Skip to main content

Viimane Võistluseelne Nädal – DISKUTEERIME!!!

Avaleht » Forums » Päevakajaline » Uudiste ja artiklite järelkaja » Viimane Võistluseelne Nädal – DISKUTEERIME!!!

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • Autor
    Postitused
    susim
    Member

Tagasi uudise / artikli juurde

Tõlkinud ja koostanud Janar Rückenberg

Ajastamine on ülioluline ja ütlen ausalt, võimalused, et kohe esimesel korral läheb kõik nii nagu peab ja kõik on perfektne, on väga väikesed. Sestap tuleks võistluseelse nädala kohta pidada kindlasti üksikasjalikku päevikut, seda nii esimesel korral kui ka hiljem, kui juba kogenud olete.

Eeldame ja oletame, et võistlus on PÜHAPÄEVAL.

ESMASPÄEV, TEISIPÄEV JA KOLMAPÄEV

Esmaspäeval, Teisipäeval ja Kolmapäeval tuleb hoida NAATRIUM (SOOLAD) üleval ja SÜSIVESIKUTEGA peaksid olema siis tühjendusfaasis, VEDELIKU (VEE) kogus peaks …

jrx
    Member

Kas tõesti nii lühiajalise dehüdratsiooniga saavad kulturistid nii kuivaks

Täpselt nii kiiresti ta tulebki jah. Muidugi tingimusel, et eelnevalt on organism ja lihased korralikult veega üle koormatud – umbes 7 – 10 päeva enne lavale astumist võiks sellega juba alustada. Ülekoormamine tähendabki seda, et tarbitakse meeletutes kogustes vedelikku – isegi kuni 10 l päevas.

See arusaam, et kui vett ei joo, siis saangi kuivaks on väga vale – kõik toimib täpselt vastupidi. Kui ei joo, siis organism just hakkabki kinni hoidmaja kui joote meeletult, siis on see märk sellest, et nii palju pole vaja ja vett hakatakse väljutama.

Enda viimastel nädalatel on ka olnud tegelikult isegi nii, et isegi juba siis kui vedelikuga laen olen juba väga kuiv, mis ongi märk sellest, et organism aajab seda meeletult peale tulevat vett täiel võimsusel välja.

2 – 3 päeva – ma arvan, et oleksin selle aja peale juba vesine tagasi. On öeldud, et kui laete ennast meeletute kogustega ja siis tõmbate vedeliku järsult maha, siis kuskil paarkümmend tundi kulub organismil selle adumiseks, et see meeletu ülekoormamine (veega) on lõppenud ja ei ole vaja enam seda välja ajada. Nii et see max kuivus peaks saabuma selle aja sees või vähemalt selle 20 – 24 tunni lõpuks.

KUid nagu kõigega, nii ka sellega, et kõik on individuaalne ja vajab eksperimenteerimist. Nende tundidega on ka nii, et mõnele see paarkümmend tundi kehtib, mõnele rojkem, mõnele vähem!!!

Aga jah – 2 – 3 päeva vett piirata on liig mis liig, vähemalt minu jaoks!!!

Ott Kiivikas
    Member

Täpselt nii kiiresti ta tulebki jah. Muidugi tingimusel, et eelnevalt on organism ja lihased korralikult veega üle koormatud – umbes 7 – 10 päeva enne lavale astumist võiks sellega juba alustada. Ülekoormamine tähendabki seda, et tarbitakse meeletutes kogustes vedelikku – isegi kuni 10 l päevas.

See arusaam, et kui vett ei joo, siis saangi kuivaks on väga vale – kõik toimib täpselt vastupidi. Kui ei joo, siis organism just hakkabki kinni hoidmaja kui joote meeletult, siis on see märk sellest, et nii palju pole vaja ja vett hakatakse väljutama.

Enda viimastel nädalatel on ka olnud tegelikult isegi nii, et isegi juba siis kui vedelikuga laen olen juba väga kuiv, mis ongi märk sellest, et organism aajab seda meeletult peale tulevat vett täiel võimsusel välja.

2 – 3 päeva – ma arvan, et oleksin selle aja peale juba vesine tagasi. On öeldud, et kui laete ennast meeletute kogustega ja siis tõmbate vedeliku järsult maha, siis kuskil paarkümmend tundi kulub organismil selle adumiseks, et see meeletu ülekoormamine (veega) on lõppenud ja ei ole vaja enam seda välja ajada. Nii et see max kuivus peaks saabuma selle aja sees või vähemalt selle 20 – 24 tunni lõpuks.

KUid nagu kõigega, nii ka sellega, et kõik on individuaalne ja vajab eksperimenteerimist. Nende tundidega on ka nii, et mõnele see paarkümmend tundi kehtib, mõnele rojkem, mõnele vähem!!!

Aga jah – 2 – 3 päeva vett piirata on liig mis liig, vähemalt minu jaoks!!!

Minu tagasihoidlik võisltuskogemus ütleb seda, et joomata olemisega kaotab lihas ka oma lopsakuse – ehk massi, sest organism koosne suuresti veest, selle arvelt võime küll müne lihaskiu rohkem nähtavale saada, kuid üldine enesetunne on selline, et oled kokku kuivanud, nii et mingis osas vedeliku peab kogu aeg säilitama, kindlasti teda võiks piirata lõpus, kuid mitte ekstremaalselt.

M.M.
    Member

Lisaks veel niipalju, et vahedult enne võistlusi toimub üldjuhul süsivesikutega laadimine. Kuid, seda laadimis efekti ei toimu ilma vee tarbimiseta. Teada tõde, et nt. 500 grammi süsivesikute laadimiseks on vaja vähemalt 1,5 liitrit vett. Ehk suhe 1 : 3

jrx
    Member

Noh sellistes ekstreemumites ei ole ma muidugi veega laadinud. Aga põhimõtteliselt soovitatakse spordialadel, kus (tähtsaima eesmärgina) vaja võistluskaalu saada kaotades minimaalselt füüsilist suutlikkust samu põhimõtteid.

Ise sai ka esimestel kordadel lihtsalt näljutatud ja janutatud ennast ja olgugi, et kaal kadus, siis vaevaliselt ja koos suutlikkusega (peamiselt läks võhm). Nüüd mõned aastad hiljem ja palju targem ja kaal kaob samamoodi vee ja sooladega mängides palju väiksema vaevaga.

http://www.fitness.ee/main.php?main=artikk…amp;textID=3015

Võtaks vana teema üles. Erinevaid artikleid lugedes, paistab, et see on kõige loogilisem ja kompaktsem. Oskab keegi veel midagi öelda?

Xero
    Member

Ülekoormamine tähendabki seda, et tarbitakse meeletutes kogustes vedelikku – isegi kuni 10 l päevas.

Vabandage mu osavõttu, kuid mulle jäi see silma. Ma olen isiklikult ehk ära joonud max 6 l päevas ja siis käisin pea iga 15- 30 min tagant käimlas. 10 l päevas vett – siis ma istungi aint seal

Aga kusjuures ongi nii, mida rohkem jood, seda rohkem hakkab organism seda väljutama. Numbrites ei peaks muidugi nii üheselt kinni olema – kuidas keegi selle viimase nädala vee joomise sätib – kas koormate üle 7, 8 või 10 liitriga, samas võin öelda, et olen lugenud treeningpäevikuid, kus mehed joovad ka 12 ja enam liitreid päevas!!!

susim
    Member

Paneks jalle vana teema ylesse :o

LAUPÄEV Hommikupoolikul vesi 1 2 liitrit, alates pärastlõunast vett tarbida minimaalselt Süsivesikud vähenevad alates lõunast miinimumini, kes sai neljapäevaga ja reedega piisavalt laetud, võivad kaaluda süsivesikute vähendamist juba alates hommikust. Õhtul 1 2 klaasi valget kuiva veini

(komenteerija;olen soonud 12oz steak no salt no oil, just grill enne magamaminekut veiniga )

PÜHAPÄEV

komenteerija:olen soonud looma sisefilee 14oz no salt no oil esimene asi hommikul koos veiniga)

Klaas valget veini hommikul Kerge eine, mis sisaldagu nii valku kui süsivesikuid Shokolaad Konjak, whiskey või rumm, niatsiin (mõned ka GABA ja ECA enne lavaleminekut) Soojenda ennast korralikult, pumpa lihased üles

susim | 3.10.2011 18:44

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.