Skip to main content

Kui tihti kava vahetada?

Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Kui tihti kava vahetada?

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Autor
    Postitused
    timster
    Member

Kunagi tegin jõusaalis harjutusi ühe kava järgi 1-2 kuud ja seejärel muutsin kava nii, et iga lihasgrupi harjutused olid erinevad eelmise kava omast. Nüüd olen paar kuud treeninud nii, et mingit kava ei koostagi, lihtsalt teen igal treeningpäeval erinevaid harjutusi. Vaatan, et ühele lihasgrupile ei teeks kahte trenni järjest ühte sama harjutust ja valin võimalikult erinevaid harjutusi igasse trenni.

Silmaga nähes pole varasema ja praeguse arengu kiiruses vahet märgata. Küll aga on tänu harjutuste erinevusele lihased peaaegu peale igat trenni veidi valusad. Siin oli ka millalgi artikkel adaptsiooni teemal, aga sealt ei saanud siiski täit selgust oma küsimusele – kas parem on teha iga trenn erinevaid harjutusi või teha ühte kindlat kava kuu aega ja seejärel võtta uus kava?

theONE1
    Member

kusjuures see ongi individuaalne, tean inimesi kes arenevad väga hästi, tehes juba 2 aastat samu harjutusi, kuid “mängides” hoopis kordustega!

Creek
    Member

Jh, kui ma nüüd valesti aru ei ole saanud asjadest peaks näiteks periodiseerimine aitama, kui lihat siis aegajalt šhokeerida (raskused suuremad ja vähem kordusi või vastupidi, ehk siis see sama “mängimine”)

jrx
    Member

“Everything works… from 4-6 weeks.”

-Dan John-

greenu
    Member

iga 2-3 kuu tagant olen mina kava vahetanud …. nagu et sellest saab aru suht hästi kui “trenn nagu pole enam see mis ta oli” …. ei taha viici teha ja muud sellised sümptomid… areng kipub ka seisma jääma

PulseR
    Member

Ma saan ühe kavaga maks 1,5 kuud tehtud.

Selleks ajaks hakkab juba tulema see viitsimatus ja soovimatus trenni minna. Tülpind ja masendav tunne.

Väike kava vahetus ja läheb jälle uue hooga

keiko
    Member

Mina üle ühe kuu ühe kavaga teha ikka ei saa

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.