Treenimine vigastusega.
- This topic has 16 replies, 6 voices, and was last updated 18 years, 9 months tagasi by
BHS.
-
AutorPostitused
-
märts 21, 2007 at 9:11 e.l. #9953
Aken
MemberTahaks teada kas on mõtet teha SEDA kava üle päeva, jättes välja kõik jalgadega seoses harjutused. Ülakeha teha üle päeva, kuid mitte nii koormavalt. Nimelt on mul parem põlv juba detsembrist haige, raskusega on valus kõverdada, isegi joosta ja hüpata on valus. Arstide juures olen käinud kuid need pole asjast aru saanud, öeldi et lampjalgadele mõeldud spetsiaalsete taldadega saab asja nädalaga korda. Mul need tallad juba üle kuu ja pole midagi paranenud. Järgmise arsti juurde saan alles aprilli lõpus. Siia maani olen teinud algajate kava, kus jalgadele teinud ainult säärtele seistes pöialetõusu harjutust. Ei taha eriti põlve vigastuse tõttu trenni tegemata jätta.
Kui minu antud link ei tööta, siis mõtlesin seda kava: http://www.fitness.ee/main.php?main=toorii…rcise&nr=13
märts 21, 2007 at 9:15 e.l. #110192matti
MemberIgaks juhuks ära korma jalgu hetkel,vigastused võivad muidu süveneda.Ja arstid,nemad sellist asja tavaliselt ei tunne,seega ei saa nad ka asjalikku abi anda.Lamplaggadest vaevalt,et nii suured valud tekivad,mul on ka iidamast-aadamast lampjalad,põlved pole kordagi valu teinud.
märts 21, 2007 at 9:53 e.l. #110196Aken
MemberAga ülakeha võiksin selle kava järgi teha? Mul jalad ei ole nagu alt täiesti lamedad veel, vaid võlv on olemas. Arst ütles et raskus on liiga palju taldade peal. Astudes kandub keha raskus jalgade sisekülgedele ja see võis ka põve mõjutada. Siiski pidi saama nädalaga korda ja nii ei läinud. Loodan et kuu pärast saan targemaks aga täna lähen proovin seda kava ülakehale. Eelmine aasta tegin ka sama kava ja arengut oli näha, siis tuli peaaegu aastane paus ja nüüd tahaks jälle seda kava teha.
märts 21, 2007 at 10:31 e.l. #110203gmaster
Memberma ei teeks seda ülepäeva, see teeks 3,5 trenni nädalas samale lihasele
ma võtaks pigem 2 v 3 päeva kava ja prooviks, kumb parem on
ja arsti kohta niipalju, et läheksin spordiarsti juurde, sellistes asjades on nemad targemad
märts 21, 2007 at 10:56 e.l. #110205Aken
MemberKolme päeva kava all mõtled sa näiteks seda? http://www.fitness.ee/main.php?main=toorii…cise&nr=14# Kui sealt jätta välja alakeha harjutused ja teha järgmiselt: esmaspäev: Rind, Biitseps, Triitseps, Kõht kolmapäev:Õlg, selg, kõht, alaselg reede:uuesti Rind, Biitseps, Triitseps, Kõht. Laupäev, pühapäev puhkus ja siis esmaspäev: Õlg, selg, kõht, alaselg jne.
märts 21, 2007 at 11:48 e.l. #110209Parabool
Membermine gunnar männiku juurde !
märts 21, 2007 at 11:49 e.l. #110210ROtter
MemberTahaks teada kas on mõtet teha SEDA kava üle päeva, jättes välja kõik jalgadega seoses harjutused. Ülakeha teha üle päeva, kuid mitte nii koormavalt. Nimelt on mul parem põlv juba detsembrist haige, raskusega on valus kõverdada, isegi joosta ja hüpata on valus. Arstide juures olen käinud kuid need pole asjast aru saanud, öeldi et lampjalgadele mõeldud spetsiaalsete taldadega saab asja nädalaga korda. Mul need tallad juba üle kuu ja pole midagi paranenud. Järgmise arsti juurde saan alles aprilli lõpus. Siia maani olen teinud algajate kava, kus jalgadele teinud ainult säärtele seistes pöialetõusu harjutust. Ei taha eriti põlve vigastuse tõttu trenni tegemata jätta.Kui minu antud link ei tööta, siis mõtlesin seda kava: http://www.fitness.ee/main.php?main=toorii…rcise&nr=13
Millest see põlve vigastus tekkis?
märts 21, 2007 at 3:15 p.l. #110231Aken
MemberTegu siis ainult parema põlvega. Asi algas nii et alguses hakkas põlv ilma mingi traumata lihtsalt kõvasti ragisema. See oli kuskil detsembri alguses. Sealt läks asi edasi valuni ja nii on see püsinud. Esimesele arstile rääkisin, et olen külmade ilmadega sõitnud rolelriga palju, arst nagu eriti ei vaadanudki ja arvas et selles on asi. Panin siis iga õhtu ühte salvi peale mis ta soovitas ja põlve ümber sooja salli. See ei aidanud nig läksin teise arsti juurde. Tema vaatas lähemalt ja nägi ära, et mul lampjalg. See ragisemine teda eriti ei huvitanud ja ütles, et lampjalgsus võib põhjus olla. Tegin ka pildi ja pilt oli tema sõnul korras. Ka vereanalüüs oli temasõnul korras. Siis kolmanda arsti juures seisin aparaadi peal, mis näitas, kuhu jaotub keha raskus. Seal öeldi jah et on lampjalg ja sain tallad. Ütles et ragisemine läheb 3 päeva kuni nädalaga ära. Möödunud üle kuu ja pole asi paremaks läinud.Vanus on 17 ning ma ei usu, et mul seal põlves mingi aine puudus on ja et mul oleks ultra geeli vaja. Seda pole muidugi ükski arst veel soovitanud mulle.
Peale poolt aastat olen siis hakanud jälle trenni tegema. Pärast 2 nädalat trenni proovisin siis täna seda kolmeks jaotatud kava. Päris läbi võttis. Mis trenni puutub siis mul on areng põhiliselt toitumise taga, nimelt ei söö piisavalt. Pikkust on 173 ja kaalu kuskil 54kg, seega mõnda harjutust suht raske kavast teha.
märts 21, 2007 at 3:47 p.l. #110236ROtter
MemberAga ülakeha võiksin selle kava järgi teha? Mul jalad ei ole nagu alt täiesti lamedad veel, vaid võlv on olemas. Arst ütles et raskus on liiga palju taldade peal. Astudes kandub keha raskus jalgade sisekülgedele ja see võis ka põve mõjutada. Siiski pidi saama nädalaga korda ja nii ei läinud. Loodan et kuu pärast saan targemaks aga täna lähen proovin seda kava ülakehale. Eelmine aasta tegin ka sama kava ja arengut oli näha, siis tuli peaaegu aastane paus ja nüüd tahaks jälle seda kava teha.Lampjalgade ja põlvevalude vahel on seos olemas.
Lampjalgsus on patoloogia, mille puhul pöia külg moodustab pikisuunas madala kaare ning pöia keskmine ja eesmine osa on püsivas pronatsioonis. Suurenenud koormus jala ja pöia siseküljele, samuti pöia suutmatus toimida jäiga kangina toovad kaasa patoloogilisi probleeme. See põhjustab jala ülemäärast sissepoole pöördumist ning muudab jala liikumiste põhijärjekorda ja perioodilist liikumist kinnises kineetilises ahelas. Nende patoloogiatega kaasneb kroonilisi ülekoormussündroome. Üheks selliseks on põlvesidemete põletik.
Profülaktikaks tuleb kasutada tallatugesid, teha harjutusi, mis tugevdavad säärelihaseid ja jala(talla)lihaseid ( pliiatsi haaramine varvastega) samuti tarbida regulaarselt kuuridena glükoosamiini sisaldavaid toidulisandeid.
märts 21, 2007 at 4:45 p.l. #110247Aken
MemberEt siis ultrageli peaksin võtma? Lugesin siin et paljusid aidanud. Apteegis küsisin selle kohta ja öeldi, et see on rohkem vanadele inimestele. Või vajan ma seda? http://shop.fitness.ee/product_info.php?products_id=547 Imelik et arst mulle midagi ei soovitanud.
märts 21, 2007 at 5:00 p.l. #110248gmaster
Membertee selliste raskustega mis sulle sobivad, seda eriti alguses, muidu pingutad üle
ja see vanainimese jutt on küll tobe. see glükosamiini kohta
märts 21, 2007 at 5:01 p.l. #110249ROtter
MemberEt siis ultrageli peaksin võtma? Lugesin siin et paljusid aidanud. Apteegis küsisin selle kohta ja öeldi, et see on rohkem vanadele inimestele. Või vajan ma seda? http://shop.fitness.ee/product_info.php?products_id=547 Imelik et arst mulle midagi ei soovitanud.Vanusepiiranguid ei ole, võtta võivad kõik, kellel on tekkinud liigeseprobleemid.
märts 21, 2007 at 5:12 p.l. #110251Aken
MemberTänan abi eest. Proovin selle ära.
aprill 5, 2007 at 2:01 p.l. #111388Aken
MemberNii, käisin põhjalikus põlve uuringus ja tundub, et asi on suht kurb.
1)Parema põlveliigese reieluu mediaalsel kondüülil osteochondritis dissecansile iseloomulik leid.
2)Mediaalse meniski GR2 lessioon.
3)Patella kõhre kahjustus.
4)Lisavedelik intraartikulaarsel.
Kas asi on väga hull? Põlv on igatahes parem kui enne oli. Saan hüpata ja vaikselt joostes pole ka enam valus. Enne oli hullem. Eks ma millalgi saan arsti konsultatsioonile ka aga ehk saan siin ka mingit abi. Jalgade treenimisele vist ei tasu lähitulevikus mõelda?
aprill 30, 2007 at 6:34 p.l. #113787Aken
MemberNüüd arst ütles, et ei saa need asjad olla. Kui oleksid mul need haigused, tunneksin ma koguaeg valu. Arast arvas et põlve menisk on täiskera kujuline, mitte nagu kasvav kuu, selline banaani kujuline. Kas kellegil on sellega kokkupuudet olnud, on operatsiion väga piinarikas? Arst ütles, et mul kasvutsoonid põlvedes veel lahti ja ma kasvan veel, kuid kui sügisel ikka häirib siis peab vist lõikusele minema.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.