AlanBStard
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
AlanBStard
ModeratorÜtled tavalisele inimesele “burger” või “pizza” ja ta seostab seda kiir-rämps/toiduga. Miks? Burger’i või Pizza võib teha toitainetest, mida ei saa ühegi valemiga “rämpsu” alla liigitada. Seega mis on point soovitada inimestele rämpstoitu vältida? See soovitus ei ütle mitte midagi.
Inimesi on vaja õpetada mis toidus leidub, mis nende eesmärke piirata võib. Mitte aga mõttetult inimeste vabadusi piirata abstraktsete reeglitega. See tundub mulle nagu lühiajaline laisk lahendus. A’la “niikuinii on liiga loll, et aru saada, mis tegelikult toimub seega annan talle paar lihtsat piirangut ja kärab kah”. Kärab jah. Aga võiks ju paremini.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mingil määral peab alati lihtsustama.
Ega Eestis mingit terviseburksi avalikult eriti ei müüda. Pizzas vähemalt on õlis kuumutatud tomatit tavaliselt. Nisujahu on mõlemas palju kui just mingis imekohas neid ei osta.
Toitumise koha pealt on suur stressi suurendaja see, kui hakatakse toite paaniliselt kategoriseerima ning üritatakse arbitraarselt asju vältida või teisi asju üle tarbida. Tekib hävituslik side toiduga. Ja nii ollakse lõpus omadega täiesti augus. Soovitakse süüa tervislikult – aga tervislikkuse mõiste on nii perversne, et tervislikuks peetakse täiesti absurdseid asju ja metoodikaid. See aga viib selleni, et jäädakse siin-seal defitsiiti erinevatest toitainetest, siis ei suudeta end distsiplineerida, et seda absurdselt rasket menüüd järgida – siis õgitakse igasugu toitudest end lõhki ja siis tekib masendus ja kõik algab algusest peale.See tekib ikka ainult psüühilise eelsoodumuse korral ja samal inimesel tekiks muidu selle asemel mingi muu häire.
Mina olen lihtsalt oma maitse arendanud kasulikumas suunas. Kui muud pole võtta siis asöön saasta ja peolauas ei piparda.
No ei saa jah. Kuid VÕIKS saada. Selles point. Kui inimesed teaksid paremini mida neil oleks VAJA tarbida siis nad avastaksid, et ruumi on ka väga palju selle jaoks mida nad TAHAVAD tarbida.Mina TAHAN päikesekuivatatud tomateid ja kala ja võid ja pooltoorest munakollast ja maapiima.
Gluteen pole mingi hirmpaha asi mida vältida. Väga lai enamus inimestest võivad seda vabalt tarbida oma toidus. Kuid kuna teatud protsendil on sellega probleeme – kiputakse seda kategoriseerima kui midagi mida peaks vältima. Ei pea. Tuleb lihtsalt kindlaks teha, kas sulle sobib või mitte.Ma arvan et ta on vähemalt risk ikka kõigi jaoks. Väga uurinud pole ja neutraalseid andmeid ka palju ei ole. Ta on suhteliselt seedimatu valk ja kaldub tekitama veidraid reaktsioone sooleseinas. Hea tervise puhul ta ilmselt ei suuda kunagi midagi reaalselt teha aga ega teda süüa mõtet ikka pole.
Ja alati jääb õhku ka see küsimus, et miks teraviljasööjad kehvema luustikuga on. Võibolla on asi gluteenis.
Ei ole sugugi erinev allergiatest. See, et mul on kassikarvade vastu allergia ei tähenda see seda, et ma käiksin ringi ja soovitaksin kõigil teistel ka kasse vältida.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kassikarvas ei ole midagi fundamentaalselt halba. Gluteenis pigem on.
Ma ise söön gluteeni ka aga mitte tihti.
Ja mida see tavaline teravili ikka eriti luid nõrgendab. Selline pseudoprobleem mille põhjus on pigem teravilja ületarbimises ja kõige muu kehale vajaliku alatarbimises nagu ikka. Alati võib näiteks tuua, et isegi vett võib liiga palju juua, et tervisele kahjulikuks muutub. Seni kuni mõistusega asja võetakse ei ole mõtet midagi otseselt vältida ja paanikat tekitada.Mõistusega pole midagi võtta sest mõistusega pole seda eriti analüüsitud. Ilmselt ei ole asi ühekülgses menüüs sest statistiline seos tavalise elanikkonna teraviljasöömise ja hambaprobleemidega oli ka kusagil artiklis olemas. Ja need va masaid olid ju ilma nisuta ka kole ühekülgse menüü peal, põhiliselt piim ja natuke verd.
Paanika, noh, valmis luudega täiskasvanul vist enam väga vahet pole.
Splitting hairs, aga olgu.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Ma pidasin küll siiski silmas poes müüdavaid toiduaineid. Võib ju spekuleerida, et miskis tootes on tegemist haiglaslikult muundud valkudega vms, aga kui selliseid asju karta siis kujutan ette, et poodi ei julgeks enam üldse minna ning peaks kuskile Brasiilia vihmametsadesse oma liha küttima minema.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ei ole juuste viilutamine. Kõik valgud lähevad mingil määral otse verre, mõned nagu gluteen on osaliselt üldse mitteseeditavad, mõned nagu kaseiin annavad bioaktiivseid lagunemissaadusi. Kaseiini kasomorfiinid on pigem kasulikud, kui just unisusega pole vaja võidelda, aga hulk otse verre minevaid valke või valkude lagundamissaadusi on kahjulikud ka. Nii et valk pole lihtsalt aminohappeallikas. Kui mittebioaktiivset ja immuunriskita valku tahad siis joo üdro isot
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>No ensüüme üldjuhul toidust VAJA saada pole. Keha suudab vajalikud ensüümid ise toota, eeldades, et meil puuduvad meditsiinilised probleemid ning terve menüü on keha sisemisi protsesse piisavalt varustav.Paljud toiduga saadavad ensüümid on kasulikud igas terviseolekus. Papaia ja ananassi seedeensüümid näiteks. Naturaalse piima seedeensüümid ka – pastöriseerimisega need denatureeritakse ja pastöriseeritud piim peaks suurema piimavalgutalumatuse riskiga olema.
AlanBStard
ModeratorSalmonellast oled midagi kuulnud?
Kuumtöötlemise eesmärgiks ongi hävitada toidu riknemist põhjustavaid mikroorganisme või toiduga levivaid haigusetekitajaid.
Paljude tsiviliseeritud võtete eesmärk on vähendada akuutsete kohe märgatavate terviseprobleemide riski aga tundub et sellise lähenemise käigus on inimkond endale kaela tõmmanud pikaajaliste krooniliste, halvasti jälgitavate terviseprobleemide laviini.
AlanBStard
ModeratorTrenni järel imevad lihasrakud mingi poole tunni-tunni jooksul süsivesikuid ja ka muud suhteliselt rasvarakkudest paremini, ka insuliinist sõltumatult, seepärast on anaeroobne koormus suhkruhaiguse vastu hea.
Ja süsivesik-valk koos annavad lihtsalt suurema koguse insuliini ja kiirema imendumise kui kumbki eraldi.
AlanBStard
ModeratorNo ei oma suuremaid valikuid tihti, vähemalt pikaajalised töötlemisviisid on väga ebapraktiliseks ja kalliks muutunud.
Ma ei väidaks et ebateaduslik on debiilne sest intuitsiooni töötlemisvõimusus on miljon korda suurem kui teadusliku meetodi oma. Aga töökindlus ja reprodutseeritavus on jälle kahtlased.
Igatahes oleks toortoidu teaduslik analüüs üsna vajalik.
Selge on et kaitsvaid/ründe-/kahjulikke aineid sisaldavate toiduainete, isegi banaani puhul võib toores tarbimine olla suur viga. Gluteeni, soja lektiine, maapähkli lektiine jms oleks mõistlik kuidagi lagundada.
Ja tänapäeva toit pole ürgsega võrreldav, pestitsiide ja muud sünteetikat on palju sees, veeloomades olev materjal seejuures tihti juba mitukümmend aastat vana, reostanud tehased ammu kinni aga olukord ei parane. Kunagi oli vaalarasv väga võimas tervisetoit, nüüd kontsentreerub sinna palju sodi.
AlanBStard
ModeratorEi taha uskuda et sellise kirjeldusega ei oska ükski arst midagi öelda
Ära alahinda arste
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Pole väga minu teema aga ma arvan et võiks olla kesknärvisüsteemi väsimus küll, kui nii siis alati võib ju vaadata mida kerge puhkus või mõneks ajaks psühholoogiliselt koormavate alade vältimine majja toob.
AlanBStard
Moderatorno seal pole ju, et see harjtus on õla tagaosale ja see näiteks keskosale
Selleks anti sulle paar päeva tagasi ühe raamatu link. Kõigest 50 lk ja vastab ära kõik need küsimused mis sul pidevalt uuesti ja uuesti tekivad
AlanBStard
ModeratorMis neil viga on? Kas toit peab alati pakkuma peale kalorite veel mustmiljon muud asja? Tobedus. Keskmine inimene saab 1000-1500kcal täisväärtusliku toidu tarbimisest kõik vajalikud mikro-toitaineid juba kätte.
No ei saa… või siis ei söö suurem osa inimesi sedagi.
Alati lihtsam rohkem väärtuslikke aineid süüa kui pärast terviseprobleemidega maadelda.
Kui on geneetiliselt kuulikindel tervis ja teada et peab vastu ükskõik millele, siis on iseasi.
Seega võib sama hästi neid tühje kaloreid tarbida küll. Sest teisejärgulised faktorid nagu maitsemeele rahuldamine ja toidu nautimine on samuti tähtsad.Peaks tasakaalu leidma. Ideaal muidugi on maitsemeelt arendada kasuliku suunas.
Ma ei näe ühtegi põhjust miks peaks ükski inimene jõuga endale mingit tatart sisse pressima või täistera tooteid ainult leivatoodetest tarbima.Nimetatud ained ei ole ka mingid pöörased tervisesümbolid
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aga igatahes paremad.
Tatar vist on päris hea. Vähemalt on gluteenivaba. Mõju luustikule ei tea aga võiks ju oletada et tavalise teravilja luid nõrgendavat mõju tal pol pole.
Ma ise teravilja üldse ei soovita aga kuna olen eluaegne sõltlane siis päris ilma ei ela.
Ometigi ei pilguta keegi silmagi, kui soovitatakse kõikide tühjade kalorite ema ja isa Dextrot tarbida. Siis on kõik kohe kooris kaagutamas, jaa, jaa, võta, võta. LOL.Provide photographic evidence of the events of which you speak
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Glükoosi üks eelis on see et ta ei ole immunogeenne
Ahsoh, ma ei teadnudki, et aminohappeid huvitab, millise välimusega või algallikaga toidust nad pärit on.Nii et prioone sööksid aminohappeallikana mõnuga?
AlanBStard
ModeratorSärk läbis video jooksul muutumise T-särk -> varrukateta särk -> maika
” srcset=”/uploads/emoticons/happy@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Vägi oli nii suur et särk muudkui äärest rebenes pihuks ja põrmuks.
5:45, kui ema helistas, tuli päris murelik nägu ette aga seeriat pooleli ei jätnud
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>AlanBStard
ModeratorIsegi spordiarstile pead rohkem rääkima kui need paar sõna mis sa siin kirja oled pannud.
Muidugi on inimesi kes loevad su muresid silmist. Ühed on sensitiivid ja teised on loomaarstid
AlanBStard
ModeratorSoleusele vist jah jooks meeldib
AlanBStard
ModeratorNiipalju oli õige et näljatunnet on vähem. Aga muidu tavaline kvaliteetmenüü et piiratud kalorite juures vajaliku kätte saaks.
Täieliku liikumatusega atrofeeruvad lihased üsna kiiresti. Kips ja lahas on sinu sõbrad
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>AlanBStard
ModeratorSeesama raamat, jummel küll.
AlanBStard
ModeratorAlanBStard
ModeratorMinu lemmik on täistera-suitsuseapea.
AlanBStard
ModeratorEesmärk on keha võimalikult rasvavabaks saada.
Veider aga ühes naljakas katses vähendasid rosinad isu väiksema kaloraaziga kui muud asjad.
Loogiliselt pakuks tumedat šokolaadi, kerget valgušeiki, vinnutatud loomaliha või kala.
AutorPostitused