Areng…
- This topic has 36 replies, 21 voices, and was last updated 18 years, 11 months tagasi by
pele.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 20, 2007 at 3:07 p.l. #9529
Fre
MemberSelline probleem, et ei toimu absoluutselt mitte mingisugustki arengut ja seda juba pool aastat. Alguses ma mõtlesin, et ongi lihtsalt selline periood, aga nüüd mõistsin, et siia ma jäängi. Lootsin, et äkki saate osutada abikäe.
1) Söök: 7.30 – puder moosi ja 2 kruusi piimaga.
11.00 – pool pakki kodujuustu + 2 õuna.
13.00 – teine pool + 1 õun.
15.30 – Makaronid/kartul/muna vitamiinisalati ja lihaga (kanapallid/broileripihvid) + piima.
18.00 – Müslit (kõht saab suht täis, aga mitte väga) piimaga.
18.30 – 30g Whey GoldStandardit (viimased 2 kuud)
19.00 – 21.00 JÕUSAAL
21.05 – 35g valku + 60 g süsivesikuid.
21.45 – 200 g kohupiima + tass piima.
23.00 – 7.00 MAGAMINE
2) Olen proovinud ka erinevaid lihasgruppe ühele päevale tõsta ja teha ning siis jälle muuta. Tulemus : mitte midagi.
3) Olen muutnud harjutusi. Tulemus : mitte midagi.
4) Olen muutnud harjutuste järjekorda. Tulemus : mitte midagi.
Olen käinud jõusaalis poolteist aastat ja olen mingisuguse põhja alla saanud, aga mitte midagi erilist. Kurvaks teeb fakt, et need, kes on käinud pool aastat lähevad raskuste tõstmises ette, rääkimata nendest, kellega koos ma käimist alustasin.
Ma ei saa aru, mida ma valesti teen või tegemata jätan. Äkki kellelgi teist on olnud sama probleem või siis oskavad hea nõuga aidata?
Kas asi võib olla selles, et ma ei sõida enne treeningut veloargomeetril ega ei sõua, vaid teen käteringid ära ja kohe alustan raskuste tõstmist?
P.S. Olen proovinud ka 2 erinevat kreatiini, aga ei mõjunud.
Ette tänades.
jaanuar 20, 2007 at 3:26 p.l. #10316454321
MemberSeeriaid teed Lühikesi ? (nt. 3×8-10) ja siis sellise raskusega, et viimased oleks ikka pingutusega tehtud ?
Aga jh
jaanuar 20, 2007 at 3:30 p.l. #103165Fre
MemberSeeriaid teen 4×8-12, püramiidis ja on tõesti suutlikkuseni ( viimased tulevad raskelt ).
Seda imestan minagi…
jaanuar 20, 2007 at 3:36 p.l. #103166inside14
MemberSeeriaid teen 4×8-12, püramiidis ja on tõesti suutlikkuseni ( viimased tulevad raskelt ).Seda imestan minagi…
Kasutad ikka tsükleid, et vahepeal jõukava, massikava ja vb ka reljeef ?
jaanuar 20, 2007 at 3:47 p.l. #103172Fre
MemberKasutad ikka tsükleid, et vahepeal jõukava, massikava ja vb ka reljeef ?2 kuud mass, 1 kuu jõud. Reljeefi teen mais.
jaanuar 20, 2007 at 4:20 p.l. #103175Creek
MemberSeeriaid teen 4×8-12, püramiidis ja on tõesti suutlikkuseni ( viimased tulevad raskelt ).Seda imestan minagi…
Toitumise spets ma pole ja seda ma kommenteerida ei oska. Kuid tihti on viga toitumises nii, et selle kohta võiks keegi midagi öelda või näitad seda mõnele treenerile, mis on ehk parem, kuna tema näeb sind näost näkku ja oskab paremini hinnata, kui palju midagi vajad.
Üks võimalus on ka ületreening- laod ehk ka lagedale oma treening kava.
Sa teed 8-12 kordust ja seda püramiidis, aga kuidas sa seda täpselt teed- kas raskused kasvavad või langevad? No enamasti tehakse kasvavate raskustega… aga vat sellest polegi ma päris aru saanud, kuidas inimesed seda teevad… oletame, et püramiidi tehakse 3s seerias: 12, 10, 8… Aga pikad siis foorumi rahvas need pausid teeb… kui ise treenin valin traskuse millega teen esimeses seerias 12 kordust siis on paus, mis on umbes 1min, siis on järgmine seeria ja ma jõuan teha üldjuhul umbes 10 kordust sama raskusega kuna lihas on juba esimeses seerias andnud edast palju, siis jälle umbes 1min paus ja siis viimane seeria jõuan, jälle sama raskusega, 8 kordust… aga kui ma iga seeria lisaks veel nt. 2,5kg siis ma küll ei jõuaks iga seeria kordusi vahemikus 8-12 hoida… Siit siis jälle mu küsimus: Kui pikad on teie seeriate vahelised pausid, et te jõuate püsida määratud kordusvahemikus? Kas ma olen lihtsalt mingi erand, et ma ei suuda püsida selles vahemikus või treening ma lihtsalt intensiivsemalt
jaanuar 20, 2007 at 5:04 p.l. #103182madis220
MemberSelline probleem, et ei toimu absoluutselt mitte mingisugustki arengut ja seda juba pool aastat. Alguses ma mõtlesin, et ongi lihtsalt selline periood, aga nüüd mõistsin, et siia ma jäängi. Lootsin, et äkki saate osutada abikäe.1) Söök: 7.30 – puder moosi ja 2 kruusi piimaga.
11.00 – pool pakki kodujuustu + 2 õuna.
13.00 – teine pool + 1 õun.
15.30 – Makaronid/kartul/muna vitamiinisalati ja lihaga (kanapallid/broileripihvid) + piima.
18.00 – Müslit (kõht saab suht täis, aga mitte väga) piimaga.
18.30 – 30g Whey GoldStandardit (viimased 2 kuud)
19.00 – 21.00 JÕUSAAL
21.05 – 35g valku + 60 g süsivesikuid.
21.45 – 200 g kohupiima + tass piima.
23.00 – 7.00 MAGAMINE
2) Olen proovinud ka erinevaid lihasgruppe ühele päevale tõsta ja teha ning siis jälle muuta. Tulemus : mitte midagi.
Olen käinud jõusaalis poolteist aastat ja olen mingisuguse põhja alla saanud, aga mitte midagi erilist. Kurvaks teeb fakt, et need, kes on käinud pool aastat lähevad raskuste tõstmises ette, rääkimata nendest, kellega koos ma käimist alustasin.
Ma ei saa aru, mida ma valesti teen või tegemata jätan. Äkki kellelgi teist on olnud sama probleem või siis oskavad hea nõuga aidata?
Kas asi võib olla selles, et ma ei sõida enne treeningut veloargomeetril ega ei sõua, vaid teen käteringid ära ja kohe alustan raskuste tõstmist?
P.S. Olen proovinud ka 2 erinevat kreatiini, aga ei mõjunud.
Ette tänades.
Äkki sa teed nädalas 5 päeva trenni?Sest kui 5 päeva teed on täitsa aru saadav lihastel on üle koormus ja naad tahavad rohkem puhata ja selle pärast arengut ei toimugi.
Soovitatav oleks 3 päeva teha trenni nädalas.
Kui mina alustasin oli vähemalt mull see probleem ja tegijad ütlesid mulle seda ja võtsin nõu kuulda ja akkas kohe areng toimuma aga ma ei tea kas sull no see probleem.
jaanuar 20, 2007 at 6:05 p.l. #103186Mr.Y
MemberKui sul kaal tõuseb, siis toidus pole asi, vaid treeningus.
jaanuar 20, 2007 at 6:14 p.l. #103189Fre
MemberTeen 3-4x nädalas: rind(4 harjutust)+käed(3-4)+ kõht (6-8 seeriat), selg(4-5 harjutust)+triitseps(3), jalg(4)+õlg(3)+trapets(1)+ kõht (6-8 seeriat). Püramiid on kasvav : 12x, 12x, 10x, 8x. Pausid seeriate vahel on suhteliselt pikad ( 1 harjutus kestab 12-15 minutit). Samas trenni lõpus ja järgmisel päeval on treenitud lihas läbi, annab tunda ja on valulik – järelikult mõjus.
Madis, ei tee 5x.
Kaal ka eriti ei tõuse.
Pöörduks hea meelega jõusaali treeneri poole, aga kuna tegu on naisterahvaga, siis ta ei oska eriti head nõu anda, vähemalt siiamaani pole osanud.
jaanuar 20, 2007 at 6:19 p.l. #103190madis220
MemberTeen 3-4x nädalas: rind(4 harjutust)+käed(3-4)+ kõht (6-8 seeriat), selg(4-5 harjutust)+triitseps(3), jalg(4)+õlg(3)+trapets(1)+ kõht (6-8 seeriat). Püramiid on kasvav : 12x, 12x, 10x, 8x. Pausid seeriate vahel on suhteliselt pikad ( 1 harjutus kestab 12-15 minutit). Samas trenni lõpus ja järgmisel päeval on treenitud lihas läbi, annab tunda ja on valulik – järelikult mõjus.Madis, ei tee 5x.
Kaal ka eriti ei tõuse.
Pöörduks hea meelega jõusaali treeneri poole, aga kuna tegu on naisterahvaga, siis ta ei oska eriti head nõu anda, vähemalt siiamaani pole osanud.
Ära iga harjutusel piki pause tee Kui sa teed 2-6x seerias siis võid teha pausi 2-3 mini aga kui sa teed 8-10x seerias siis tee 30-60seki pausi (nii kaua kui hingamine taastub).
Mina soovitan sull kava natuke muuta ma sain aru et sa teed püramiidi iga harjutusel?Kui nii siis ma soovitan püramiidi ainult jalgadele(kükkile) teha.Aga see on minu soovitus aind ja arvamus. Ma soovitaks sull 3 päeva teha EsmasPäev,Kolmapäev,Reede Siis saavad lihased puhata.Rind 4harjutust palju vast natuke ühes päevas.
Nb:kui sa oled juba tükk aega trenni teind siis lihas ei tohiks valulik olla.
jaanuar 20, 2007 at 6:21 p.l. #103191inside14
MemberTeen 3-4x nädalas: rind(4 harjutust)+käed(3-4)+ kõht (6-8 seeriat), selg(4-5 harjutust)+triitseps(3), jalg(4)+õlg(3)+trapets(1)+ kõht (6-8 seeriat). Püramiid on kasvav : 12x, 12x, 10x, 8x. Pausid seeriate vahel on suhteliselt pikad ( 1 harjutus kestab 12-15 minutit). Samas trenni lõpus ja järgmisel päeval on treenitud lihas läbi, annab tunda ja on valulik – järelikult mõjus.Madis, ei tee 5x.
Kaal ka eriti ei tõuse.
Kas jaotus oli:
1.Rind, Biitseps, Kõht
2.Selg, Triitseps
3.Jalad, Õlg, Trapets, Kõht
Ja kui üks harjutus u 15 min ja sul rind 4 harjutust, käed u 3 + kõht see siis u 2 tundi või rohkemigi ju
jaanuar 20, 2007 at 6:56 p.l. #103196inside14
MemberSelline probleem, et ei toimu absoluutselt mitte mingisugustki arengut ja seda juba pool aastat. Alguses ma mõtlesin, et ongi lihtsalt selline periood, aga nüüd mõistsin, et siia ma jäängi. Lootsin, et äkki saate osutada abikäe.2) Olen proovinud ka erinevaid lihasgruppe ühele päevale tõsta ja teha ning siis jälle muuta. Tulemus : mitte midagi.
Ette tänades.
Lugemist sulle natuke: Treeningseisakute vältimine, Kas su treeningplaan pärsib su arengut!?
jaanuar 20, 2007 at 6:56 p.l. #103197Creek
MemberTõesti, intensiivsusest jaab nagu puudu. Analüüsime:
Ühe harjutuse seeriate sooritamisele kulub ~15min. 4seeriat teed. Oletame, et üks seeria kestab keskmiselt 1min (tegelikult kahtlen, et nii kaua, vähemalt enamik ei tee nii aeglase tempoga, kahjuks ). 4seeriatx1min=4min seeriate peale kokku. 15min-4min=11min. 11min on siis seeriate vaheliste pauside kogupikkus ühel harjutusel, pause 4 seeria vahel on 3: 11/3=3,666666667min ehk umbes 3,7min ehk 3min 42s ketab üks paus keskmiselt (muidugi arvutus on toimunud väga umbkaudsete arvudega ja vastus on ka seetõttu umbkudne).
Olgugi, et umbkudne on see 3min 42s ilmselgelt liiga pikk paus ja intensiivsus massi kasvatamiseks liialt väike. Sobiv oleks umbes 0,5-1,5min pausid. NB! Muidugi ma pakun, et see ei ole hetkel seisaku paeamine põhjus.
jaanuar 20, 2007 at 7:07 p.l. #103199theONE1
MemberOtsi kompetentne treener ja koos leiate lahenduse!
jaanuar 20, 2007 at 7:37 p.l. #103209Fre
MemberTänud, insane14, artiklite eest. Sain kõigest enamjaolt aru va nendest superseeriatest jms. Mulle oleks need vaja puust ja punasest ette teha. Intensiivsust ma proovin tõesti tõsta ning seda 0,5-1,5 minuti vahemikku järgida.
Eratreeneri jaoks pole kahjuks raha.
On veel häid soovitusi?
P.S. Kuna privaatsõnumeid saata ei saa, siis oleks tänulik, kui annaksite oma kontaktaadressi (MSN ntks), siis on parem suhelda.
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.