Skip to main content

Isostar

Avaleht » Forums » Arhiiv » Vana Foorum » Isostar

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Autor
    Postitused
    kaido3
    Member

On see kasulik jook.Mida ta teeb ja milla ma peaksin seda võtma?

Arnold
    Member

Tavaline suhkruvesi, täiesti samategev millist spordijooki kasutada oma energia taasamiseks.

Ruve
    Member

Kui neid spordijooke vaadata,siis Isostari peetakse kõige lahjemaks…tugevamaks minnes Gatorade,Maxim,Extran.Olen kõik ära proovinud ja tarvitan Maximi.Mulle mõjub kõige paremini.

Võtta tuleks põhiliselt trenni ajal iga 15 min. tagant mõne lonksu kaupa…ja jõudu jätkub kauemaks…

kaisaxs
    Member

Antud spordijookide puhul ei ole küll küsimus vist kanguses, sest paraja konsentratsiooniga joogi saab igaüks endale ise segada, pigem tuleb siin lähtuda nende imendumise kiirusest. Isostar on isotooniline, Gatorade hüpertooniline, Extran ja Maxim hüpotoonilised.

Sellest, millise sa antud jookidest valid, sõltubki kas jood lihtsalt suhkruvett või koosneb jook ka mitmetest teistest süsivesikutest ja mineraalidest.

Kasutamise kohapealt veel niipalju, et juua võiks ka peale trenni, et taastada vedeliku ja mineraalide kadu.

Kaupo-Mati
    Member

to kaisaxs:

kas täpsustaksid, mida tähendab isotooniline ja hüpertooniline ehk mida peaks millal eelistmama?

keerdeka
    Member

Kõik spordijoogid mis on pudelis on isotoonilised ehk neid tuleks tarvitada peale trenni. Pulbreid on siis isotoonilisi ja hüpotoonilisi.Hüpotoonilist jooki peaks kasutama trenni ajal ja sirka 15min. ennem trenni, et jook jõuaks juba korralikult toimida. Mina olen näinud Eestis müügil Extran ja Carbococ2 hüpotoonilisi pulbreid. Ise pead vaatama 1 l hinda ja otsustama. Valik on sinu

kaisaxs
    Member

Carbococ2 on veidi kahtlased lood, mõni tuttav suvel palavaga kasutas ja kahe tunni pärast oli jook juba käärima läinud, mingi jama oli neil ka registreerimise ja koostisega, tarbijakaitse tegi neile trahvi.

Hüpertooniline on veel Gatorade´i pulber aga sellel osmolaarsus liiga kõrge, seega sisuliselt suhkruvesi.

Oma kogemusest tean seda, et Extranist tuleb tegelikult kõvasti rohkem välja kui purgi peal märgitud 12,5 l, mulle piisas täitsa 3 lusikatäiest 0,75l pudeli kohta ja nii saab umbes 18 liitrit, see teeb ka liitri hinna suhteliselt odavaks.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.