Skip to main content

Küsimus

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Autor
    Postitused
    Anonüümne
    Guest

Tervist mul juba ammu tekkis 1 küsimus toidu kohta.

Kas toiteväärtus muutub, kui hoida juba valmis toitu külmkappis, mõned päevad.

Küsin seda asja sellepärast, et mul praktiliselt ei ole aega endale koguaeg midagi erinevat valmistada.

Tavaliselt ma valmistan toitu mõneks päevaks ette.

Kui kõrge temperatuur vähendab toiduainete toiteväärtust (eriti suur on kadu energiatute mikrotoitainete osas, aga ka nt valkude lagunemist võib osade toiduainete puhul esineda), siis toidu külmutamine põhimõtteliselt sellel eesmärgil ongi abiks võetud, et toidu täisväärtuslikkust säilitada. Aeg mängib muidugi oma negatiivset rolli, aga madala temperatuuriga see otseselt seotud pole. Küll on siis üks aga, nimelt tavatseb inimene seda kunagi juba kuumutatud toitu (kui tegu on ikka valmistoiduga) külmikust võttes taas soojendada ja see tähendab küll mingi osa toidu väärtuse kadu. Kuid see on tegelikult üsna tagasihoidlik osa ja sellega väga pead vaevata poleks vist ka mõtet.

Mr.Y
    Member

Paar päeva seismist ei muuda oluliselt midagi. Vahe on juba siis, kui nt sügisel võetud kartuleid, mis talve keldris üle elanud, kevadel süüa. Toiteväärtus ja vitamiinide/mineraalide sisaldus on siis juba väiksem.

püss
    Member

Selline küsimus, et mitu grammi proteiini sisaldab 100 g 100% Whey Gold Standardit

Kuup
    Member

78g, kui paki pealt lugeda.

inside14
    Member

Minul on purgil kirjas 79g <_<“> aga ei usu, et see 1g palju määrav on.Aga märkasin seda, et eelmisel “Kreemiküpsise” omal oli peal kirjas 77 servings aga “Rocky Roadil” 74 servings!!

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.