Aile
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Aile
MemberMa arvan, et oleks v2ga kena t2psustada:
1. Millised on j6usaalitreeneri kohustused.
2. Millisest momendist v6ib treeningut nimetada personaaltreeninguks?
3. Kui palju maksab personaaltreening n2iteks Reval spordis v6i m6nes muus klubis?
4. Kes treeneritest osutavad personaaltreeneri teenust… ja j2lle hind ka juurde.
veebruar 16, 2007 at 5:56 e.l. in reply to: Ülitundlikkus, toidutalumatus, allergeenid, nahaprobleemid, Role programm vs veregrupidieet #106598Aile
MemberKäisin allergia testi tegemas ja sain teada, et mul on allergia piima ja kõikide piimatoodete,kartuli, kõikide pulbrite peale(valgupulbrid,kreatiinid jne), nisujahu(nt makaronid), kõik joogid, mis sisaldavad värvaineid (nii, et enamus
),pähklid,mandlid, k6ike ma päris täpselt ei mäleta, aga neid oli veel 
Kurat küll lemmik toitu kah enam ei tohi süüa
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> – praekartul, muna ja viineritega.Eesmärk on lihasmassi juurde saada, nii et kuidas edasi minna.
Mu menüüs on siis aint. Riis, tatar, kaerahelbed,vesi, liha(viinerid jätame välja, nende peale on kah allergia
), puuviljad (va kiivi).Kas teil on anda mõnda soovitust, et toitumine poleks ükskesine.
6x päevas riisi ja tatart veega alla ajada on ikka liig mis liig
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Millist liha sa syya saad?
Viinerid n2itavad soja sobimatust…(ei ole ka mingi s88k, mida taga nutta)
Millised juurviljad sul lubatud on?
Varjatud toidutalumatuse test?
Olen ise seda kaks korda teinud (kontrolli m6ttes).
Aile
MemberJa ikkagi tahaksin ma teada, milleks see õli hea ja kasulik on
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>On olemas neti.ee ja google com jne… Aga OK Ma panen sulle siia…
Linaseemneõli peetakse väga väärtuslikuks söögiõliks, sest ta sisaldab rohkesti (44-54%) linoolhapet. See ongi asendamatu rasvhape, mis sisaldab omega-3 rasvhapet, mil on organismis täita mitu elutähtsat ülesannet nagu koehormoonide süntees, tagada rakumembraanide normaalne ehitus ja talitlus, veresoonte tugevdamine, trombide tekke ohu vähendamine, üleliigse kolesterooli väljutamine jm. Kõige paremad on külmpressitud õlid (40°C juures pressitud), sest neis on säilunud kõik elutähtsad rasvas lahustuvad vitamiinid (E ja D). Eestis sellist õli ei valmistata, kasutatakse kuumpressimist või ekstrahheerimist. Selle käigus saadakse hea maitse ja meeldiva kaubandusliku välimusega õli, kuid vähem väärtuslik. Linaseemneõli rääsub kiiresti, muutudes organismile kahjulikuks, seepärast jälgida valmistamise aega, hoida pimedas, jahedas.
Külmpressitud õlisid (Ekstra Virgin) kasutatakse ravi puhul (sisse võtmiseks) ja toidus kuumutamata. Kuid ka teised Eestis valmistatavad rapsi- ja linaseemneõlid on kasulikud, sest sisaldavad organismile vajalikke asendamatuid rasvhappeid, neid, mida inimene peab kindlalt toiduga saama (organism ise ei sünteesi).
Kui on probleeme kõrge kolesteroolisisaldusega veres ja teised meetodid pole aidanud seda vähendada, siis linaseemneõli aitab kindlasti.
Siin tuleks teha ka pausid (2-3 nädalat) ja tarvitada teisi väärtuslikke õlisid (kanepi-, rapsi-, maisi-, sojaõli jm). Kuigi kõik asendamatud rasvhapped on organismile kasulikud optimaalses koguses, ei tohi nende tarbimisega liialdada. Üledoseerimine võib tuua verehüübimisvõime languse, mis on organismile väga ohtlik. Füsioloogilised normid ütlevad, et asendamatuid rasvhappeid vajab organism umbes 1/4 kogu kasutatavast rasva hulgast, siis piisab 1 dessertlusikatäiest päevas. Arvestama peab sellegagi, et linaseemneõli (ka teisi rasvu) on lisatud paljudesse valmistoodetesse. Kindlam on kasutada toidus linaseemneid, mis on erakordse raviva toimega, eriti kolesterooli vähendamise eesmärgil. Kuna seemned on rikkad kiudainetest, siis just need on olulised seedimise korrastajad ja üleliigse kolesterooli head vähendajad. Oma limaeritatavuse tõttu on seemned need, mis hoiavad ära vähki ning korrastavad mao- ja soolte tegevust. Seemned on kasulikud just seetõttu, et õli on samamoodi naturaalsena kättesaadav ja organism kindlustatud vitamiinide ja mineraalainetega. Toidusse lisamiseks tuleks nad eelnevalt peenestada, tõmmise valmistamiseks võivad olla terved (1 teelusikatäis /1 kl keeva vett). Soovitav on tõmmisel lasta seista pikemat aega, võiks panna termosesse õhtul, hommikul tarvitada. Ravi eesmärgil teha ravikuuri 1-2 kuud ja siis pidada vahet. Joogile võib lisada kas mett või hoopis peenestatud küüslauku. Linaseemned on toiduaine, mis peaks olema igapäevases toidus, peenestatult lisatuna putrudesse, küpsetistesse ja ühepajatoitudesse.
AIVE LUIGELA
Aile
MemberVõibolla olen ma juhm, et ei lugenud siit välja ja sellepärast küsin ka üle. Miks on linaseemneõli kasulik?Nad pidasid silmas vist Fred Antsoni kommentaari… “Taimeõlid sisaldavad suurtes kogustes o-6,kuid minimaalselt või üldse mitte (erandiks on linaseemneõli) o-3 rasvhappeid,viies nende omavahelise optimaalse suhte taskaalust välja,mille tulemuseks on paljude tervisehädade teke eesotsas rasvumisega.”
Ja siis veel samast “sulest” …”Vabandan,et unustasin mainida oliivõli!See monoküllastamata õli ei sisalda küll o-3,kuid sisaldab niivõrd vähesel määral o-6,et nende omavahelist tasakaalu toiduratsioonis see ei mõjuta ja seega võib oliivõli lugeda neutraalseks.Ideaalne õli salatites kasutamiseks!”
Head 6lide tarvitamist!
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aile
MemberAile in action
Aile on meil feminist v
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Allways, allways… with passion

Mida te, noormees, feministi all silmas peate?

Ega assisteerimine ei t2henda ju mingi superj6u olemasolu. Eeldus, et parner ei haara raskust, mis tugevalt yletab tema enda v6imed (mida teha oleks rumal). Assistent peab ainult 2ra jagama selle momendi, kus s6rm alla panna (rohkemat ei ole tavaliselt vaja). Ys 6pitav…
Aile
Memberpole ma veel näind et ykski naisterahvas oleks olnud mehel abiks kangi taga turvamas
vähemalt selliseid naised kyll mitte keda eelmainitu eeldatavasti oma partnerina näha tahaks:DAh, et siis naised, kes sobiks kangi turvama ei sobigi partneriteks?
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Noormees! Te olete valinud endale vale portaali selliseks avaldusteks.Milles asi? Kardate, et ta l88b?
Aile
MemberOldMan ei mäleta seda keeldu.
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ei ole hullu… Eks see yks paras “gestaapo” oli.
Aile
MemberAile jutt jumala õige.Hämmastav on see, et praegugi leidub treenereid, kes KEELAVAD õpilastel vedelikutarbimise pika trenni järel ja vahetult pärast seda.
Janu ennetamine on hea sõnastus. Ma võtan selle kasutusele
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Vana kool… Keelati parimate kavatsustega. Mingid uuringute tulemused kellelgi, kuskil n2itasid, et kui juua kohe peale trenni v6i trenni ajal, see olla sydamele suur koormus. Old Man on meil vist sellel ajal 6ppinud, ta teab vast paremini seda keeldu kommenteerida. Ma ei oska teile allikaid tuua.
Aile
MemberVeel paar aastat tagasi oli tibide seas populaarne trenn shaping. Selle ideoloogiasse kuulus rida jaburusi: trenni ajal juua ei tohi, sest siis rasvad ei põle; kaks tundi enne ja pärast trenni ei tohi midagi süüa; kolm tundi enne magamaminekut ei tohi midagi süüa; valku ei tohi üldse süüa, sest siis hakkab lihas kasvama. Sisuliselt oligi lubatud hommikuti natuke juurikaid närida. Ma tean mitmeid tuttavaid, kes selles trennis käisid, aga söömisreeglitest kinni ei suutnud pidada ja jäid endiselt kenasti pirnikujuliseks.Oh, kui 6udne… 2rge yldse s88ge…
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Yks tuli mulle j6usaali ja ytles, et tal on jalal liiga palju lihast…et talle shapingus m66tmiste tulemusena 6eldi. V2ga armas 
Medal, et nad seal k2iagi suutsid. See on ju jube igav peale k6ige muu.
Aile
MemberJackiega 100% nõus. Terve aasta jooksul mitte keegi pole öelnud, et ta minust hoolib või et ma tema sõber olen, aga ühel päeval aastas äkki ütleb. Silmakirjalikkus, mis muud. Pole mul selliseid sõpru vaja, kes on ainult 1 päev aastas sõbrad ja muul ajal ei tee must väljagi (kui neil just minust midagi vaja ei ole muidugi).Ei ole t6si! Siin on ka sulle v6hiv66rad inimesed (nagu n2iteks mina) kaasa elanud nii sinu autos6itudele kaaluprobleemidele, hyppeliigese mysteeriumile ja paljudele muudele seiklustele.
Head s6brap2eva! H2id soove ei ole kunagi liiast…
Aile
MemberViimane meeleavaldus Toompeal, mida ma m88daminnes n2gin, oli invaliidide oma. Ei olnud kahjuks aega syyvida, mis oli plakatitel. Mingi probleem, ma tean, oli neil raske puue…v6i mitte raske puue. V6ibolla oligi see?
Aga k2esoleval pildil on t6esti raske puue
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aile
MemberMis joomisesse puutub, siis keha kuulamine on vale. Sesmõttes, et jooma peaks nii palju, et sul kunagi janu ei ole. Kui tekib füüsiline janutunne, on organism juba veepuuduses.Keha kuulamine ei ole kunagi vale. Kas me seda teha oskame on isekysimus.
Ise ma r22gin treenitavale ka n8 janu ennetamise juttu…
Kui mina alustasin 1982/83 raskej6ustikuga, siis r22giti trenni ajal ja paar tundi peale trenni joomiskeelu juttu. Ma ei tee nalja… Tydrukud olid nii usinad k2sut2itjad, et tegid neile, kes vastu ei pidanud ja dushi all olles pyydsid midagi suhu ampsata, elavalt m2rkusi. Eestlane pidavat olema see hull elukas, kes t2idab moskva korraldusi saksa t2psusega.
Mina vahest joon ja vahest ei joo trenni ajal. J6udu tehes joon (tavavesi + m6ni kristall meresoola). Suure intensiivsusega aeroobset tehes tekib mul p2rast lonksu v6tmist tunne, et mu sooritusv6ime langeb st kuna see mulle ei meeldi siis ma teen tund aega nii, et ma ei joo. Ju ma olen harjunud… (vedeliku % on mul k6rgem, kui tavatrenni tegeval tydrukul, hoolimata mittejoomisest… v6i ytleme siis kehakuulatamisest).
Te j2tate siin kahe silma vahele l6igu “mitu tassi teed”… Teetass on umb 200 ml…v6i suurem (mul on 400 ne
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ). Kui palju on mitu? Kas kaks on mitu? Vist mitte… Me saame siit keskeltl2bi 4 l otseselt manustatud vedelikku. Arvestage veel puuviljade, marjade, k88giviljade jne veesisaldusega. Kas see on palju? Kui ta tunneb ennast janusena sellise vedeliku tarbimise juures siis ma leian, et v6iks asja uurida.Aile
MemberKolm liitrit otseselt kahjulik pole, aga kahtlasevõitu on küll. Kui jood janu pärast nii palju, siis võiksid igaks juhuks oma veresuhkru ära mõõta. Pidev janu on üks sümptomeid, mis viitab algavale diabeedile.Sinnakanti tahtsin ka mina j6uda…
Aile
MemberTere teadjamatele, selline küsimus – kas liigne vee joomine võib mõjuda kuidagimoodi kahjulikult? See soovitatav 1.5 l nimelt kulub päeva peale väga kiiresti ära, + veel mitmed tassid teed. Enamasti tuleb kuskil 3 l vett, + siis veel see tee. Küsimus olekski, kas liigne vee joomine võib tulla mingil moel kahjuks, nt. vajalikke aineid kehast välja viies, või võib ka nn. turseid tekitada (a la “naised saunas rääkisid”?
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kas on tegu vaid müüdiga, ning vee joomine, isegi suuremates kogustes tuleb ainult kasuks? (Loomulikult ei räägi ma siin astronoomilistest kogustest, ütleme nii et 3 l puhast vett päevas, kas see on OK?) Kui ka kaalulangetamine on eesmärgiks.
Samuti: Tallinna (Eesti) kraanivesi… – loomulikult on see piirkonniti erinev, aga mis on teie arvamus? Kas tuleks siiski osta poevett, odavamatest nt. 5 l Saaremaa vesi, või ei ole hullu kui juua sedasama kraanivett. Kindlasti oleks poest ostetud allikavesi kasulikum, aga kui juua kraanivett (keetmata-filtreerimata), ja seda tõesti pikema perioodi vältel, ning suuremates kogustes, kas võib see tulla kahjuks? Organismi võib ladestuda mingeid ebavajalikke/kahjulikke aineid? Keetmata vesi aga, kas = sama hea kui poest ostetud?
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Suur aitäh teile, ning vabandan, kui teema tundub tobe või sellest varem räägitud.
Kas sa jood sellep2rast, et sa tunned pidevat janu?
Aile
Membernjaa nii ta on nagu ka narva kuulus ” vägilane” ja müüdid kuidas sealses laos lausa hiired vägilase pulbris möllasid
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
nii et valima peab kindlasti tunnustatud kaubamärgi , et see jääkainete hulk oleks võimalikult väike.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kaevuri 12 Tallinn 11712 tel 6626198
See on V2gilase asukoht ja kontaktnumber. Narvaga ei ole siin kohe yldse pistmist… Mine ja vaata, oma silm on kuningas.
Kannatab seda syya kyll (olen kasutanud aastat neli…). Siiani elus!

Mina sinu asemel eelistaksin esiteks tavatoitu, kui aega on v2he siis valgupulbrit.
-
AutorPostitused