Reljeefi parandamine
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Reljeefi parandamine
- This topic has 8 replies, 8 voices, and was last updated 16 years, 11 months tagasi by
Alfonze.
-
AutorPostitused
-
veebruar 26, 2009 at 4:09 e.l. #9614
Tiist
MemberEdit.
veebruar 26, 2009 at 5:57 e.l. #157620Alfonze
MemberLoogiline, et rasva hävitamiseks pead vähem tarbima kui kulutad. Aeroobset võiks mingil määral (1-2x nädalas) koguaeg teha, on hea südamele, kuigi langetusperioodil paha ei tee ka vähe rohkem, a la 2-3x nädalas.
veebruar 26, 2009 at 6:18 e.l. #156565Wire
MemberTere !Olen jõusaalis käinud umbes aasta ja enamasti samal põhimõttel, et koguda massi ja jõudu. Nüüd tundub , et massi on piisavalt ja oleks vaja reljeefile keskenduda aga kuna olen alati söönud kõike mis võimalik ja üritanud suuremaks saada siis ei tea reljeefi parandamisest eriti midagi.
veebruar 26, 2009 at 6:29 e.l. #156496Goleteral
MemberTere !Olen jõusaalis käinud umbes aasta ja enamasti samal põhimõttel, et koguda massi ja jõudu. Nüüd tundub , et massi on piisavalt ja oleks vaja reljeefile keskenduda aga kuna olen alati söönud kõike mis võimalik ja üritanud suuremaks saada siis ei tea reljeefi parandamisest eriti midagi.
veebruar 26, 2009 at 6:51 e.l. #156206krut949
MemberJust eile õhtul peale trenni lugesin veneleelsest muscle fitnessist sama teema artiklit. söömisel soovitati jätta valgukogus samaks või isegi suurendada (2-2,5g kilogrammi kohta), vähendada süsivesikute ja rasvade arvu. Üldine kalorite sissevõetav kogus peab olema väiksem, kui päeva jooksul tarbitav kogus.
Trenni koha pealt vaadati just seda, et ei ole mõtet (isegi lihasmassi vähendav mõju on uuringutega tõestatud) suurendada reljeefi saamiseks korduseid üle 10-12 korra. Võid oma jõutreeningu jätta samaks, mis praegu, kuid kindlasti peaaegu et peale igat jõutrenni on vaja teha aeroobset vähemalt 25 minutit. eriti populaarne on hetkel HIIT süsteem. Kuid enne jooksulindile minekut või jalgrattale istumist on soovitav võtta sisse 20 g vadakuvalku, et oma lihastele liiga mitte teha. Reljeefi saamine tervislikult võtab natuke aega, seega ole kannatlik. kui täna alustad, siis aprilliks kindlasti on sul rasv naha alt kadunud ja aastase trenniga saavutatud lihased korralikult näha.
veebruar 26, 2009 at 8:40 e.l. #155907Bonsuna
veebruar 26, 2009 at 4:22 p.l. #153906Tiist
MemberOkei ,
Sain siis aru , et toitumist tuleb korrastada ja natuke rohkem aeroobset teha.
Tahaks veel seda teada , et kas aeroobseks sobiks sõudmine?
veebruar 26, 2009 at 4:29 p.l. #153827daemonium
MemberTahaks veel seda teada , et kas aeroobseks sobiks sõudmine?
veebruar 26, 2009 at 4:46 p.l. #153318asdfghjkl
MemberAga muidu treening jääb samaks, või suurendan korduste arvu?Muidu olen kehaga rahul lihtsalt on tunne, et kui veel massi kogun siis näen juba väga jõutõstja moodi välja , samas ei tahaks just pisikeseks ka minna. Samuti , et kas on võimalik selle reljeefiperioodi (kui selle nimi üldse on reljeefiperiood ) käigus ka jõudu koguda?
Lisaks siia mõtlemiseks järgmise jutu.
Seeriate kogus mõjutab seda, kui pikk saab olema taastumine. Mida pikemad seeriad, seda kiiremini taastud, mida lühemad seeriad seda rohkem päevi läheb taastumiseks vaja. Seega, tehes 3 kordusega jõuseeriaid KMaxi lähedase raskusega , siis on taastumine kõige pikemaajalisem,
kui teda 8 kordusega lihaskasvuseeriaid (raskuse KMaxist veel väiksem kui 3X-jõuseeria puhul loomulikult), siis on taastumine teooria järgi veidi kiirem kui jõuseeriate puhul, kui teha nn reljeefi seeriaid kordustega ca 15, siis on taastumine neist kahest eelnevast veel kiirem. Et siis seeria pikkus määrab, kui kiirelt sa saad lihast taas treenima hakata.
Kui lihas sisaldab valdavald kiireid lihaskiude (tuhar, reis), siis koormus neile (jõu- või kulturismi- seeriaga loomulikult mõjutab neid, reljeefi seeria neid ei mõjuta), siis sedalaadi valdavalt kiirete lihaskiududega lihased taastuvad kauem kui lihased, mis sisaldavad aeglaseid lihaskiude valdavalt (säär) (mida saab justnimelt nn reljeefiseeriaga vaid mõjutada). Seega säärt saad nädalas mitu korda treenida, tuharat vaid ca ühe korra. Indiviiditi on lihaskiudude vahekord lihases isikutel erinev, ja, indiviiditi on üleüldine taastumine (närvisüsteemi ja lihaskonna) ka erinev, aga üldiselt on nii nagu kirjeldasin nende asjadega.
Seega mõtlemiseksaineks võiks võtta selle, et kui teed nn reljeefi-trenne, siis võta eelnev jutt arvesse. Üldiselt siis peaks taastumine kiire olema reljeefiseeriate puhul, see mõjutab ka treeningkava seetõttu, jõudu nn reljeefiseeriatega ei tule üldiselt (säär saab küll arengut, aga reie lihaskasvu kiud jäävad piisavalt mõjutamata ja ilmselt nii jõud kui ka ruum-ala reielihastel väheneb) jne.
Lühidalt siis ütleks seda, et nn reljeefi-seeriaid on mõtekas teha nö reljeefi-seeriale sobilikule lihasele, nagu näiteks säär, olgu siis tegu reljeefi perioodiga või mitte. Universaalne on läheneda püramiidi-seeriatega lihasele, nii saavad kõik kiutüübid mõjutatud.
Eelnev jutt oli faktirohke, kui miski ebaselge, seletan lahti.
AutorPostitusedViewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)- You must be logged in to reply to this topic.