Skip to main content

jõusaal ja jooksmine

Avaleht » Forums » Treening » Algajad » jõusaal ja jooksmine

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Autor
    Postitused
    Ranni
    Member

Olen kuulnud, et jõusaal ja jooksmine ei käi kokku…Kas selle all on mõeldud yleyldist jooksmist või maratonilaadset???

painkiller
    Member

Joosta ikka võib, õigemini peab, sest süda tuleb korras hoida! aga mingit erilist maratoonarit ikka ei tule. Jooksu võid asendada näiteks ratta või ujumise ja kui oled ülekaaluline siis oleks parem mitte joosta. Rikub põlved ära!

rantel
    Member

Üldiselt räägitakse et pikamaajooks võtab ka natuke lihast vähemaks (põletab). Aga keegi ei keela seda teha, vale see ei ole.

Ise tegelen jõusaaliga ja jooksen mingi 9km, ütleks et mul aitab jõusaalitegevusele kaasa, vähemalt tundub nii.

Creek
    Member

Kui oled lihtsalt harrastaja mõlemal alal siis ei ole erilist mõtet muretseda.

Kui oled kulturist või on eesmärk kluturistiks hakata siis on jama selles, et pikad jooksud põletavad lihasmassi ning kulturisti seisukohast on see ülimalt halb.

Maratoonlast ja pikamaajooksjat aga hakkab suur lihasmass aeglustama – keha raskem ja pole nii kerge vedada.

Selle kohapealt, kas maratoonlasel on üldse mõttekas jõusaali minna (tehes seal abistavaid harjutusi oma teatud kordustega) jään vastuse hetkel võlgu.

Ranni
    Member

Selge, seda oligi vaja teada!

Tänud.

katsi
    Member

Kui Sul pole tugevat lihast, pole Sinust ka head maratonijooksjat. Ainuüksi tavalise jooksuga seda ei saavuta. Ma ei mõtle siin roppu massi, ikka sitkust. Nii et jõutreening ja jooks käivad käsikäes – mingil tsüklil (võistlusteks ettevalmistumine) kindlasti.

Sellest täpsemalt võid lugeda raamatust “Jooksja tarkvara” H.Lemberg, A. Nurmekivi, R. Jalak. Raamatupoes maksab u 70 krooni.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.