jorgeni oskus mma põhist maadlust hästi edasi anda ning ise praktiseerida). Tänu Võimla koostööle maadlusklubiga SK Tartu Kalev/Englas on just see võitlusdistants minu tugevaim külg. Siinkohal tänan SK Kalev/Englas treenerit Kristjan Pressi ning põhilist treeningpartnerit/treenerit Ott Tõnissaart!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Selle aasta alguses sain ka oma maadlusoskusi proovile panna, võttes osa EMV Kreeka-Rooma maadluses ja EMV vabamaadluses. Kohad jäid küll tagasihoidlikeks aga tunne oli võimas ja järgmine aasta saan kogenenuma end uuesti proovile panna
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ees ootab valmistumine RAJU13-ks. Minu edasistest tegemistest saab lugeda siinsamas foorumis
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused