Treeningkava
- This topic has 14 replies, 8 voices, and was last updated 17 years, 10 months tagasi by
ROtter.
-
AutorPostitused
-
märts 24, 2008 at 11:52 e.l. #8101
ardokas
MemberOlen uurinud seda foorumit pikemat aega, tavaliselt vastused leidnud. Nüüd olen kimbatuses. Hakkasin tegema kolmepäevase kava järgi, mis on siin lehel:
http://www.fitness.ee/main.php?main=toorii…rcise&nr=14
Nimelt 3.päevas 2 harjutust
Ploki tõmbed ülalt kitsas haare
Trapetsile eest ülestõmbed plokiga
Vot aga minu jõusaalis ei saa neid teha, kuna puudub vastav trenažöör.
Millega asendaks nende harjutused?
Samuti 2.päevas
alatagaosale jalgade kõverdamine kõhuli trenazööril
Millega asendaks selle harjutuse?
Tänan ette sisukate vastuste eest.
märts 24, 2008 at 12:01 p.l. #147007-aron-
MemberPloki tõmbed ülalt kitsas haare—Kitsa haardega lõuatõmbed.
Trapetsile eest ülestõmbed plokiga—Kangiga tõmbed rinnani(sama asi ainult kangiga.
Jalatagaosale jalgade kõverdamine kõhuli trenazööril—Käärkükk või väljaasted.
märts 24, 2008 at 12:04 p.l. #147008ardokas
MemberKas siis teen lõuatõmbeid lihtsalt kaks korda, sest lõuatõmbamine on juba selle päeva sees?
märts 24, 2008 at 12:11 p.l. #147009Sarge
MemberSee, mis kavas on, see on arvatavasti mõeldud laia haardega selja lailihasele.
märts 24, 2008 at 12:15 p.l. #147010Martti K.
MemberKas siis teen lõuatõmbeid lihtsalt kaks korda, sest lõuatõmbamine on juba selle päeva sees?Lugedes sain mina nii aru jah
“>märts 24, 2008 at 1:14 p.l. #147016ROtter
MemberKas siis teen lõuatõmbeid lihtsalt kaks korda, sest lõuatõmbamine on juba selle päeva sees?Üks kord teed laia haardega lõuatõmbamine kang kukla taha, teine kord kitsa haardega lõug kangi peale. Juhul kui need harjutused on esialgu rasked vähese füüsilise jõu tõttu, siis kasuta negatiivseid kordusi, aitab ka füüsilise jõu arendamisel.
märts 24, 2008 at 2:49 p.l. #147030Hellboy
MemberÜks kord teed laia haardega lõuatõmbamine kang kukla taha, teine kord kitsa haardega lõug kangi peale. Juhul kui need harjutused on esialgu rasked vähese füüsilise jõu tõttu, siis kasuta negatiivseid kordusi, aitab ka füüsilise jõu arendamisel.Kas laia haardega lõuatõmbes mitte ei tuleks tõmmata kang vastu rinda(rinna üla osa vastu kangi), sest kui tõmmata kang kukla tahad paneb selline sooritus õla halba asendisse ja vigastused võivad tulla ja eriti kui on algaja, kes ei tee(ei jõua) sooritada harjutust aeglaselt vaid teeb kiiresti nõksuga, peaasi et saaks korduste arvu täis? Ise soovitan ikkagi lõuatõmbes laia haardega tõmmata kang(lõuatõmbetoru) rinna ülaosale, mitte kukla taha.
“>Jala tagaosale mõjub väga hästi ka sirgete jalgadega jõutõmme ehk good morning.
Trapetsile võid teha ka kangiga õla kehitusi.
märts 24, 2008 at 2:56 p.l. #147033gmaster
MemberTõsi, ka Yates keelas kõik harjutused, kus midagi kukla taha tõmbama/suruma pead
märts 24, 2008 at 3:13 p.l. #147034Raivo Piiber
MemberKas laia haardega lõuatõmbes mitte ei tuleks tõmmata kang vastu rinda(rinna üla osa vastu kangi), sest kui tõmmata kang kukla tahad paneb selline sooritus õla halba asendisse ja vigastused võivad tulla ja eriti kui on algaja, kes ei tee(ei jõua) sooritada harjutust aeglaselt vaid teeb kiiresti nõksuga, peaasi et saaks korduste arvu täis? Ise soovitan ikkagi lõuatõmbes laia haardega tõmmata kang(lõuatõmbetoru) rinna ülaosale, mitte kukla taha.
“>
Jala tagaosale mõjub väga hästi ka sirgete jalgadega jõutõmme ehk good morning.
Trapetsile võid teha ka kangiga õla kehitusi.
Good morning ei ole jõutõmme sirgete jalgadega, vaid kummardused ette, kang turjal!
Kukla taha ülatõmbel ei juhtu midagi, kui liigutust alustatakse õlast, mitte ei kangutata biitsepsiga. Vähemalt ei ole mina veel näinud, et keegi ennast sellega vigastaks
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 24, 2008 at 3:17 p.l. #147036Hellboy
MemberGood morning ei ole jõutõmme sirgete jalgadega, vaid kummardused ette, kang turjal!Kukla taha ülatõmbel ei juhtu midagi, kui liigutust alustatakse õlast, mitte ei kangutata biitsepsiga. Vähemalt ei ole mina veel näinud, et keegi ennast sellega vigastaks

Tähendab ma tean kuidas seda good morningut teha, aga ma ei teagi miks ma ütlesin jõutõmme sirgete jalgadega
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Njah ma ei viitsi vaielda, vb kunagi saad tunda!
“>märts 24, 2008 at 4:01 p.l. #147038ardokas
MemberNo selge sain targemaks
Tänud kõigile vastajatele
“>märts 24, 2008 at 4:34 p.l. #147040ROtter
MemberTõsi, ka Yates keelas kõik harjutused, kus midagi kukla taha tõmbama/suruma peadSuured lihased tõesti vähendavad liikuvust õlaliigeses.
märts 24, 2008 at 5:00 p.l. #147042ROtter
MemberTähendab ma tean kuidas seda good morningut teha, aga ma ei teagi miks ma ütlesin jõutõmme sirgete jalgadega
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Njah ma ei viitsi vaielda, vb kunagi saad tunda!
“>Kangi surumisel kukla tagant on see oht, et kangi (vaba raskus) üles liikumisel kõrvale kaldudes ideaalsest trajektoorist püütakse kangi stabiliseerida erinevate lihaskiudude abil, mille tagajärjel võib kusagil ülepinge tõttu tekkida lihases vigastus.
Ülatõmbel kukla taha on taustasüsteemid teised – ülatõmbetoru on fikseeritud jäigalt ja maakülgetõmbejõud kehale mõjub otse ülevalt alla. Harjutuse sooritamisel jõu otsa lõppemise korral ei ole võimalik eriti kuhugi poole kalduda. Aga lolluste vastu ei ole kindlasti mingit garantiid juhul, kui keegi hakkab nõksutama või mida iganes välja mõtleb. Kindlasti on oluline osa ka õlaliigese liikuvusel ja lihaste suurusel.
Samas ma olen näinud meest, kes tõmbas laia haardega rippes olles jalad toruni ja viis nad üle pea selja taha ja tõmbas siis seljalihaste jõuga jälle tagasi.
märts 24, 2008 at 5:38 p.l. #147046gmaster
MemberSamas ma olen näinud meest, kes tõmbas laia haardega rippes olles jalad toruni ja viis nad üle pea selja taha ja tõmbas siis seljalihaste jõuga jälle tagasi.Kui nii rippuda, siis mida see venitab ja mida ohustab?
Mitte et ma ise seda pidevalt teeks, aga olen paar korda proovinud
märts 24, 2008 at 6:15 p.l. #147054ROtter
MemberKui nii rippuda, siis mida see venitab ja mida ohustab?Mitte et ma ise seda pidevalt teeks, aga olen paar korda proovinud
Ohustab peamiselt õlaliigeseid.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.