Skip to main content

põlved raksuvad

Avaleht » Forums » Treening » Algajad » põlved raksuvad

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 37 total)
  • Autor
    Postitused
    Renxu
    Member

Ma ei tea kas peaks pöörduma perearsti juurde või mõni treener oskab siin aidata..

Selline probleem ,et kükke tehes põlved raksuvad päris kõvasti ja ma ei tea kas ma tohin teha igast kükkidega seotud harjutusi?Sest põlved hakkavad natuke valutama küll peale kükkide tegemist.

ArnoTT
    Member

Söö liigese rohte ka vahel, no kaks korda aastas ja üks kuur on kolm kuud. Ja kükk jäta mõneks ajaks ära üldse treening kavast, senikaua kuni jälle põved ei valuta. Ja arsti juures käi ka kindlasti , mitte perearsti vaid ORTOPEEDI juures, muidugi perearst kirjutab saatekirja ortopeedi juurde, kui ta midagi ise ei oska välja mõelda.

Renxu
    Member

aga oskab keegi pakkuda mingeid selliseid harjutusi reitele mis ei nõuaks siis nii väga põlvede koormamist?

üldse äkki keegi oskab aidata teha mingi treeningkava alakehale

mis ei koormaks väga põlvi ,aga samas võtaks korralikult läbi

Czar
    Member

endal ka põlvedega jama, kuid kas jõutõmbe koormab palju põlvi … ise tahaks just natuke puhkust neile anda jõutõmbega, kuid pole see pole vist parim variant ?

jorsik
    Member

Jalgade sirutamine trenazööril ei tohiks koormata liigest niipalju kui kangiga kükkimine IMO. Jõutõmme ka ei tohiks põlvi koormata väga, sa ei kükita maha ju jõutõmmet tehes.

Mr.Y
    Member

On treenereid, kes ei soovita seda harjutust üldse (nt on ju kükiga sama lugu). Siiski kasutatakse mõlemaid harjutusi väga palju. Kui õigesti teha, siis ei tohiks olla kahjulik. Kerge on ju plokk põhja panna ja siis raskust üles visata, vb siis satub põlvedele suur pinge. Aga kui kerge raskusega, viimase harjutusena (jalad väsinud), aeglaselt ja puhtalt teha, siis ei tohiks midagi juhtuda.

Muidu üks kulturist rääkis kunagi, et ta ei tee kükke, sest need on halvad põlvedele ja lisas, et tema on oma suured jalad saanud just jalgade sirutustega. Ei tea, kas see 100% tõsi on, sest jalad olid sellised:

1999hu1.jpg

R.Tamm
    Member

Porter Cottrell on selle mehe nimi, kui õigesti mäletan …

Igaljuhul olen selle venna üht videot vaadanud, kus ta jalapäeval rääkis sama juttu, et ta ei tee kükke kuna

see põlvedele kahjulik ja teeb selle asemel sirutusi masinal …

Küll aga teeb/tegi ta jalapressi.

Renxu
    Member

aga üldiselt ,mida veel reitele saaks teha ,mis põlvi väga ei rikuks?

kas istudes jalgade kõverdamine ei aita?

ArnoTT
    Member

http://gallery.fitness.ee/view_photo.php?s…amp;id=aab-siin Marek Morozovi üks jala harjutustest, see harjutus mida ta teeb ei koorma põlvi, võid sama harjutust teha ka kummilindiga väga hea ainult hoia jalga 90 kraadi nurga all nagu põlve tõstaks väge hea harjuts ja tee rahulikult kui põlve oled üles tõstnud hoia sekund üleval ja siis alla tagasi. J siis tavaline harjutus SÄÄRTE SIRUTAMINE mida suurem ja tugevam sul jalalihas on seda vähem koormab põlve.

http://gallery.fitness.ee/view_photo.php?s…&id=aab-see harjutus

http://gallery.fitness.ee/view_photo.php?s…amp;id=aab-siin Jala tõsted diagonaalis üles plokil Marek Morozovi üks jala harjutustest, see harjutus mida ta teeb ei koorma põlvi, võid sama harjutust teha ka kummilindiga väga hea ainult hoia jalga 90 kraadi nurga all nagu põlve tõstaks väge hea harjuts ja tee rahulikult kui põlve oled üles tõstnud hoia sekund üleval ja siis alla tagasi. J siis tavaline harjutus SÄÄRTE SIRUTAMINE mida suurem ja tugevam sul jalalihas on seda vähem koormab põlve.

UmbIsik
    Member

Jalapress ei mõju põlvedele nii rängalt nagu kükk …

Ise olen jalapressi teinud küll ja küll, aga esimest – teist korda kükki proovides hakkasid mul põlved kergelt valutama … Hack-kükist pole mõtet rääkidagi …

Selle kohta on väga erinevaid arvamusi.

Tsitaat: “you discussed not going deep on squats and you also do a lot of leg presses. Once you started going deep on squats, your knees hurt, but you went back to leg presses. Leg presses…and this is only according to the Ortho docs who worked with our teams…are harder on the knees than any squat. The angle of the knee on leg presses can really hurt the patella tendon.”

http://www.t-nation.com/readTopic.do?id=490160

R.Tamm
    Member

See, kuidas jalapress põlvedele mõjub, on loomulikult vaieldav ja sõltub paljuski sellest, kuidas seda harjutust sooritada.

Põhjus, miks ma jalapressi seoses P.Cottrell-ga mainisin, seisneb vajaduses vältida mõnes inimeses tekkida võivaid väärarvamusi nimetatud härrasmehe harjutustevalikus nelipeade arendamisel.

Renxu
    Member

aga kas tegemist ei või olla mingi tavalise kasvuprotsessist tingitud nähtusega

sest olen alles 16 ja viimasel ajal on pikkust kõvasti juurde tulnud ja äkki liigesed/luud pole järgi jõudnud?

jorsik
    Member

aga kas tegemist ei või olla mingi tavalise kasvuprotsessist tingitud nähtusega

sest olen alles 16 ja viimasel ajal on pikkust kõvasti juurde tulnud ja äkki liigesed/luud pole järgi jõudnud?

Vat seda oleks võinud kohe mainida, kiire kasvu perioodil ei soovita kõvat koormust peale panna, võid jäädavalt liigesed ära rikkuda. Võta rahulikumalt seni kuni kasv pole peatunud ja söö piimatooteid ning muid rohkesti kaltsiumi sisaldavaid toiduaineid.

Renxu
    Member

Vat seda oleks võinud kohe mainida, kiire kasvu perioodil ei soovita kõvat koormust peale panna, võid jäädavalt liigesed ära rikkuda. Võta rahulikumalt seni kuni kasv pole peatunud ja söö piimatooteid ning muid rohkesti kaltsiumi sisaldavaid toiduaineid.

aga kuidas siis jalgu treenima peaks?

ja kas ülejäänud keha võin ikka normaalselt teha?sellega nagu probleeme pole olnud..

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 37 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.