Skip to main content

aimar

Forum Replies Created

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Autor
    Postitused
  • in reply to: Palju keegi rinnalt surub #32808
    aimar
    Member

Vanus 25

Pikkus 175

Kaal 64 kg

Seeria 5 seeriat / 8 x 90kg

in reply to: 7 Maailma parimat kulturisti?????? #37947
    aimar
    Member

See on loomulik, et on olemas kritiseerijaid, kes teiste hiilgust tuhmistada püüavad. Tuletage meelde, et Eestis on väga palju maailma parimaid sportlasi. Olümpiavõitja Erki Nool omab suurt toetajaskonda kui neid, kes teda juhmiks ja võltsiks peavad. Tegelikkuses on selle kõige taga ääretult raske Töö. Töö suure tähega, sest vähestele on sport tööks.

Enamikele tänastele jõusaalis rabelevatele noortele on miski saanud motivatsiooniks. Ju siis keegi on põhjust andnud. Ilus keha annab ka põhjust selle üle uhke olla. Ilusas ja head tulemused võistlused annavad põhjust ise ennast kiita ja sead endale veel kõrgemad eesmärgid. Hr Ott Kivikas on ise enda motivaator ja eelkõige nende motivaator, kes samade eesmärkide nimel paremate tulemusteni soovivad jõuda.

Vaadates Eesti Meistrivõistluste või Karika osavõtuaktiivsust, siis võiks nimetada seda pigem ühe klubi aastatoodanguks. On hea, et aastate jooksul on fitness ja kulturism üha rohkem poolehoidu võitma hakanud ning ei rague nagu Eesti Missivõistlused. Tean, et nii Kivikas kui Kalmus soovivad, et ka neil oleks laval rohkem konkurente, et nende najal lisamotivatsiooni leida. Et sedasi juhtuks on vaja teha reklaami, äratada rahvas huvi ning juhatada inimesed treeningutele. Selleks ka sellised bulletäänid. Ja miks mitte. Navitrolla müüb ju ka oma enda tehtud maale. Miks ei võiks Ott müüa ise enda fotosid?

Võtan julgelt mütsi maha ja oleksin uhke kui tunneksin isiklikult eesti tipkulturiste.

in reply to: > Rinnalt surumine < #34336
    aimar
    Member

Miks ma siin foorumis olen? Ehk läheb minulgi vaja seda kava. Palun seda aadressile: akaimar@hot.ee

Hea äri!

in reply to: Alakaal – abi?! #34556
    aimar
    Member

Ma ei ole ekspert, kuid tean seda probleemi. Keha tüüpe on erinevaid. Üldiselt on kahte tüüpi inimesi. Esiteks need, kes peavad kehakaalu hoidmiseks toidusedelit vähendama, teised peavad jällegi rohkem toituma, et mitte kokku kuivada.

Informatsiooni kehakaalu tõstmiseks on vähe. Reeglina leiad ikka kaalujälgijatele mõeldud alandamismeetode. On mitmeid soovitusi, tihti ei ole sellest abi. Arvan, et ei ole ka suurt põhjust muretseda.

Paar aastat tagasi suutsin jõusaali, toitumise ja distsipliiniga enda kehakaalu tõsta 62lt 72le. Siis jäin haigeks ja kaotasin ca 7-8 kilo kahe kuuga. Tänaseks olen loobunud paranoilisest kehakaalu tõstmisest ning arendan pigem endale omase kehakaalu ja jõunäitajate suhet. Tänu sellele näen ka hea välja – kuigi olen ikka ca 62 kilo.

Mis on oluline:

1) Ära tarbi alkoholi üleliia. Peojärgsel päeval kaotad meeletult kilosid.

2) Ära sutiseta. Ma ei tea kuidas, kuid see vähendab kaalu. Tõenäoliselt söögiisu ja toidu imendumise kaudu.

3) Kui oled tõesti pühendunud jõusaalile, siis jätka Proteiini tarvitamist. Mina võtan ka kreatiini – pikemas perspektiivis tõstab see vähehaaval sinu kilosid. Lihas läheb ümaramaks ning kondid ei paista enam välja. Siis sa enam ei näe välja kõrend vaid heas vormis sportlane.

4) Väga olulise osa massist on jalalihases. Treeni rohkem jalga.

5) Söömise jälgimisest pole kasu. Söö seda mis meeldib, kuid ära liiga tee. Kalorite jälgimine ja valgurohke toidu söömine on ka kasulik. Mina ei jõua palju süüa, seetõttu pean toidu ja kalorinormi täitmiseks sööma tihedamini.

6) Vähem stressi. Mina töötan arvutiga – kas peaksin olema paks ja patsiga? Olen küllalt närviline ja emotsionaalne inimene. Arvan, et mida rahulikum inimene on, mida vähem stressi ta omab, seda parem on tema seedimine ja seda vähem ta kulutab kaloreid tööajal.

7) Kõige selle tegemine nõuab distsipliini. Kõhna kehatüübiga inimene kaotab peale trenni tegemist ja harjumuste muutmist üsna pea oma kehakaalu. Täpselt nagu on pakude inimeste puhul

Arvan jätkuvalt, et Sinul ei tasu kehakaalu pärast muretseda niikaua, kui See pole haigus. Muretsemine on juba liigne stress.

in reply to: Creatine #34485
    aimar
    Member

Millised on üleüldse valgu, ja kreatiini, dextrose (viinamarjasuhkru) säilitamise tingimused?

Pakil neid mägitud ei ole. Idee järgi peaks säilitama nagu tavalisi toiduaineid või ravimeid. Otsese valguse eest kaitstud, jahedas jne. Õigus?

in reply to: Suits, alkohol, tervis ja treening #34254
    aimar
    Member

Mis küsimus see on üldse – sport ja suits ei käi kokku?

Kindel on see, et suitsetamine mõjutab väga olulisel määral ainevahetust, vererõhku ning seedimist. Samuti mõjutab ta kopse, vereringet, aju jm eluks vajalikke organeid ja nende funktsioone. Mis sa arvad, kas need elundid on vajalikud lihasmassi korralikuks arenguks? Loomulikult on. Mis veel võhmast ja vastupidavusest rääkida. Mõni inimene on suuteline suitsetama-jooma ja sportima üheaegselt. No mis mõttega sinna jõusaali siis üldse ronida? Mitte sellepärast, et sõpraedele näidata, et näe, ma tegelen ju spordiga, mis see suitsetamine siia puutub. Kaudselt pärsib selline käitumine tema enda moraali ja väärikust – enese petmine ju. Inimene ei saa ju aru, kas ta lihasmass võiks olla suurem või mitte, sest suits on tema loomulik osa päevast. Jäta maha, toitu korralikult ning sa näed, kuidas Sinu enesetunne paraneb.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)