Aksel
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Aksel
MemberArvestada tuleb ka ,mis kell on õhtul viimane ja hommikul esimene toidukord.Vat selle “õhtu” mõiste unustasin küll täpsustamata. Ma rääkisin õhtust enne magama mineku tähenduses (+/- 30 min).
Aksel
MemberMa vahetaks järjekorda: 3-nda ja 4-nda omavahel. Teeks siis rinnale järjest (see kaldpink on vist ikka rinnale mõeldud?).
Ja siis lisaks seljale näiteks eest ploki tõmbed.
Jooksmist oled hästi pannud. Kuigi selle üle võib tekkida diskussiooni, ma soovitaks küll sellist jooksmist algul ja lõpus. Üldfüüsilist toetab see oluliselt. Alguses ära ainult liigset tempot pane.
Kui käid selle kava järgi 3 korda nädalas, siis ära trenni vahepäevadel küll hantleid võta, pigem venita, kui saad kasuta massaazi kord nädalas.
Kui oled selle kava järgi pool aastat teinud, siis soovitan jagada suured lihasgrupid (selg, rind, jalg) eri päevadele. Muideks ma kunagi 20 aastat tagasi alustasin just taolise kava pealt!
PS. Jooksmisest – loodetavalt ei ole Sul olulist ülekaalulisust. Kui on siis soovitan jooksmise asendada rattaga.
Aksel
MemberPeab vist rõhutama, et ma ei räägi võistlusspordist. Seal on omad reeglid, palju mitmetahulisemad.
Tavalise trennis käijana olen 2 aastat selliselt toiminud ja ei tunne mingit probleemi. Kahjuks (või õnneks) ma kaaluga oma toidukordasid ei mõõda, kuid tean, et süsivesikutest minu puhul puudust ei tule. Valgust tuleb, seepärast enne magamist pöörangi tähelepanu valgule.
Muideks – üldjuhul läheb õhtune süsivesikute liigtarbimine naha alla rasvaks! Mis aga on kellegi jaoks liigtarbimine… Vat see ongi nii induviduaalne küsimus.
Aksel
MemberAga tavaline inimene (ka jõusaalis käiv inimene!) tarbib ju kogu päeva jooksul süsivesikuid!
See, kas on vaja süsivesikuid lisada valgule muul ajal (mitte peale trenni) või mitte sõltubki sellest, et palju neid süsivesikuid päeva jooksul tarbid.
Aksel
MemberPeale trenni on tegemist ju organismi kiire taastamise vajadusega (kulutasid energiat) ja enne magama minekut on tegemist organismile vajaliku valgu e. ehitusmaterjali etteandmisega.
Kui Sa just enne magamaminekut ei tee trenni, siis sellest järeldub, et sellisel juhul ei vaja Sa valgule lisaks süsivesikuid õhtul. Süsivesik=kiire energiaallikas. Valk=ehitusmaterjal. Suures plaanis nii. Mida vähem kulutad energiat, seda vähem vajad kiiret energiat – süsivesikuid.
Aksel
MemberPole just kõige õigem mees Sulle neist infot jagamaks. Loodetavasti leidub siin teisi, kel on vastavaid kogemusi nende massilisajatega.
Ma võtaksin seal pakutavast Evolutioni Whey2-e ja lisaksin sinna maltot. Mineraalained ja vitamiinid ostaksin eraldi. Tuleb odavam ja ei arva, et mittevõistlejale kehvemalt mõjuks. Aga nagu ütlesin, mina olen läinud seda teed ja ma ei püüa ka lavale minna, mul teised eesmärgid.
Pean küll lisama, et isegi 40-ndates selliselt toimides lihas kasvab küll!
Aksel
MemberEks oleneb mida muud sööd ja kui tugevalt trenni teed.
Põhimõtteliselt massilisaja on ka proteiin. Kui nii enam-vähem väitma minna, siis massilisaja on sama proteiinipulber (kuigi proteiinipulbrites on väga palju erinevusi), ainult et sinna on lisatud taastumiseks vajalikke süsivesikuid ja paremal juhul ka väärtuslikke mineraalaineid.
Aksel
MemberKas selgus ka, millest just see halvatus põhjustatud oli? Ma saan aru, et vahest võib pilt eest minna, inimesed minestavad ka trennist väljas, aga see ikka tõsisem lugu. Sellised krampe, et n-ö tõmbled ka nagu ei tohiks tekkida ilma tõsise põhjuseta
Aksel
MemberMa siiski ei ütleks, et sellest pole kasu. Ikka on kasu, kui alternatiiviks on mittekäimine. Kõik oleneb sellest, et mida Sa selle ühe päevaga seal saavutada tahad.
Selles olen Oldman´iga täiesti nõus, et üks päev nädalas treenides ei saavuta Sa muud, kuiet säilitad heal juhul lootuse, et ühel päeval tekib aega ja motivatsiooni enamaks. Midagi väga arvestatavat mitte. No siiski ka seda, et tutvud pisut jõusaaliga (näed mida teised teevad ja millised väljanäevad) ja pakud lihastele tegevust/eluõhku vähemalt sel päeval nädalas.
Aga minuarust selleski teatud kasu olemas.
Kui teed üks päev nädalas, siis tee kõigile suurtele lihastele (selg, rind, jalg) paar-kolm harjutust vähemalt 3-e seeriaga.
Aksel
MemberMärkasin, et õlale ei tee Sa kangiga midagi. Seal asendaks ühe neist harjutustest istudes Smithi pingil eest üles surumisega.
Saan ma õieti aru, et teed need harjutused põhimõttel 1 trenn + 1 vaba ja peale 3-ndat trenni 2 vaba?
Aksel
MemberÕnneks pole ühte ja ainuõiget kava ning seetõttu saavad olla paljud kavad õiged! Seetõttu saab täie rahuga olla ka see Sinu kava (eriti kui oled ise selle loonud – järelikult on just need harjutused Sulle sobivad…) õige ja sobilik.
Mõned tähelepanekud, mida mina teeksin teisiti.
Rinnale oled pööranud palju tähelepanu. Mina vähendaks harjutusi ja püüaks puhtamalt teha, intensiivsemalt – tulemus: jätaks selle trenazhööril istudes surumise ära.
Lamades surumine on piisavalt võimas harjutus ja kui sinna lisada kaldpinnal surumine/lendamine, siis peaks piisama. Kordan: kui teha intensiivselt ja puhtalt.
Kolmandal päeval aga teeks esimesena selja (lõuatõmme), seejärel õla. Ja seljale pööraks rohkem tähelepanu. Just selja lailihasele. Lõuatõmbele vaja lisaks eest plokitõmbeid, laia haardega ülalt plokitõmbeid, mida iganes.
Kui teed rinda rohkem kui selga saad tulemuseks kõvera keha. Pealegi keha vormib paljuski just selg (samuti nagu kätt triipseps, mitte biitseps)!
Aksel
MemberEi taha kedagi ehmatada, aga saalis kus ma käin, juhtus mõni aasta tagasi taolises olukorras (mitte päris tervena treenides) raske lugu. Mees oli suuremast palavikust ülesaanud ja otsustas, et vaja kiiresti kaotatud aeg tagasi teha.
Ja tulemus – tänasel päeval osa küljest sellil halvatud (koos pildi kadumisega oli kogu üks külg halvatud, kuid õnneks osa taastus). Läks tõesti õnneks, et suurem osa kehast toimib normaalselt, ometi on see halvatus selgesti märgatav – paremat jalga ei suuda täielikult juhtida/kontrollida selle liikumist. Liigub ja teeb trenni, aga… Pole enam ealeski võimeline terve inimese kombel toimetama.
september 20, 2005 at 6:14 e.l. in reply to: Probleem süveneva jõulangusega. südamelihaste põletik. 17a. #59484Aksel
MemberLäbi keemiliste protsesside sünteesides…
Ma pole tõesti nende pulbrite tootmise kõigi detailidega kursis, kuid usun siiski, et ka Sulle peaks olema nende pulbrite seas sobilikku. Saan aru, et isolaati sisaldavad pulbrid on Sulle vastuvõetamatud (seal on valku töödeldud), kuid kuidas on lihtsate/tavaliste konsentraatidega? On olemas nii soja kui ka vadaku konsenrtaate – seal ei ole valku töödeldud/mõjutatud. Lisaks kõigele see ka kõige odavam!
On muidugi ka kõiksugu sojajahud, kuid minuarust ei erine need sisuliselt millegipoolest sojakonsentraadist. Siis just töötlemise seisukohalt. Aga kahjuks pole ma keemik, et suudaksin nii peenikesi vahesid läbinäha.
september 19, 2005 at 2:01 p.l. in reply to: Probleem süveneva jõulangusega. südamelihaste põletik. 17a. #59466Aksel
MemberMinu soovitus on siiski asendada osa kohupiima kogusest pulbriga. KIndlasti leiad midagi taskukohast. Kohupiima koguste seedimine on väga aeglane. Kohupiima on kasulik süüa küll, kuid mitte kui peamist valguallikat. Kohupiimast ei saa Sa kõiki asendamatuid aminohappeid piisavas koguses, et organism saaks korraliku ehitusmaterjali.
Proovi mingit valgupulbrit ja Sa koged taastumises edasiliikumist!
september 19, 2005 at 9:40 e.l. in reply to: Probleem süveneva jõulangusega. südamelihaste põletik. 17a. #59406Aksel
MemberMa ei tea, kas selle südameprobleemiga on see hea mõte, aga muidu taoliste seisakute ületamiseks tasuks varieerida raskustega. Võiksid ehk proovida esimeses seerias näiteks 60kg 10 kordusega. Siis 65 8 kordusega ja lõpuks siis 75-se kangiga 3-4 kordust. Jäta see neljas seeria nädalaks-paariks ära.
Sinu kirjelduste põhjal tundub, et taastumises on siiski see peamine probleem. Kas valgupulbreid sööd? Kas vett jood piisavalt? Kas uneaega ikka jääb piisavalt?
Ja kui nendest mõtetest praktilist abi ei ole, siis mine arsti juurde. Vahest on näiteks haiguse arengus mingeid muutusi toimunud…
Sinu asemel ma siiski ei keskenduks jõu tegemisele. Rohkem teeks aeroobset ja jõusaalis toimetaks ilma max pingutusi tegemata.
AutorPostitused