Aksel
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Aksel
MemberLihtne matemaatika:
Kohupiimapakk (250g): valku 40g – hind 8 eeku.
Valgupulber (800g): valku 640g – hind ca´ 240 eeku.
Peaks andma sarnase tulemuse. Vahe on ainult selles, et valgupulbri imendumine on kiirem. Lisaks kõigele: kohupiima tasub ikkagi süüa – pulber on sel juhul ka vahelduseks hea!
Aksel
MemberAh et kuu ajaga ei olegi saanud suureks??? Paha lugu, väga paha! Pead end kokkuvõtma! Pinguta ometi!
Ok, nali naljaks. Kui tahad kuu ajaga suureks saada või ükskõik millise lihase suureks kasvatada, siis pead küll esmalt maharahunema. Jõusaalis võtab iga asi aega. Kasvamine eriti. Siin foormit lugedes jääb ehk tõesti mulje, et kõigil rekordid kasvavad vaat et 50 kg kuus… Reaalsus on aga see, et iga muutus võtab aega. Eriti aga need muutused, mis ORGANISMI SEES aset leiavad.
Kui oled käinud aasta-kaks ja miskit muutust pole, siis tasub hakata muretsema, et miskit on nagu vaja muuta. Nüüd aga mine rahulikult saali ja tegutse kangide/hantlite/masinatega. Tee tööd, küll siis tuleb ka armastus!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aksel
MemberPeamine küsimus pole ilmselt mitte vanus, vaid trenni olemus – selle intensiivsus, eesmärgistatus jne.
Aksel
MemberMida tähendab “valku sööma hakata”??? Kas hakkad valgupulbreid sööma? Trenni ei tee – milleks siis valgupulber? Ei saa valku söögist? Mida imet Sa siis sööd, et seal valku pole? Kas toitud ainult õunadest, suhkrust ja võist? Määri parem või leiva peale ja pane suhkrut pudru sisse ja ongi Sul valk olemas…
Või mis see küsimus Sul oligi?
Aksel
Member…Ma tõesti kardan seda, et nt ei oska õieti hinnata ja kui on juba liiga hilja, olen suure rasvakihi all või mida iganes. Kõhu järgi ka ei oska hinnata, oleneb kui palju olen joonud/söönud hiljuti jne. Ja kaua üldse sellega läheb, et hakkab välja paistma et lähed paksuks?Ära karda ja ära pabista. See on peamine. Sa pole puuotsas kui pauk käib. Näed, kuuled ja mõtled kõigil hetkedel!
Kuidas saad ühtäkki paksuks minna, ilma et ise märkad??? Kui tahad lihaseid, siis pead ka sööma. No sööd veidi rohkem, tuleb veidi rasva – mida hullu siis äraehmatada? Mida pöördumatut siis juhtus???
Sa ju märkad, kui hakkab rasva tulema ja mitte lihast. Ja kui märkad, siis saad ju ka lahtimõtestada, et miks ja kuidas. Pealegi, saab ju peale väikest rasva lisamist (keegi pole nii täiuslik, et suudaks ilma abs. ilma rasva min. lisandumiseta lihaseid kasvatada – ma pole kuulnud) kasvamise perioodil asja korrigeerida nö. rasva sulatamisega järgmisel perioodil.
Ära muretse ette. Püüa muretseda siis, kui olukord seda nõuab – äkki ei nõuagi! Siis polegi vaja muretseda.
Aksel
MemberNii liikluskindlustus kui load kehtivad. Enne EL-i tuli vahetada Soome lubade vastu, kui viibisid Soomes rohkem kui 3 (või oli 6) kuud. Nüüd pole vaja. Kui auto on Eesti registris, aga viibid Soomes pikemalt kui 6 kuud aastas (või üle 3 kuu järjest) siis peab taotlema autole eriluba. Sama peaks kehtima kõikjal EL-i territooriumil.
Aksel
Membertheisland,
on küll paremaid (paremini läbimõeldud) ja kehvemaid kavasid, ometi ei kasvata ükski kava lihast! Lihas kasvab, kui teda stimuleerida harjutustega (pingutuse suurus ja sihipärasus) ja andes talle vajalikku energiat (rasvad, süsiv.) ning ehitusmaterjali (valku). Tee, siis millise kavaga iganes. Seega lihas kasvab ka algajate kavaga!
Kuigi on tõsi, et teatud aja möödudes pead ikka ja jälle muutusi tegema oma kavas. Ka kõige paremas. Edu.
Aksel
Memberno nii no nii…mida me näeme… esimene asi mis jääb silma on see, et arvestad taimseid valke… Taimne valk pole kaugeltk nii väärtuslik kui loomnevalk(liha/piimavalk/muna), kuna taimsesvalgus mõnda asendamatut amiinohapet leidub väga väises koguses, või puudub sootuks… ühesõnaga valgud mis saad pudrust, riisist, makaronist etc pole väärt arvestamist(muidugi arvamusi on mitmeid, mõned ei arva nii et kalkureervad ka taimsevalguga)…Mida Sa sellega tahad ütelda? Taimseid valke pole mõtet arvestada??? Mida siis küll taimetoitlastest kulturistid peaksid sööma? Ja ometi nad söövad ja tead, kasvavad ka!!! (mina pole taimetoitlane)
Taimset päritolu valkudega peab ainult arvestama, et asendamatud aminohapped terviklikult olemas oleks. St. on oluline ka mida millegagi koos sööd. Muidu aga on valk nagu valk ikka!
Aksel
MemberLugedes neid ikka-ja-jälle-korduvaid süsivesikute ja valgu osakaalu ja vajalikkuse teemasid, soovitaksin tellida/lugeda raamatut:
ROB FAIGIN “Natural Hormonal Enhancement” (ISBN 0-9675605-0-0).
Link on siin, siit saab ka osta:
http://www.davedraper.com…
PS. Ei maksa raamatu pealkirjast ära ehmatada, seal ei propageerita mitte hormoonpreparaate. Pigem vastupidi!
Aga räägitakse küll nii inimese hormonaalsüsteemist kui ka selle mõjutamisest sh. toitumisega. Raamatus on praktiliselt kõikide (eriti tavaarusaamast erinevate) väidete puhul viited teadustöödele vmt. algmaterjalidele.
Aksel
MemberArvan, et 20 +/- 1-2 kraadi peaks ikka olema. Külmas saalis on vigastuste oht suurem. Ka vere liikumine on takistatud.
Aksel
MemberValgu?eik hommikul, enne trenni ja peale trenni ja õhtul… Palju küll seejuures trenni peaks tegema, et seda kogust valku (tavalist sööki sööd ju ka ikka!) ja kaloreid ära kulutada??? Inimene ei ela ju ainuüksi valgust…
Aksel
MemberLeian siiski vajaliku lisada, et Mg vaegust/defitsiiti esineb enamusel spordiga tegelevatel inimestel, mitte ainult jõusaalis käivatel (ja valku “tavainimesest” rohkem tarbivatel). Ka näiteks pikamaajooksjatel esineb tihti Mg vaegust.
Aksel
MemberAksel: kui juua pidevalt mineraalvett kraanivee asemel, kas see siis taastab kõik mineraalvarud?Teoreetiliselt peaks see nii olema. Aga eks siin oleneb ka mineraalveest ja selle Mg sisaldusest. Samuti sellest, millises vormis seal Mg esineb.
Mina kasutan magneesium-aminokelaati ühel nädalal 350 mg päevas järgmisel 260 mg, siis jälle 350. Kuipalju mineraalvees on – ei tea (ja oleneb veest ka).
Kui aga juua ainult mineraalvett ja mitte kraanivett… kahtlen küll väga selle mõtekuses. Aga eks OldMan oska selle kohta miskit targemat vastata. Mina soovitan juua head kvaliteetset vett (mul on autos pidevalt “Saaremaa vesi”!) ja võtta tabletina – nii on see kasutamist leidnud ja ilmselt on selleks ka omad põhjused. Ei soovita kõike nö. “omal nahal” järgi katsetada – niigi tuleb palju asju katse-eksitusmeetodil selgeks saada, milleks siis veel lisada neid juurde?
Aksel
Memberpalju see siis Soomes maksab?mis üldse proteiinide hinnad seal on äkki peaks ka endale soomest valku sebima;)
Eks palju oleneb ka sellest, mida keegi tahab.
Üldjuhul on hinnad sarnased – need pulbrid ju enamasti Soome kaudu Eestisse tuuakse. Ka see Ion92.
Muide see on USA pulber, mida selle Ion92-e all turustatakse. Link on siin:
http://www.biprousa.com/about_bipro.asp
Ei ole vist väga sobilik antud foorumis ja ka antud teemas konkurentide hinnapoliitikat arutada…
Aksel
MemberEi, ei – ma ei rääkinudki Eestist. Elan hetkel Soomes ja siin on Ion92 pehmelt öeldes odavam kui Whey2 näiteks. Odavam just seetõttu, et UFS pakib/turustab seda nö. ilma brandireklaamita. Sellest suvest hakkasin seda kasutama – hindasid enne seda ei tea. Varem kasutasin BestWhey´d.
Tahan küll lisada, et ma ei taha mingil moel kritiseerida siinset poodi ja kogu selle amazon/fitness.ee´ga seotut. Tore, et selline ettevõtmine (ka see foorum!) on ja et see toimib. Ion92-e hind lihtsalt üllatas, natuke palju üllatas. Loodan et see hind on veel muutumas ja loodetavalt mitte põhja pool lahte sarnaseks Eestis oleva hinnaga, vaid vastupidi.
AutorPostitused