Skip to main content

Soolapekk ja Vodka

Avaleht » Forums » Toitumine » Retseptinurk » Soolapekk ja Vodka

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 18 total)
  • Autor
    Postitused
    Andreaz
    Member

taive13.jpgPoes müügil – mida sellest valmistada?

õhukesed viilud musta leiva peale ja sinna peale mugulsibula rattad.Hea suutäis viina või õlle kõrvale, või niisama

Autor: Masha

Aeg: 10-07-03 13:10

Minu mees sööb Ungari pekki leiva peal ja kõrvale ampsab Salvesti teravat marineeritud kurki. Kiidab taevani.

Küüslauk sobib ka juurde, veel parem ja teravam!

ungari pekk

Autor: Pekinägu

Aeg: 10-07-03 10:30

Olen teinud loomaliha rulle – loomaliha lõigata ristikiudu viiludeks ,kloppida õhukeseks ja siis õhukeseks viilutatud soolapekk/ungari pekk peale,võid panna maitseks veel sulatatud juustu ja porgandi tooreid ribasid.Keerad selle kupatuse kinni – seod niidi/nööriga kokku ja pannile kuuma õli/või sisse,pruuniks ja siis paned ahjupotti vett (nii et rulle katab) kaan peale ja ahju valmimiseni ,nämm, sest pekk annab ise kõigele maitset!

-pekk läbi hakklihamasina lasta, maitsestada küüslauguga.

Maitsev soolapekk Mõnus, rahulik, . . . – tatud kõige tavalisem soolapekk tundus ka kõige . . .

Pekivalik (soolapekk valikus)

50.-

Soolapekk] Soolapekk sünnipäevalaual

Pekipuder

Silvia Kalvik (Eesti) Pühade- ja tavanditoidud

Rahvusköök Eesti

Tähtpäev Lihavõtted

Valmistusviis Hautamine

Liik Sealiharoog, Puder

Käik Põhiroog

Koostis

150 kuni 200 g läbikasvanud peekonit või soolapekki

5 dl vett

1.5 kuni 2 dl odratangu

5 dl piima

soola

Valmistamine

Silvia Kalvik kirjutab: “Urbepäeva traditsioonides on kõige olulisemal kohal pajuurvad. Paksupudrupäevgi selle päeva nimetusena seostub kaudselt urbadega. Jämedatest kruupidest või jämedatest tangudest tehtud puder on nn urvapuder. Urvapudruks nimetati ka tanguputru, mille sisse olid soolalihatükikesed (soolapekk) “urbadeks” lõigatud. Putru keedeti odra kasvu edendamise eesmärgil.”

Lõika pekk väikesteks pajuurbade suurusteks kuubikuteks ja keeda koos tangudega tasasel tulel poolpehmeks.

Lisa kuum piim ja sool ning hauta valmimiseni.

Serveeri kuumalt taimeteega (piparmündi, õunakoore, kibuvitsamarja vm).

itaalia toiduna jõuavad neilt Ülemiste jt Rimi poodidesse, Stockmanni ja Citymarketi ketti toskaana parimad toiduõlid, võrratu soolapekk, parmesani juustud, veinid ja eriliselt vetruv pühvlimozzarella – hinnalt sobivad küll pigem gurmaanidele. Lihavalikus on suur samm edasi .

Rahvusköök sai kunagi

iseke | 21 august, 2005 – 19:27

Rahvusköök sai kunagi alguse toiduainetest, mis lähemas ümbruses kasvasid või maitseainetest, mida oli võimalik hankida. Nii lihtne see ongi.

Oma osa mängis vaesus, sest näiteks eestlastel polnud voli iga päev söögiga priisata, sellest ka kama (kõiksugu praht tegelikult), kaerakile jmt. soolapekk ja silgutünn, leiba küpsetati halval ajal kes teab millest, kohvi tammetõrudest ja viljast.

Kuulsad vene supid on samuti alguse saanud vaesusest, suur pada tulele, kapsast, peeti sisse …

Rahvaste rändamise ja võimaluste avardumisega hakkab ka rahvusköök kaduma, igaüks sööb enam mitte seda, mis võimalik, vaid seda mida hing ihkab.

Rasvane suutäis (soolapekk sibula, küüslaugu, hapukurgi ja musta leivaga) 48.-

Sakumm – hapukurk küüslaugumeega 29.-

Pekivalik napsuga 52.- (3,30)

Soolapekk, suitsupekk, karulauk, roheline sibul, mustleib, pits viina

Soolapekk kartulile justkui loodud

Traditsiooniline eesti rahvustoit

Soolapekk (pluss veel värske sibul ja valge viin) on samuti mõnus!

Helmut, 15.11.2005 10:33

Hapukapsas, soolapekk ja kardulas on eestlase põhitoit. Sellepärast ongi eestlased peajagu üle kõikidest teistest rahvastest. Söön 3 korda päevas tugevalt ja lisaks 3 korda kergemalt. Olen tervisest pakatav, priske (140 kg) eesti keskmine mees!

ja viin ikka soovitavalt külm. Korralik soolapekk on ikka üks hää ja väärt suutäis, eriti kui sinna juurde veel korralikult juurde haugata musta leiba ja sibulat.

TANK
    Member

Oled see mida sööd

Corrosion
    Member

Helmut, 15.11.2005 10:33

Olen tervisest pakatav, priske (140 kg) eesti keskmine mees!

Haha 140 kg on päris keskmine:D Minu teada ei toodeta nii rasketele isegi jalgrattaid, vähemalt garantii ei kehti.

ROtter
    Member

Hoiatus ! Viin on tarkade meeste jook.

Piisav, et mõjuda lollidele, kuid siiski mõeldud tarkadele.

post-55-1146756998_thumb.jpg

Andreaz
    Member

Hoiatus ! Viin on tarkade meeste jook.
    Vägivaldur
    Member

Tark mees ei peagi viina jooma, aga ta oskab…

PuReSuruja
    Member

täpselt.. tarkmees oskab viina juua nii et ei niidaks päris maha.aga see soolapekk on leivaga muide täitsa maitsev.

Andreaz
    Member

täpselt.. tarkmees oskab viina juua nii et ei niidaks päris maha.aga see soolapekk on leivaga muide täitsa maitsev.
    rakk
    Member

Mulle maitseks küll, haukaks praegugi ühe ampsu ja sünnipäeva pitsi ei sülita. Elu on elamiseks, mitte happnemiseks.

Andreaz
    Member

Mulle maitseks küll, haukaks praegugi ühe ampsu ja sünnipäeva pitsi ei sülita. Elu on elamiseks, mitte happnemiseks.
    TANK
    Member

Hoiatus ! Viin on tarkade meeste jook. http://unix.rulez.org/~calver/pictures/day…_party_002.html

AA
    Member

Vahet ei ole kui tark oled- piisav kogus viina muudab ka kõige normaalsemad inimesed idiootideks

rakk
    Member

Eks elu õpeta, aga ei tee üks pits kedagi lolliks, pekiviil paksuks ja ega üks suits tapa ka, kõik oleneb ikka kogustest.

rakk
    Member

Võtad pitsi HEAD konjakit nt.”Hennesy” VSOP-d või brandit “Ahtamar” aga miks ka mitte jääkülma venivat viina , mark ja maitsed võivad erineda, ja tunned kuidas aeg peatub, keha soojaks läheb ning hoomad, kuidas rammestus pärast rasket ja väsitavat nädalat või kuud Su üle võimust võtab. Mõni teeb veel ühe piibu või sigari sinna juurde. Kas seda on siis palju tahta. Aga, et maitsed ja arvamused on erinevad, siis las iga mees vaatab ise mida paremaks peab või kuidas talitab. Siin on ainult minu subjektiivne arvamus ja kui see peakas kellegi arvamusega sarnanema, siis selle üle on mul ainult hea meel.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 18 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.