taastumine?
Avaleht » Forums » Treening » Jõusaal » Kulturism & Fitness » taastumine?
- This topic has 7 replies, 6 voices, and was last updated 19 years, 7 months tagasi by
zon.
-
AutorPostitused
-
juuli 9, 2006 at 2:28 p.l. #8007
zon
MemberSooviks teada kuidas aru saada et lihas on taastunud enne uut treeningut. See olevat indviduaalne aga kuidas seda köige paremini tajuda. Nt kui kaua peaks ootama pärast korrlikku rinnatreeningut järgmise rinna treeninguni, et vältida yletreenitust. Saan aru et möistlik oleks otsingut kasutada aga sooviks individuaalset tagasisidet foorumlastelt!
juuli 9, 2006 at 2:57 p.l. #87328bohemianrhapsody
MemberSooviks teada kuidas aru saada et lihas on taastunud enne uut treeningut. See olevat indviduaalne aga kuidas seda köige paremini tajuda. Nt kui kaua peaks ootama pärast korrlikku rinnatreeningut järgmise rinna treeninguni, et vältida yletreenitust. Saan aru et möistlik oleks otsingut kasutada aga sooviks individuaalset tagasisidet foorumlastelt!Katse-eksitus meetod.
juuli 9, 2006 at 6:51 p.l. #87339taf
Memberomadest kogemustest võin öelda, et või kuni nädal aega võtta mõne konkreetse lihasgrupi taastumiseks. Viimati tegin suht korralikult jalgu ja taastumine võttis aega 5 päeva. Eelkõige määran taastumist enesetunde järgi, samuti kas lihased on veel valusad (piimhapet täis) või kui tunnen lihtsalt lihases väsimust, et täna ntx surumist ei jõua teha (nõrk tunne), siis ma ka ei tee. Aga kui teha ühte lihasgruppi 1x nädalas, siis peaks idee järgi ära taastuma küll. Kõik oleneb ka eesmärkidest muidugi.
juuli 9, 2006 at 8:20 p.l. #87343zon
Memberomadest kogemustest võin öelda, et või kuni nädal aega võtta mõne konkreetse lihasgrupi taastumiseks. Viimati tegin suht korralikult jalgu ja taastumine võttis aega 5 päeva. Eelkõige määran taastumist enesetunde järgi, samuti kas lihased on veel valusad (piimhapet täis) või kui tunnen lihtsalt lihases väsimust, et täna ntx surumist ei jõua teha (nõrk tunne), siis ma ka ei tee. Aga kui teha ühte lihasgruppi 1x nädalas, siis peaks idee järgi ära taastuma küll. Kõik oleneb ka eesmärkidest muidugi.‘
Tänud
aga mul näiteks tavaliselt pärast korralikku trenni ei ole järgmine päev eriti tunda natuke vöibolla ja teisel päeval on juba tugevamasti nagu lihastes valu ja kolmandal päeval lihtsalt lihast pingutades tunnen pingutuse löpus kerget valu, jöuga probleeme pole-kas siis oleks hea alustada uue treeninguga jälle?(jutt käis rinnalihasest) Ja kui pikk vöiks olla see pikim taastumisaeg et kui seelest yle juba siis trennist suht vähe kasu ..
juuli 10, 2006 at 7:48 e.l. #87222taf
Member‘Tänud
aga mul näiteks tavaliselt pärast korralikku trenni ei ole järgmine päev eriti tunda natuke vöibolla ja teisel päeval on juba tugevamasti nagu lihastes valu ja kolmandal päeval lihtsalt lihast pingutades tunnen pingutuse löpus kerget valu, jöuga probleeme pole-kas siis oleks hea alustada uue treeninguga jälle?(jutt käis rinnalihasest) Ja kui pikk vöiks olla see pikim taastumisaeg et kui seelest yle juba siis trennist suht vähe kasu ..
kuldne reegel et 48 h e. siis 2 ööpäeva võiksid ikka vahele jätta, sest et eks lihas kasvab ikka puhkuse ajal, mitte treeningu ajal
“> Puhkus on treeningu tähtsaim osa!juuli 10, 2006 at 7:53 e.l. #87045jrx
Membervalusad (piimhapet täis)Valus ja piimhapet täis on kaks täiesti eri asja mis juhtuvad eri aegadel.
juuli 10, 2006 at 7:57 e.l. #87044inside14
MemberSee oleneb ka sellest kui kõvasti oled trenni teinud aga muidu on ka nii, et suurtele lihasrühmadele(selg,rind,jalad)72h puhkus ja väiksed(biitseps,triitseps,õlg jne)48hpuhkust.
juuli 10, 2006 at 8:41 e.l. #86698theONE1
MemberEelkõige määran taastumist enesetunde järgi, samuti kas lihased on veel valusad (piimhapet täis) või kui tunnen lihtsalt lihases väsimust, et täna ntx surumist ei jõua teha (nõrk tunne), siis ma ka ei tee.Kallis mees piimhape sul nüüd küll järgmine päev lihastes ei ole!!!
“> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.