7oom
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
7oom
MemberRäägiks paar sõna ka oma trennikaaslastest:
Eelmine suvi oli esimene mu elus, kui ka terve suvi pidevalt jõusaalis käisin, sest valmustusin 2016 F5 EM-ks. Käisin ma üksi. Nagu teate, suvel jõusaalis väga palju rahvast ei ole. Tegelt olin ma mitu korda terves saalis täitsa üksi. Ja siis kui rinnalt surudes 150kg kang teist korda kaelale maanuds, mõtlesin ma, et mul oleks trennikaaslast vaja, kes vähemalt spottida saaks.
Augustis riputasin oma FB lehele kuulutuse, kuhu kirjutasin millist trennikaaslast vaja oleks (sh. et mees oskaks 1.5 kehakaalu rinnalt suruda, kükkida, tõmmata jne.). No tahtjaid oli väga palju- täpselt üks, kes nende nõuetele küll ei vastanud, aga kuna valikut ei olnud, siis ikka kutsusin ta kaasa (no spottida ikka saab). Arvasin, et ta kaua vastu ei pea, aga kaotada ei olnud ka midagi.
Alguses ta eriti ei käinud, aga siis ikka hakkas koos minuga kõik 4-5 trenni nädalas tegema. Esialgu ei suutnud 100 rinnalt suruda, aga algajate puhul progress on ikka hea ja suht varsti surus 105 ja veel mõni kuu pärast juba 110 korduste peale. Viimati tegi 125kg, aga ütleme ausalt ta ikka ei käi nii järjepidevalt kui mina.
Paar kuud hiljem selgus, et samas jõusaalis hakkas ta sõber käima ja küsis kas saab ka meiega treenida. Miks mitte: surumises drop-sette teha mulle meeldib, aga selleks on kahte inimest vaja. Mehel oli sporditaust (endine aerutaja), aga peale ‘spordikarjääri’ lõpetamist oli kõvasti kiloseid kogunud. Kaaluks oli 100+, aga sportlik taust andis ennast märku ja näiteks sõudeergomeetris oli ta isegi minust kiirem (vähemalt pikematel distantsidel).
Kuna mehed tegid kõik harjutused minu järgi, hakkasin ma neid ‘adept’-iteks (‘külguv’-ateks) kutsuma. Ekh kui te ükskord meie seljastes ka ‘Sekta247’ nimi näete, ei tähenda see üldse, et oleme oma hingeid jõusaali jumalele müünud, vaid tuli see nimi nalja pärast. ‘247’ on siis jõusaali nimetusest. Mina sain endale hüüdnimeks ‘treener-sektant’.
Pärast tutvusime jõusaalis veel ühe mehega, kes mõne aja pärast ütles: “mehed te nii kõvasti surute, kas saab teiega trenni teha?”- “Saab ikka, ega kahju ei ole”.
Siis tuli ka ‘teise adepti’ naine, kes peale paar kuud meiega käimist sai ‘Arigato Jõusaali kininganna’-ks. Näitasin talle kuidas suruma peab ja siis kohe rinnalt surumist võitiski seal.
Ja nüüd hakkas veel üks mu vana sõber meiega koos käima. Ehk kui ükspäev kõik trenni jõuavad (arvestades veel, et mu naine aeg ajalt käib meiega ka), siis ei olegi enam jõusaalis ruumi.
Aga kõik nüüd oskavad 100 korduste peale suruda ja mõnel võistlusel on juba mõningaid medaleid saanud. Kui tuleval suvel ikka jaksavad käia, siis järgmisel hooajal ei ole enam Fitness5-il nii vähe inimest.
Kusjuures Adept2 käis juba F5-l minuga Pärnus. Sai esimest korda elus jõutõmmet tehtud (no ei tee adeptid ilma treenerita midagi, aga treeneril oli põlv vigastatud ja jõutõmmet ka ei teinud) ja pandi talle 167.5kg (180% kehakaal) ja isegi 3 kordust suutis tõmmata. Rööbaspuudel surumist tuli hoopis 46, mis on 93.5kg juures minu meelest väga hea.
Näeme siis 24 aprillil Reval-i võistlustel. Sekta247 on kohal.
7oom
MemberNoonii, öeldud- tehtud. Käisime täna siis selles F5-s osalema. Võistlejaid jälle vähe. Tundub, et inimesed kardavad tulla (või ei viitsi?). Nojah, kui varem oli kükk 150% ja mõned ei osanud ühtegi kordust teha, siis nüüd on ka jõutõmme 180% ja puhata nende vahel ei jõua, siis kes tahab ennast tappa?! Ütlen ausalt see on ikka killer, mul selg on terve päev õudsalt pinges peale seda võistlust.
Huvitav oli pulsikella jälgida. Kui tavalisel päeval ma põletan ~2500kcal, trennipäeval ~3800kcal, siis täna ma põletasin ~6000kcal. Panin ‘trenni’ enne algust ja pärast unustasin ‘lõpetada’ ja lõpus kell näitas keskmist pulssi 3.5h jooksul 120l/min. Arvestades, et võistlus kestis ainult 1.5h (see oli kõige kiirem F5, kus ma osalesin) ja ülejäänud aeg oli väike soojendus ja autos sõit, võib ette kujutada kui intensiivsed need 1.5h olid.
Kohtunikud ei olnud ranged, seega ei hakkanud ideaalset tehnikat näitama. Ei ole ka imelik, et mõned PB-d tulid ka: rinnalt surumises(82.5kg) 39kordust ja rööbaspuudel surumises 64kordust.
Panin ka lükisese video kokku:
Need, kes kahtlevad: ärge kartke, tulge järgmine kord ka võistlema.
7oom
MemberNagu varem mainisin, peale viimast F5-i sain ma parema põlve vigastuse ja seetõttu pole pool aastat teinud kükke ega jõutõmmet (ega muid jala-harjutusi). Täna otsustasin proovida, kas kannatab ikka neid teha ja kas on mõtet siis Pärnusse tulla. Kükki tehes ikka käib igakord väike nõks põlves, aga eriti valus ei ole, ehk kannatab teha. Tegin täna 125×10, 140×6 ja 160×3 (näeb ka viideost), 140×6. Ühtegi seeriat ei teinud viimase piirini, aga kui sa pool aastat pole jalgu teinud, siis ikka lihaseid kohe kõvasti tunda.
Peale kükke läksin kohe tõmbama. Kunagi elus ei ole neid kahte harjutusi ühel päeval teinud ja täna tundsin, et ei olnudki vaja. Jagad olid selleks ajaks juba surnud ja jõutõmme tuli praktiliselt ainult seljaga ja nüüd selg on nii valus, et iisegi kalduda ei saa. Aga 160ga tegin mitu kordust ja tundub, et ikka peab sellele F5-le minema.
7oom
Member6 minutes ago, 7oom said:Väga kena, et nemad veel korraldavad neid võistlusi, kas täpsemat infot on ka?
isa küsin, ise vastan:
http://www.sksaarde.ee/wp/wp-content/uploads/2017/03/2017juhendFITNESS5.pdf
Võistlusi nüüd kutsutakse ‘mitteametlikuks’, aga täitsa võiks minna. Kahju, et põlv veel taastunud ei ole.
Huvitav, et ikka tahakse uute reeglite järgi, ehk jõutõmme biitsepsi asemel.
7oom
MemberEi tahtnud ma üldse selle teemaga öelda, et mõni sport on parem kui teine.
Lihtsalt ütlesin, et võib ka teiste eesmärkidega trenni teha.
Ma käin ise ka neid fitness evente vaatamas, lihtsalt ise lavale ei taha, kuigi võib olla rannafitnessisse isegi sobiksin.
Kahju, et ala, kui sai enam-vähem kõrgel tasemel võistelda on kadunud, aga kui tahad võistelda, siis ikka leiab võimaluse.
Praegu suht paljud klibud korraldavad võistlusi:
Praeguseks olen võitnud:
-MyFitnessi rinnal surumine
-GymLeco kolmevõistlus
-Idakeskuse kolmevõistlus ja 3 korda rinnalt surimine
-Audentesi “Jõusaali täht”
-Arigato “Jõusaali kuningas”
Aasta algusest osalesin 12 võistlustes (mõned lihtsamad, mõned raskemad). Aga ei saa öelda, et F5 kadumisega on spordielu lõppenud. Kahju, et ma sellest alast nii hilja teada sain, muidu juba päris mitu aastat on olnud.
Aga suur tänu F5 korraldajatele, et viitsisite neid võistlusi omal entusiasmil korraldada.
Loodame parimat, äkki tuleb tagasi?
7oom
MemberKaks kuud enne võistlust tegin ikka ainult need 5 alat, 2 lihasgruppi korraga- ühe rohkem, teise vähem, 4-5 korda nädalas.
Nüüd aga split on mul suht kummaline:
teisipäev: põhimõtteliselt ainult triitseps (vahest ka alaselg ja kõhulihased)
neljapäev: selg+õlad
laupäev: rind+biitseps
pühapäev: jalgu nüüd ka hakkasin tegema, aga pool aastat ei ole teinud, kuna need kükid Eupoopakatel ei tulnud kergesti ja tegelt siiamaani lonkan, aga vaikselt nüüd ikka teen jalgu.
7oom
MemberTere, Timo.
Kardan, et jäid natuke hiljaks oma sooviga Fitness5-s osaleda. Tundub, et nüüdseks on see ala Eestis surnud.
Eelmise aasta aprillis olid juba võistlused, aga nüüd on vaikus ja Fitness5-i teemast on “pin” ära võetud ning sinna enam keegi ei kirjuta.
Muidu võin ikka rääkida kuidas ma valmistusin: kuna eriti ei teadnud mis tegema peab, siis otsustasin, et kui võistlus on korduste peale, siis peabki kordusi treenima.
Ehk tegin 10-20 kordused seeriad, seeriate vahe oli lühike (1-2min) ning seerijaid tegin suht palju (12-15).
Trennid tulid väga mahukad ja higi jooksis hullult.
Aga ausalt öeldes, ei andnud need trennid soovitud tulemust- korduste arv ühes seerias eriti ei kasvanud.
Kaalulangetamiseks oli see õige trenn. Kaalu kaotasin kõvasti ja korra kaalusin isegi 78kg (selline kaal oli mul viimati lapsepõlves).
Nüüd aga trennid on rohkem ikka puhtalt jõu peale, ehk teen alla 10 kordust, tavaliselt isegi alla 8. Ja tegelt need trennid tõstavad hästi ka korduste arvu (sõltumata raskusest).
Mõnikord teen korduste peale, aga viimasel ajal oli nii palju võistlusi olnud, et trennis isegi korduste peale ei tee, vaid vaatabki võistlusel kuidas läheb.
Loodan, et ma su tuju ei rikkunud Fitness5-i kadumise uudisega. Muidu seal reeglid muutusid sel aastal ka ja nüüd biitsepsi asemel tuleb teha jõutõmmet 180% ja arvestades, et samal päeval on ka kükid (150%) ei usu, et eriti palju uusi nägusi sinna tuleks.
Parimat,
Oleg
7oom
MemberOn 11/28/2016 at 3:02 PM, garrts said:Retrosaal Kimber klubi Pärnus Lao 12-6 korraldab järjekordse võistluse kangisurumises korduste peale. Katsed sooritatakse kolmel päeval 28, 29 ja 30 detsembril. Nii on võimalik oma sooritust järgmisel päeval parendada.
Kokkuvõtte teeme 30 detsembri õhtul kella 18:00-ks.
Naised suruvad 25kg;
kergemad mehed 50kg;
raskemad mehed 75kg.
Vajadusel jagame võistlejad ka kaalu- ja vanuserühmadesse(seda juba kohapeal).
Ootame aktiivset osavõttu.
INFO Tiiu Kimber (Tel: 56 260 666)Event facebookis: https://www.facebook.com/events/2164160373809539/
Kas tulemusi saab kuskilt näha?
7oom
Member14 minutes ago, Guest 75kg said:Pärnus peaks 28,29 ja 30 detsember toimuma kimberis.
Kahju, et Pärnus, muidu tuleks suruks üle 40korda
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_smile.png” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />7oom
MemberKus meil sellisi võistlusi korraldatakse? On seal kaalukategooriaid?
oktoober 25, 2016 at 11:07 e.l. in reply to: Fitness5 võistlus 7.oktoobril Arigato Spordiklubis! #3889327oom
Member2 hours ago, lkv said:EKFLi jaoks on prioriteetsem õhtukleitides ning smokingutes “sport”
Kõik kohtunikud ja organiseerijad on seda teinud siiani ilma tasuta ja kahjuks kuskil tuleb piir ette, kui palju oma vaba aega ja jaksu sellesse jõuab täiskohaga töö kõrvalt panustada.
Kas athletic fitness on Eestis ära surnud? Fitness5’i ootab sama saatus? Äkki ei ole enam mõtet ennast surmani kükkida ja pigem ostma smokingut?
oktoober 25, 2016 at 7:58 e.l. in reply to: Fitness5 võistlus 7.oktoobril Arigato Spordiklubis! #3889287oom
MemberKallid kohtunikud!
Mul tuli meedle, et meie reeglites on piiratud rinnalt surumise haare laius. Link reeglitele http://www.fitness.ee/uudis/5710/tutvu-ametlike-fitness5-reeglitega
Nende järgi on laiem haare 81cm. Meie põhjamaade kolleegid võtsid palju laiema haarega.
Samas seal on ka kirjas, et randmekaitsmed on keelatud. Tegelt on väga hea, et on lubatud, ma lubaks vööd ka. Aga kas meil on uued reeglid? Tahaks neid lugeda.
Rootsi lehel on ka sama info http://fitnessfive.se/Regler
oktoober 17, 2016 at 8:15 e.l. in reply to: Fitness5 võistlus 7.oktoobril Arigato Spordiklubis! #3886687oom
Member18 hours ago, lkv said:Mõned nopped rootslaste tulemustest, loodetavasti varsti näeb nende protokolli ka.
Nende protokoll oli ju olemas juba selleks hetkeks, kui meie võistlus lõppes.
september 26, 2016 at 3:38 p.l. in reply to: Fitness5 võistlus 7.oktoobril Arigato Spordiklubis! #3883647oom
Member1 hour ago, lkv said:Meeldetuletus!
Registreerimine:
Martin Münz marcosmunz@hotmail.com
Eelregistreerimise tähtaeg 26.09.2016
Eelregistreerimata sportlased võistlusel osaleda ei saa!
Oleks äkki hea registreerinud sportlaste nimekiri avaldada? Muidu kirjutasin sellele meilie 2 korda ja mingit kinnitust saanud pole, ehk ei ole kindel, et olen registreerinud.
7oom
MemberNagu ma aru sain, toimub meie võistlus Spordi- ja Hobimessi raames ja sissepääs on seal 5euri.
Kas äkki tuttavad ja sugulased saavad kuidagi tasuta sisse?
-
AutorPostitused