Skip to main content

On tekkinud küsitavusi.

Avaleht » Forums » Treening » Algajad » On tekkinud küsitavusi.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Autor
    Postitused
    Fre
    Member

Olen käinud jõusaalis üle poole aasta ja jõudu on mingil määral juurde tulnud. Esimesed 2 kuud treenisin puhtalt algajate kava järgi (kõik lihasgrupid samal päeval ja 3x nädalas) ning peale seda alustasin jõu treenimist, jagasin kava kaheks (jalad+rind+kõht, selg+õlad+kõht ja mingil määral käed) (4×8 ja 4x nädalas). Jõusaal ise on selline keskpärane (vajalikud seadmed on olemas, aga on ka puudusi). Baasharjutused peaks saama ikka korralikult tehtud.

Põhjus, miks alustasin: Võrreldes klassikaaslastega olin pidevalt kõikides harjutustes viimane ning tundsin end sellepärast kehvasti. Tahtsin juba varem treenima hakata, aga tahtejõust tuli puudus. Lõpuks otsustasin ikka mdiagi ette võtta.

Eesmärk: Ei taha saada kuluturistiks ega hulluks musklimeheks, aga samas tahaks, et mingisugusedki lihased paistaks välja, oleksin klassis tipus, enesetunne oleks hea ja oleksin tugevuse poolest üle keskmise.

Olen 17. aastane, u. 170cm pikk ja kaalun natuke üle 60kg.

Varem ma selle asja vastu eriti huvi ei tundnud ja käisin lihtsalt jõusaalis kohal ja tegin harjutused ära. Nüüd on aga lood teisiti ja tahaks mdiagi saavutada ka ja eesmärke vaikselt täide viia.

On tekkinud järgmised küsimused:

– Ma pole varem otseselt massi teinud, aga üks vana tegija jõusaalis soovitas mul enne massi kuskil 1kuu teha ja alles siis jõudu/reljeefi teha. Kuidas massitreening täpsemalt käib?

– See sama mees soovitas mul rinda ja kätt mitte samal päeval teha. Miks ei ole kasulik rinda ja kätt samal päeval teha ja kas on taibukas jätta rind ja jalad ühele päevale?

Kuidas jõutreening ja reljeefitreening täpsemalt käib (kordused, seeriad)? Mida reljeef endast kujutab?

Kas kava jagamine kolmeks on mõttekas, kui olen juba mingi põhja alla saanud?

Kas on hea mõte jätta rind+jalad+kõht ühele päevale, selg+triitseps+kõht järgmisele päevale ja biitseps+õlad+kõht omakorda järgmisele ja siis 1 päev puhkust anda? Kui ei, siis mida soovitate ühele päevale paigutada?

Kas massitreeningu ajal on mõtet kvaliteetset valku osta?

Palju on max. harjutusi ühele lihasgrupile päevas?

Kui kaua mingid lihased taastuvad (rind, kõht, jalad, selg, õlad, käed)?

Küsimusi on veel, aga loodan, et teil on tahtmist nendelegi vastata (eriti ei usu, aga lootus sureb viimasena). See ei ole küsimus elu ja surma vahel, küll aga mängib minu jaoks tähtsat rolli. Ei taha jõusaalis eriti tühja rabeleda, vaid tahaks ikka loodetud tulemusi näha. Käed on võrreldes ülejäänud kehaga nõrgaks jäänud, kuna neid pole saanud eriti treenida. Kõik mõistlikud ettepanekud on oodatud!

Razard
    Member

– pane otsingusse “massitreening”. Üks vastustest

– võib küll samal päeval teha

– pikk jutt. Jällegi otsing abiks.

– on mõttekas

– paigutaks : 1. rind + käed 2. jalg 3. selg + õlg

– on mõtet. Veel rohkem mõtet on valku veel süüa.

– oluline on seeriate arv. Väikesed lihased 8-10, suured 10-12

– individuaalne. 48h kuni nädal. Kõht on omaette teema.

Fre
    Member

Mul on peale rinna tegemist käed suhteliselt läbi ja ei suudaks kuigi hästi eriti enam käsi tegema hakata. Samuti ei taha ma ka jalgu ainult ühele päevale panna, sest need on mul võrreldes teiste lihastega ehk kõige paremini arenenud ja ma sooviks mingi teise lihasgrupiga samal päeval teha (näiteks rinnaga). Kui ma hakkan järgmine kuu massi tegema, siis ma proovin panna need 10 soovituslikku massiharjutust igal päeval vähemalt 3 sisse, et saaks 3 päevaga kõik läbi tehtud + veel muud harjutused.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.