Aken
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Aken
MemberKäisin siis täna Tiit Ilvese juures. Probleemiks on see, et suuremad lihased on hästi treenitud ja arenenud, kuid väiksed lihased vaagna luu juures on treenimata. Teinud olen halba aimamata kolmeks jaotatud kava, kus ei ole nende lihaste jaoks ühtegi harjutust. Teatud olukorras satub nende lihaste tõttu selg valesse asendisse ning teeb valu. Nüüd pean siis tema näidatud harjutust tegema iga päev. Selili kõvema aluse peal, jalgade alla raamatu või padja hunnik ning jalgu alla surudes enda keha üles tõsta. Kõht tuleb sisse tõmmata, et kõhuga ennast üleval ei hoiaks. Kord nädalas pean ujumas ka käima, sest ujumine pidi selga kõige paremini lõdvestama.
Aken
MemberKuskil 25 hulka jääb, panin 26-30. Pea iga lihas saab 3 harjutust 1 kord nädalas.
Aken
MemberJätan siis jala ja selja trennid ära kuni arsti juurde saan. Rinda ja käsi teen nädalas korra edasi.. Lihtsalt jalgade ja selja päeval väntan saalis rattaga, kuna pole pikka aega aeroobset teinud. Homme proovin Tiit Ilvese juurde aega saada.
Aken
MemberA kaua ma umbes ei peaks trenni tegema? Ma arvan lõuga ma võin ikka tõmmata, kuna see alaselga eriti ei mõjuta. Trennis selja harjutustes tundus, et ainult see vastu kõhtu tõmbe harjutus mõjub halvasti. Teiste harjutustega ei saanud arugi, et alaseljale midagi võiks mõjuda. Võibolla oli eile natuke loll tegu seljatrennis alaseljale keretõste harjutuses raskust kasutada. Tavaliselt tegin seda ilma raskuseta aga seekord panin 5kg seljale. Kindlasti ei ole see põhjus, kuna valud on olnud mul juba varem, kuid halvasti võis mõjuda küll. Rinda ja jalga koos kükiga teen siis arvatavasti edasi nagu varem. Arstide juurde on kahjuks väga raske aega saada. Selle valuga on nii et kui ta tuleb siis on korraks väga valus. Raskemal juhul annab veel paaril järgneval päeval tunda kuid peale seda on nagu asi unustatud. Trennis küll midagi aru ei saa, et kuskil midagi valutaks.
Aken
MemberJa jälle seljavaluga tagasi kaevamast. Seekord natuke hullem valu ning mitte enam hetkeline. Kas äkki peaks üldse seljatrenni kavast välja võtma mingiks ajaks? Seda ettekallutatuna kangi tõmbeid vastu kõhtu pole teinud.
Aken
MemberTäna labidaga kraavi kinni ajades lõi jälle valu korraks selga. Peale seda oli valus kummardada ja töö jäigi pooleli. Nüüd olen 30 minti puhanud ja proovin edasi teha. Arsti juurde saan alles detsembris. Kas tasuks glükosamiini kuur ära proovida ja seda arthostopi kreemi ka seljale määrida?
Aken
MemberHuvipärast küsin palju te lihastes kulturistid ka kätekõverdusi ja lõuatõmbeid jõuate järjest kiiresti teha? See käib ka mõnes mõttes vastupidavuse alla. Ega suured lihased ometi neid harjutusi raskemaks ei muuda? Ise nagu jaksan küll kiiremini ja rohkem kordusi teha eelnimetatud harjutustes.
Aken
MemberKodus mul on arthostop gel, see on ka glükosamiini sisaldusega ning mõeldud peale määrimiseks. Kas äkki võib seda panna? Kas Capsaicin ja Kapsican (vene tähtedega) on äkki samad asjad?
Aken
MemberNo loogiline. Ma kaalun sama palju ja tõstan ka vist ainult 60 kuskil üles (kindel ei ole) peale 6 kuud trenni. Rinda teen nii et 40kg teen 3 seeriat kümne kordusega ja siis 2 seeriat 35kg-iga. Jõudu tuleb juurde küll, kuskil kuu aega tagasi jaksasin max 8 kordust teha ja see tuli väga raskelt. Nüüd peaks tegelt raskust veidi tõstma. Rinda siis nädalas ühe korra ning sellel ühel korral 3 harjutust.
Aken
MemberTegemist on tõenäoliselt vaagna piirkonna ligamentide kahjustusega. Sellesse piirkonda kinnituvad ka selja sirgestajad lihased. Vigastused tekkivad üldiselt raskuse tõstmise käigus, kui lihas rakendub väga suure ja järsu jõuga, või ka väiksema raskuse tõstmisel valest asendist. Sellisel juhul on vaagna ja nimmeosa ligamendid venitus seisundis ja neid venitatakse üle.Mida siis paranemiseks peaksin tegema, kas lihtsalt selga puhkama? Selja trennis jätsin ma eelmine kord selle harjutuse igaks juhuks välja. Teisi selja harjutusi nagu näiteks lõuatõmbeid ja istudes ploki tõmbed vastu kõhtu võin ma ikka teha? Eelmine reede tegin neid harjutusi ja midagi halvemaks ei muutunud. Imelik aga see, et täna just korra valu sisse lõi, viimane trenn oli neljapäeval seljale, kus jätsin selle vastu kõhtu tõmbamis harjutuse ja seljasirutajale keretõsted kõhupingil välja.
Glükosamiini (Arthostop) on mul ainult mõned tabletid alles, peab juurde ostma. Paar kuud tagasi võtsin neid, lootes abi et võtab põlve väga valju ragisemise ära. Kasu kahjuks ei olnud, võibolla sellepärast, et mõni päev võtsin ja mõni päev unustasin tabletti võtta. Seekord peaks vist ultra geli proovima.
ettekallutatud kang vastu kõht harjutuse puhul on see jama jah, et tehnika on väga vale, st selg on kõver või ei fikseerita asendit korralikult ära. Nüüd pead laskma paraneda… ja glükosamiinikuuri tegema. Muidu võib kättemaksta. Ma sain 2004 sama lollusega hakkama ja tõmbasin alaselja päris kenasti ära.. pärast käisin mööda kiropraktikuid.Kas sul lõi valu tõstmise ajal selga või ka alles hiljem täiesti juhuslikult?
Aken
MemberEks ma teadsin et nii on väga halb. Lihtsalt koguaeg mõtlesin et homme lähen jooksma jne. Tulemus oligi suvel 3 korda jooksu. Täna võtsin ennast kokku ja käisin ka jooksmas. Hakkas mingi hetk pistma, kuid mitte nii vara kui suvel. Jooksin edasi ja vahepeal kadus pistmine ära. Jooksu lõpus hakkas pistma jälle päris jubedalt. Kokku jooksin kuskil 3km. Ma arvan ma püüan käia 1x nädalas jooksmas ja 1x nädalas rataga sõitmas. Talvel ehk aitab suusatamine?
Palju teie siis nädalas aeroobset teete?
Aken
MemberPeab siis hakkama jooksmas käima ja rattaga sõitma. 6 kuud ilma aeroobse treeninguta jõusaalis massi kasvatanud ja vastupidavus ära kadunud. Massi ka selle ajaga vaid 3-4kg kuskil tulnud.
Aken
MemberVastupidavust pika maa jookmiseks. Ei ole eesmärk saada väga suureks kapiks, tahaks rohkem sellist sõjaväe vormi. Oleks lihaseid piisavalt ja ka vastupidavust. Hea oleks, kui ma jaksaks näiteks 3-5km joosta suht kiiresti. Praegu hakkab juba enne esimest kilomeetrit pistma ja jooksu isu kaob ära.
Aken
MemberSiis on hea. Endal plaanis natuke lihast kasvatada kahe aastaga ja umbes siis hakata kätekõverdusi, lõuatõmbed ja muid seda tüüpi harjutusi tegema paljude kordustega.
Aken
MemberKas suuremad lihased on ka kätekõverduste tegemisel piduriks? Ma mõtlen kiiret sooritamist, nagu sõjaväes tehakse.
-
AutorPostitused