Toidulisandid ja tervisehädad!
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Toidulisandid ja tervisehädad!
- This topic has 16 replies, 14 voices, and was last updated 19 years, 10 months tagasi by
-aron-.
-
AutorPostitused
-
märts 27, 2006 at 2:43 p.l. #7188
AA
MemberKui tõene see toidulisandites sisalduvate nö mürkide teema siiski on. Keegi siin kirjutas, et süda jamab pärast proteiinikokteili.
Mul ka kuskil 7 a tagasi jõusaalis äraminek oli ja süda pärast jamas. Mingeid steroide ei ole kunagi söönud aga purgi mingit proteiini sõin küll tollal.
Kas toidulisandite kasulikkust kahjulikkust on ikka piisavalt uuritud. Ehk on nende mõju individuaalne aga siiskmi mitte lõpuni positiivne?
märts 27, 2006 at 3:00 p.l. #77591bohemianrhapsody
MemberLoomulikult ei ole nt valgupulber võrreldav tavalise toiduga. Aga ega need pulbrid nii mürk ka ei ole, nagu mõni arvab. Need läbivad ikka teatud kontrolli.
Samas paljud tooted sisaldavad aspartaami ja muud jama…. niiet omad plussid ja ka miinused on olemas.
Aga et oma tervisehädades pulbrit süüdistada on minu arust nõme, samas kui toitumine üldiselt on paigast ära ning nt aeroobset ei tehta piisavalt.
Kokkuvõttes isiklikult, kuna ei ole asja ise nii sügavalt uurinud, siis ei kiida ega ei laida.
märts 28, 2006 at 1:57 p.l. #77713birra
MemberToidulisand peab olema lisand. Seega põhilise osa sh valkudest pead saama normaalsest toidust.
Kahjuks on valgusheigist saanud kulturismile sama iseloomulik osa nagu Ferrarile on punane värv. Just nagu ilma ei saakski.
Nüüd pannakse kohe ruigama, et mida sa könn räägid tulemused tulevad paremad. Tulemussportlastel tulgu tulemused paremad.
Tervisesportlastel ei peaks proteiinipulkadega siiski asja olema. Tegemist ei ole tervisliku vaid eesmärgikindlalt ebatervisliku toitumisega.
märts 29, 2006 at 9:18 e.l. #77842Rambo vend
MemberBirrale.
No geenius räägi, mismoodi sa saad tavatoidust 250 g valku päevas? Tavatoidus on valgud alati koos rasvade ja süsivesikutega, kui ma soovin saada oma valgukoguse kätte hommikusest pudrust, lõunasest praest ja õhtusest söögist, siis tuleb mul kokku 6000 kalorit rasva ja süsivesikute arvelt. Lisaks ei pea mu magu seda kogust vastu.
Näiteks kui ma proovin saada oma vajamineva valgukoguse kätte ainult mannapudrust, siis ma pean sööma seda päeva jooksul ligi kolm kilo, mis teeb umbes 8 liitrit putru(võibolla ka rohkem). Kokkuvõttes annab see mulle ligi 10 tuhat kalorit, mistõttu olen ma sellest juba paari nädalaga rasvas.
Ja ära sa hakka nüüd rääkima valgurikastest toitudest nagu munavalge ja kohupiim, valgupulbrid on ju kah nende baasil toodetud. Sina promod siin tavatoidust saadavaid valke.
märts 29, 2006 at 11:01 e.l. #77849kame
Moderatortõesti on tavatoit oma naturaalsuse poolest parem aga kui tahta saada kõiki valke kätte n. kanafileest – sealihast jne. koos salatite , riisi ja juurviljadega peaksin päevas toitumisele kulutama umbes 5 h !
mulle toidulisad sobivad hästi ja ainsad jamad on kui norm. toit on puudulik – tulemuseks lõpp-produkti vedelus!
parimat kõigile…
märts 29, 2006 at 1:40 p.l. #77865bohemianrhapsody
MemberMina saan küll vabalt tavatoidust 200gr valku kätte ja kui vaja siis saab rohkemgi. Sheigi võtan mugavuse pärast. Ja birra jutule ei viitsi enam vastu ka vaielda…
märts 29, 2006 at 3:08 p.l. #77883Rambo vend
MemberMina saan küll vabalt tavatoidust 200gr valku kätte ja kui vaja siis saab rohkemgi. Sheigi võtan mugavuse pärast. Ja birra jutule ei viitsi enam vastu ka vaielda…Nojah, aga kas kohupiim, kodujuust ja kanarind on “tavatoit” kui seda igapäev aastaid süüa?
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 29, 2006 at 3:11 p.l. #77884kaiv
MemberMina saan küll vabalt tavatoidust 200gr valku kätte ja kui vaja siis saab rohkemgi. Sheigi võtan mugavuse pärast. Ja birra jutule ei viitsi enam vastu ka vaielda…Nojah, aga kas kohupiim, kodujuust ja kanarind on “tavatoit” kui seda igapäev aastaid süüa?
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mis ta siis muud on, kui tavatoit?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 29, 2006 at 3:31 p.l. #77895Rihostern
Memberlisand on üldiselt ikkagi pulbri kujul ..
märts 29, 2006 at 3:41 p.l. #77896noobie
MemberMina saan küll vabalt tavatoidust 200gr valku kätteJah, 6-7x sööd ja ongi korras. (arvestades, et üks toidukord ca 30g valku)
märts 30, 2006 at 9:06 p.l. #78104gmaster
Memberma ei usu et see mürke sisaldab, aga mõni proteiin sobib kehale paremini kui teine ja seda annab su keha tunda
see eesti värk ajas mul südame pahaks ja tekitas palavikku-järelikult ei sobind
märts 31, 2006 at 9:01 e.l. #78065Annika Pärtel
MemberHmm…mina ei jaksagi nii palju üldse süüa, et kõik tavatoidust kätte saada…Seega sheik peale trenni hädavajalik ja ka piisavalt mugav.
Ja see on jura jutt, et vaid sportlased, kel tulemused tähtsad, peaks valku (pulbrit) tarbima. Valk on ju elementaarne, seda vajavad kõik inimesed, olenemata treenitusest või treenimatusest, vanusest ja soost. Kui ikka süüa pole nii palju võimalik või ei taha või ei jõua-järelikult tuleb võtta pulbrilisel kujul. Igaüks teeb oma valikud ise.
märts 31, 2006 at 12:21 p.l. #78125lowr
Memberenamus inimesi ei tea valkudest ja muudest asjadest midagi. nende jaoks on se mingi keemia ja nagu steroidid vms :S. teine asi on see, et peale trenni on võimalikult ruttu vaja valke ja süsivesikuid. sheigiga on probleem kiirelt lahendatud. vaevalt et sa kohupiima ja mune kaasa viitsiksid tassida trenni
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 31, 2006 at 1:56 p.l. #78153Kuup
MemberMa olen kohupiima küll vahest peale trenni võtnud. Ajab asja ära. Samuti võib liiter petti või 0,5%’ist piima võtta.
märts 31, 2006 at 8:02 p.l. #78212inside14
Memberenamus inimesi ei tea valkudest ja muudest asjadest midagi. nende jaoks on se mingi keemia ja nagu steroidid vms :S. teine asi on see, et peale trenni on võimalikult ruttu vaja valke ja süsivesikuid. sheigiga on probleem kiirelt lahendatud. vaevalt et sa kohupiima ja mune kaasa viitsiksid tassida trenni
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ega jah paljud ikka ei mõista toidulisandite tarvitamise põhjuseid ja kasutavad üldiselt sõna “keemia”
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> mis ei vasta just sellele.Olen mõnelt küsind kas muna sööd siis ütleb jah ma vastan, et ära söö see ka ju keemia, sest seal ka ju valk=proteiin! 
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.