Kuidas kaalust alla võtta?
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Kuidas kaalust alla võtta?
- This topic has 56 replies, 30 voices, and was last updated 17 years, 1 month tagasi by
ROtter.
-
AutorPostitused
-
august 3, 2006 at 7:26 e.l. #8114
Big_Boy
MemberNimelt siis probleem selline et olen suures ülekaalus ja kehakaal tõuseb.
Kaalun hetkel 96 kg(max on olnud 104 kg)
Pikkust on 174 ja olen 16 a.
Kehakaal oli probleemiks juba väiksena,kuna on mul on väga aeglane ainevahetus.
Proovinud olen dieete,käinud arsti juures,võtnud ka revalist selle rasvapõletus treeningu,aga see treener ütles(martin) et tee vähemalt 4 nädalat aeroobset trenni ja saatis ka ühe päeva toitumiskava,aga sinna see asi jäigi.
Kas selle dieedi kaubagrupi toodetest on mõtet midagi osta mis ka aitaks kui teha trenni?
Ja äkki oskate ka öelda kuhu pöörduda, et saada endale korralik toitumiskava ja sellele vastav treening,kuna ise küll ei jäänud rahule sellega mis martin aindis(lootsin et saan iga nädal treeningpäevale vastava toitumiskava)
august 3, 2006 at 8:41 e.l. #88315R.Tamm
MemberNimelt siis probleem selline et olen suures ülekaalus ja kehakaal tõuseb.Kaalun hetkel 96 kg(max on olnud 104 kg)
Pikkust on 174 ja olen 16 a.
Kehakaal oli probleemiks juba väiksena,kuna on mul on väga aeglane ainevahetus.
Proovinud olen dieete,käinud arsti juures,võtnud ka revalist selle rasvapõletus treeningu,aga see treener ütles(martin) et tee vähemalt 4 nädalat aeroobset trenni ja saatis ka ühe päeva toitumiskava,aga sinna see asi jäigi.
Kas selle dieedi kaubagrupi toodetest on mõtet midagi osta mis ka aitaks kui teha trenni?
Ja äkki oskate ka öelda kuhu pöörduda, et saada endale korralik toitumiskava ja sellele vastav treening,kuna ise küll ei jäänud rahule sellega mis martin aindis(lootsin et saan iga nädal treeningpäevale vastava toitumiskava)
Kui tahad abi ja teada, kuidas kaalu langetada, siis loe käesolevalt weebilehelt asja kohta (vihje:kasuta otsingut).
Tegelikult on nii, et kui otsustad treeneri-toitumisspetsialisti kasuks, siis ära anna hinnangut tema soovitustele, treeningplaanile ja toitumiskavale.Kui Sa ise asjast suurt midagi ei jaga, siis iga treeneri soovitust kahtluse alla seades ja eirates ei saavuta Sa tõenäoliselt oma eesmärke. Ja kui Sul on kahtlusi oma juhendaja kompetentsuses, siis on alati võimalus küsida ka kellegi teise või kolmanda arvamust olukorra kohta.
Soovitan kontsulteerida oma ala asjatundjatega (toitumisspetsialistid ja nt.jõusaalitreenerid), kes pakuvad eeldatavalt Sulle välja tervislikuma kaalulangetamisviisi, kui seda on ekstreemne “vee ja kapsalehe” dieet mõnest naisteajakirjast.
PS!Olenemata sellest, kui tark ja abivalmis on Sinu juhendaja, ürita asja olemusest ka ise aru saada-nii on lihtsam oma treening-,toitumis- ja puhkereziimi eesmärkidega vastavuses hoida. Siis ei teki ka vale koha peal tunnet, et see või teine treeneri soovitus ei ole õige. Kui ise ei tea, ära hinnangut anna.
Edu!
august 3, 2006 at 8:48 e.l. #88316august 3, 2006 at 9:36 e.l. #88318Big_Boy
Memberja kes selle Treeningkava + Toitumiskava koostab?Mis see endas sisaldab?Kui pikaajaliseline toitumiskava see on?Kas toitumiskava ja treeningava on kirjalik või suuline(öeldakse mida ei tohi mida tohib jne)?
Kas kellegil on olnud ka kokkupuuteid rasvapõletajatega?Kas on aidanud?
Millist osta,kui treenida regulaarselt(ergom,stepper,jalgratas)?
august 3, 2006 at 10:15 e.l. #88322jrx
MemberKui raha pole probleemiks, siis soovitan ergomeetrit. Kindlasti tasub arsti juures käia südant kontrollimas.
august 3, 2006 at 10:39 e.l. #88323Big_Boy
MemberKui raha pole probleemiks, siis soovitan ergomeetrit. Kindlasti tasub arsti juures käia südant kontrollimas.No raha pole probleemiks,aga kas ergomeetrist üks piisab ja mis firma oma olex mõtekas osta?
august 3, 2006 at 11:12 e.l. #88324jrx
MemberJah ergomeetrist piisab selles mõttes, et sinna kõrvale ei ole vaja ratast vms asja. Kui ergomeeter, siis Concept 2 loomulikult. See on kindel kvaliteet.
Tegelikult kõige paremaks loetakse riistapuud, mille nimi on Versa Climber aga seda vist eestist ei saa üldse ja ka “välismaal” on see ikka retsilt kallis.
august 3, 2006 at 11:15 e.l. #88325daemonium
MemberNo raha pole probleemiks,aga kas ergomeetrist üks piisab ja mis firma oma olex mõtekas osta?Tuleb osta siuke ergomeeter,mis su mõõtmetele vastab.Ja EI PIISA anlt ergomeetrist.Aga alguseks väga hea.Jooksu ntx esialgu ei soovitaks.
Peamine aga – söömine paika.Pöördu kindlasti mõne spetsialisti poole (hr.-d Kiivikas,Kalmus,etc …,etc …) ja loodetavasti saad mõõduka tasu eest nii toitumis-kui treeningkava.
Ise oma mõistusega midagi aretama hakata ei soovita.
august 3, 2006 at 11:24 e.l. #88328jrx
MemberSesmõttes et alustada ergomeetriga, siis kui vorm käes siis saab sinna kõrvale natuke joosta ja päris ratast sõita… ma arvan, et tavainimesel siiski koju mitut erinevat “cardio” masinat vaja ei lähe – eriti kui tegemist on “kogukehamasinaga” nagu sõudmisergomeeter.
august 3, 2006 at 4:00 p.l. #88346eintsius
MemberNjah, spetsi nõuanne on kindlasti vajalik. Ainult ergomeetrist jääb väheks, kui just väga jõhker tahtejõu maniakk ei ole.
Soovitaks luua kombinatsiooni aeroobsest(vastpidavus) ja jõutreeningust. Sinu keha kaalu juures ei ole jah jooksmine väga kasulik (põlvedele), nagu keegi ennist mainis. Proovi aeroobset näiteks: ujumine. Jõusaalis paralleelselt käimine võimendab aeroobse efekti.
Kui jõusaalis käia ei saa mingil põhjusel, siis tee ise üldfüüsilist kuskil metsa all. Kätekõverdused, kükid, kõhulihased, palgiga müttamine jms: mis vähegi pähe tuleb. Kindlasti ei tasu vältida jõutreeningut, kuna see hoiab lihastoonust ja motivatsiooni.
august 3, 2006 at 5:17 p.l. #88348V.K
Memberhea fatburner trenn on POKS! (raske aeroobne treening), ise kaotasin kuuga ilma dieeti pidamata 4kilo….
august 3, 2006 at 8:59 p.l. #88363jrx
MemberPoks ei ole kuskitl otsast aeroobne. Poks on anaeroobne intervalltreening.
august 3, 2006 at 9:28 p.l. #88367Rambo vend
MemberKas sa hommikuti sööd?
august 4, 2006 at 7:41 p.l. #88407Big_Boy
MemberHommikuti söön küll,aga suht vähe.
august 5, 2006 at 6:49 e.l. #88412ROtter
MemberPoks ei ole kuskitl otsast aeroobne. Poks on anaeroobne intervalltreening.Poksis esineb nii aeroobset kui ka anaeroobset energiatootmist olenevalt koormuse intensiivsusest ja kestvusest.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.