Skip to main content

aeroobne ja anaeroobne

Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » aeroobne ja anaeroobne

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)
  • Autor
    Postitused
    sdmartin
    Member

oleks selline küsimus et mis on aeroobse pulsisagedus ja mis on anaeroobse pulsisagedus.

aitäh vastajatele

PT London
    Member

oleks selline küsimus et mis on aeroobse pulsisagedus ja mis on anaeroobse pulsisagedus.

aitäh vastajatele

Jaaaaaaaaaaaaaaaaa ma tean et see pole vastus mida ootad, aga miks sa ise ei otsi(google, neti v6i siinne otsingu systeem)!!!

ALATI ON KERGEM KYSIDA KUI ISE M6ELDA,tahaks loota et keegi sulle siin seda mugavust ei luba!!!

sdmartin
    Member

AITÄH hea vastuse eest aga kahjuks ma juba otsisin nii siit kui googlest.ma ei leidnud sealt täpset vastust.aeroobse sain se oli 120-135l/minutis ,kui ma jälle oma loli pääga ei eksi:)seega peale pikka otsingut postitasin siia ,et saada täpne vastus.ega ei ole ju raske kirjutada paari numbrit mis need sagedused on.muus polegi vaja teada.

jrx
    Member

See on individuaalne.

Ja iseenesest pulsisagedus ja anaeroobsus ja aeroobsus on vaid kaudselt seotud.

Väga Jäme reegel – pulsimiinimum kuni 130-140 = aeroobne; üle selle = anaeroobne

sdmartin
    Member

suured tänud

ROtter
    Member

See on individuaalne.

Ja iseenesest pulsisagedus ja anaeroobsus ja aeroobsus on vaid kaudselt seotud.

Väga Jäme reegel – pulsimiinimum kuni 130-140 = aeroobne; üle selle = anaeroobne

See Väga Jäme Reegel on penskarite jaoks.

jrx
    Member

Tegelikult kui treeningutega tõsi taga on siis tuleks lasta spordiarsti juures enda anaeroobne lävi määrata.

Küsimus OldManile: kas 180-vanus ei ole jälle natuke liiga spordihärja valem? See annab kahekümne aastase (ka treenimata) inimese läveks 160, mis minu arvates on tiba kõrge.

Aga ma pean tunnistama, et see teoreetiline aspekt treeningutest ei ole minu tugevam külg – nii, et äkki seletad rohkem lahti – saan targemaks

Angel-liis
    Member

njah…aga minu pulss teatud treeningutes alla 170 ei lähegi :ph34r: …koguaeg mingi 180-188)..aga ma ei tunne ennast sealjuures halvasti ja trenn on ka nii mõnus,et mitte ei taha loobuda…nii, et seal trennis olen ma juba loobunud endale seda pulsikella peale toppimast :eek:

ROtter
    Member

Tegelikult kui treeningutega tõsi taga on siis tuleks lasta spordiarsti juures enda anaeroobne lävi määrata.

Küsimus OldManile: kas 180-vanus ei ole jälle natuke liiga spordihärja valem? See annab kahekümne aastase (ka treenimata) inimese läveks 160, mis minu arvates on tiba kõrge.

Aga ma pean tunnistama, et see teoreetiline aspekt treeningutest ei ole minu tugevam külg – nii, et äkki seletad rohkem lahti – saan targemaks

jrx
    Member

Kes kõrgeid koormusi ei talu, sel tippsporti asja ei ole, kurb – aga tõsi.

Ning kuidas see lause antud teemasse puutub?

ROtter
    Member

Ning kuidas see lause antud teemasse puutub?

Loe mu postitused ikka korralikult läbi, eks.

Aga nendele, kes stroibatis teeninud on, ütlen, et madala pulsisagedusega ( 50-60 % MSL) treenimisel olulist mõju töövõimele ei ole. Tehnika õppimine ja algajad on teine teema.

Jrx, aga mul on sulle ka üks küsimus – kuidas sa HIIT`i teed?

jrx
    Member

Loe mu postitused ikka korralikult läbi, eks.

Aga nendele, kes stroibatis teeninud on, ütlen, et madala pulsisagedusega ( 50-60 % MSL) treenimisel olulist mõju töövõimele ei ole. Tehnika õppimine ja algajad on teine teema.

Jrx, aga mul on sulle ka üks küsimus – kuidas sa HIIT`i teed?

No teema ei olnud ju töövõime kohta vaid läve kohta. Ja kui arvestada MSL 220-20=200, siis 50-60% on 100-110 (millel tõesti töövõimele ilmselt erilist mõju ei ole) ning seega tundub 130-140 minu arvates päris heaks alustuseks kui keegi tahab põhja laduma hakata v misiganes ta huvi on. 160, see eest on juba 80%!

Päris aus vastus on see, et hetkel ei tee üldse, kui kevadel tegin, siis tegin TAKU programmi järgi ja sõudmisergomeetriga, kui nüüd alustan (mis juhtub järgmine nädal), siis võtan elemente sellestsamast programmist (aga kuna võistlusteni on vaid poolteist kuud), segan mõnede teiste asjadega.

Teen eraldi puhtaid sprinditreeninguid (jooks siserajal) ning ka jõudu teen 1x nädalas nii, et see annaks korralikku anaeroobset koormust.

Vahepeal (s.t. kevadest kuni praeguseni) on lambist (siis kui tuju ja viitsimist on) sprinti tehtud minu lemmikus “suvaprogrammis”, mis tähendab, et 5-15 minutit sooja ja siis neli seeriat 10 sek sprinti, 10 puhkust, 20 sprinti, 20 puhkust, 30 sprinti, 20 puhkust, 20 sprinti, 10 puhkust, 10 sprinti – minut puhkust. Ja siis 5-15 minutit cooldown.

ROtter
    Member

No teema ei olnud ju töövõime kohta vaid läve kohta. Ja kui arvestada MSL 220-20=200, siis 50-60% on 100-110 (millel tõesti töövõimele ilmselt erilist mõju ei ole) ning seega tundub 130-140 minu arvates päris heaks alustuseks kui keegi tahab põhja laduma hakata v misiganes ta huvi on. 160, see eest on juba 80%!

Päris aus vastus on see, et hetkel ei tee üldse, kui kevadel tegin, siis tegin TAKU programmi järgi ja sõudmisergomeetriga, kui nüüd alustan (mis juhtub järgmine nädal), siis võtan elemente sellestsamast programmist (aga kuna võistlusteni on vaid poolteist kuud), segan mõnede teiste asjadega.

Teen eraldi puhtaid sprinditreeninguid (jooks siserajal) ning ka jõudu teen 1x nädalas nii, et see annaks korralikku anaeroobset koormust.

Vahepeal (s.t. kevadest kuni praeguseni) on lambist (siis kui tuju ja viitsimist on) sprinti tehtud minu lemmikus “suvaprogrammis”, mis tähendab, et 5-15 minutit sooja ja siis neli seeriat 10 sek sprinti, 10 puhkust, 20 sprinti, 20 puhkust, 30 sprinti, 20 puhkust, 20 sprinti, 10 puhkust, 10 sprinti – minut puhkust. Ja siis 5-15 minutit cooldown.

Ma tahtsin teada pulssi orienteeruvalt?

jrx
    Member

Ei mõõda pulssi. Kasutan sisetunnet (soojenduse ja jahutuse ajal). Sprindi ajal pingutan nii nagu suudan. Puhkeintervall on nii pikk nagu ta on. S.t. taastun palju taastun.

Ma ei arva sugugi, et kõik peaks nii tegema, aga arvan, et noore terve inimesena on selline lähenemine kõige spordispetsiifilisem minu jaoks.

Kui nüüd alustan muidugi, siis mõne trenni teen kellaga. Eks annan teada.

ROtter
    Member

Anaeroobne lävi on punkt, mil hakkab piimhape hakkab kiiresti verre kogunema.

Oma anaeroobset läve on kasulik teada, kuna see on kõige treenitavam aspekt hapniku/südame süsteemis. Treenides anaeroobses või üle anaeroobse tsooni, õpetad oma keha piimhapet oma kehast puhastama kiiremini, nii et süda ja teised lihased saavad seda tagasi energiaks muuta. Peale selle treenid sa oma mõistust ja keha paremini käsitlema anaeroobsest liikumisest tekitatud valu.

Mida rohkem treenitum sa oled, seda rohkem tõstad sa oma AL. Siis saad sa kohandada oma treening tsoone kõrgema piiriga. See tähendab, et sa suudad treenida tugevamini ja tõsta latti. Mida kauem sa suudad kõrgemas piirkonnas treenida, seda kiiremini sa liigud.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.