Skip to main content

Minu treeningava

Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Minu treeningava

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 21 total)
  • Autor
    Postitused
    Kaspar_
    Member

1. Soojendus

2. Seistes kangi alt rinnani tõstmine(Biitseps)

3. Pingil selja lailihase tõmbed(eest kylgedeni)

4. Õlalihas, istudes, põlved koos, selg sirgu”lendamine”

5. Selja alalihas, pingil, yles-alla kallutamine

6. Triitseps, seistes hantli kukla taga üles alla tõstmine

7. Kõhulihas, pingil, keha üles-alla tõstmine

8. Biitseps, pingil, kus lastakse käed alla sirutatuks ja kõverdatakse üles otsa esiseni.

9. Väike ujumine

10. Saun

Harjutus korrad olenevalt harjutusest 3×8-10 3×10-12

Viimase seeria kordade puhul võtan lihasest, mis võtta annab.

Olen 27a 180 pikk, tugeva kehaehitusega, suht eluaeg spordiga kokku puutund, pigem raskekaalu aladega. Eesmärk on treenida ülakeha, alakehaga ei viitsi jamada, sõidan ratast, aitab küll. Samasugust trenni teen kolm korda nädalas E,K,R.

Mõistan, et selline treeningu ülesehitus ei ole päris õige, uuringi siin selleks, et hankida teadmisi uue treeningkava koostamiseks. Mind huvitab, mis arvate sellisest kavast, miks ta on vale, millline on sellise kava tulemus?

gmaster
    Member

esiteks, ma pole nüüd kõige targem inimene, aga mina teeks biitsepsi ja selja harjutused koos, teineteise kõrval

selle kavaga on muidu see oht, et sa treenid üle, kuna teed sama asja 3x nädalas…

mõtekam oleks pigem mingi 3 päeva kava võtta:)?

Kaspar_
    Member

no selle üle ma tahangi arutleda, mis maalt alates treenib yle, mis tähendab yle treenimine, mis oleks parim treeningtihedus yhele lihasele, et saavutada parimat tulemust?

alr89
    Member

no selle üle ma tahangi arutleda, mis maalt alates treenib yle, mis tähendab yle treenimine, mis oleks parim treeningtihedus yhele lihasele, et saavutada parimat tulemust?

Igal ühel on ületreenitus erinev. Ületreenituse kohta on siis foorumis palju juttu. Harjutusi leiad tööriistad ja harjutustepank.

Mr.Y
    Member

No biitsepsile on kindlasti palju. Ja nt rinda ja jalgu ei olegi sulle kaasa sündinud? Parem võta siit portaalist Algajate kava ja tee seda 3x nädalas (E, K, R)

Selle kavaga sa suurt ei saavuta

Kaspar_
    Member

jõusaal, kus käin, seal pole millegagi rinnalihast teha :o . Algajaks ma end ikka ei pea, treeningkava ma muudan, ilmselt väga suures osas aga enne tahaks end harida. Ikkagi kui tahan parimat tulemust näiteks biitsepsile, kui tihti, oleks seda siis õige treenida? Ja misasi on ületreenimine, kust maalt see algab?

alr89
    Member

jõusaal, kus käin, seal pole millegagi rinnalihast teha :o . Algajaks ma end ikka ei pea, treeningkava ma muudan, ilmselt väga suures osas aga enne tahaks end harida. Ikkagi kui tahan parimat tulemust näiteks biitsepsile, kui tihti, oleks seda siis õige treenida? Ja misasi on ületreenimine, kust maalt see algab?

Mine normaalsesse jõusaali siis.

theONE1
    Member

Eesmärk on treenida ülakeha, alakehaga ei viitsi jamada, sõidan ratast, aitab küll.

Niipalju ütlen, et tee alakeha ka, muidu on sul varsti vigastused, liigesed jms. ei pea lihtsalt vastu kui ülakeha suureks ja massiivseks pumpad!!! :o

Kaspar_
    Member

ma ei tahagi kulturistiks saada, lihtsalt midagi vahepealset. :o

Lugesin siit foorumist, et lihas peaks saama puhata min. 48h kahe treeningu vahel, vastab see tõele? Siis võib ju teha E,K,R kava järgi või mis?

gmaster
    Member

Eesmärk on treenida ülakeha, alakehaga ei viitsi jamada, sõidan ratast, aitab küll.

Niipalju ütlen, et tee alakeha ka, muidu on sul varsti vigastused, liigesed jms. ei pea lihtsalt vastu kui ülakeha suureks ja massiivseks pumpad!!! :o

õige jutt, kuula targemaid, mul on juba see jama, 85 kg ja põlved valutavad, kuna pole piisavalt jalgu teind

eintsius
    Member

Ülakeha massi sa väga selle kavaga ei arenda. Massi arendamiseks on põhilised harjutused, kus töötavad koos paljud lihasgrupid, sh vähemalt üks suur lihasgrupp(rinnalihased, seljalihased). Näiteks rinnalt surumine, raskustega lõuatõmbed, raskustega rööbastel surumine jne. Praeguse kava järgi saaksid sa endal õlad ja käed kenasti vormi, aga rind ja selg jääksid ebaproportisonaalselt vähearenenuks.

Väiksematel lihastel võib isegi 24h taastumisajaga läbi ajada, suuremad vajavad 48-72h. Samas ka väiksemaltel kui teed 3…4 harjutust vastavale lihasgrupile, siis alla 48h need normaalselt keskmisel inimesel ära e taastu .

Bailey
    Member

See on väga individuaalne, mul taastub suured lihasgrupid ka juba 24h-ga ära, põhimõtteliselt loeb see, et oleks korralikult söönud ja maganud vahepeal.

TANK
    Member

paistab et härra kaspar küsis nõu aga samas ei taha seda nõu kuulda võtta… tekib küsimus miks üldse teiste arvamusi küsida?

klaver
    Member

Olen 27a 180 pikk, tugeva kehaehitusega, suht eluaeg spordiga kokku puutund, pigem raskekaalu aladega. Eesmärk on treenida ülakeha, alakehaga ei viitsi jamada, sõidan ratast, aitab küll. Samasugust trenni teen kolm korda nädalas E,K,R.

Mõistan, et selline treeningu ülesehitus ei ole päris õige, aga mind huvitab, mis arvate sellisest kavast, miks ta on vale, millline on sellise kava tulemus?

Mida sa mõtled selle all – eesmärk on treenida ülakeha. Üldfüüsis, jõud, lihasekasv?

Mul umbes sama eesmärk, et suurem rõhk ülakehale, väiksem alakehale.

On enamlevinud soovitused, et milliseid lihasgruppe koos teha, et millise aja tagant sama lihast uuesti teha jne.

Samas ütleb enamus asjatundjaid, et õige treening sinu jaoks on see, mille tunned endale kõige sobivama olema ja selleks tuleb erinevaid variante proovida ning vaadata, kuidas mõjub.

Viimast võtan absoluutse tõena, sest just seda arusaama järgides jõudsin treenimisvariandini, mis pakub sellis mõnu, et iga treeningpäeva hommikul juba mõtlen, et kuna õhtul trenni saan minna.

Kaspar_
    Member

eesmärk on lihasmassi suurendada, mingil määral.

võtan ikka nõu kuulda, vb hakkangi mingil määral ka siis alakehale harjutusi tegema.

Bailey, mille järgi sa hindad seda, et su lihased taastund on?

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 21 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.