Skip to main content

Vigastus ja sellest taastumine

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 21 total)
  • Autor
    Postitused
    Czar
    Member

Tere,treenisin viimati 5×5 kavaga ja juhtus selline asi et liigestel tuli ülekoormus sündroom. Raskusi ei tohi tõsta 3 nädalat ja pärast seda kergete raskustega tegema hakkata. Aga kui kaua ja kuidas ma peaks treenima enne kui uuesti 5×5 tegema hakata saaks ja mitte jälle samma kohta kukkuda ?

Vigastus tuli arvatavasti et liigesed polnud harjunud sellise koormusega

theONE1
    Member

Tere,treenisin viimati 5×5 kavaga ja juhtus selline asi et liigestel tuli ülekoormus sündroom. Raskusi ei tohi tõsta 3 nädalat ja pärast seda kergete raskustega tegema hakkata. Aga kui kaua ja kuidas ma peaks treenima enne kui uuesti 5×5 tegema hakata saaks ja mitte jälle samma kohta kukkuda ?

Vigastus tuli arvatavasti et liigesed polnud harjunud sellise koormusega

Milles su vigastuse sündroom väljendus?

BULDOOSER
    Member

5×5 on põhimõtteliselt mahutrenn , liiga suurte raskustega seda teha ei tohi, , väga lihtsalt on võimalik üle teha. Kui sul on kõikide liigestega probleem , siis see on küll huvitav. Mulle isiklikult meeldib põhimõtteliselt selline tihedam kava just selle tõttu,et saan teha suhteliselt väikeste raskustega.

Czar
    Member

aga 5×5 lähebki lõpuks maximuni raskuste ja kordustega

väljendus selles et põlved, küünarnukid ja õlad valutavad … kõhred kulusid ära või midagi sellist

polnud harjunud sellise koormusega lihtsalt ja väike ebaõnnestumine =)

jorsik
    Member

võta mingit glükosamiini sisaldavat asja, kas lase arstil midagi välja kirjutada või osta käsimüügis olevaid asju, bio-glucosamine, gelenk-nahrung, ultra gel jne, väiksemas koguses on need liigest hooldavad, suuremates kogustes liigest taastavad. Mul oli sama jama, arst kirjutas Arthryli välja, odavam on kui need käsimüügiasjad, vaatab kuidas hakkab mõjuma.

Vägivaldur
    Member

Glükosamiini tuleks süüa vähemalt 1500 mg päevas ja soovitatavalt vähemalt aasta, et mingi raviefekt saavutada.

Vägivaldur
    Member

Ma võtsin ka Arthryli aastakese ja mõjus küll.

Nüüd vahepeal ei võtnud tükk aega ja tekkis uuesti vajadus.

Kuna mulle meeldib tabletikujul rohkem manustada, siis Arthryli ei tahtnud enam. Või võibolla, et Arthryli on ka tabletina, aga mul oli mingi pulber, mis tuli lahustada vees. Tülikas.

jorsik
    Member

Glükosamiini tuleks süüa vähemalt 1500 mg päevas ja soovitatavalt vähemalt aasta, et mingi raviefekt saavutada.

Tohoh

Vägivaldur
    Member

Tohoh

jorsik
    Member

Perearst. Eks näis, kui ei lähe paremaks, lähen reumatoloogi juurde.

Vägivaldur
    Member

Milleks oodata. Soovitan kohe minna. Eriarst on ikka kogenum oma erialal kui perearst.

Kurupt
    Member

treeni aastake-kaks muude viisidega ja siis asu sellise karmi kava kallale, tugev keha peab sellele paremini vastu.

Ma usun, et iga tõsisem tegija on sarnaste probleemidega kokku puutunud.

Olen ise 18 kuud tarbinud bioglükasimiini (mul läksid põlved läbi). Hetkel ei valuta midagi, aga täidan rasketel surumistel, tõmbel ja kükil alati kindalaid rutiine: seon sidemetega käsi ja jalgu, kasutan rihma, kasutan rasketel trennidel triokood või särki.

Alati kava seda kahjuks ei võimalda…

2001 maadlesin õlahädadegaja küünarnukkidega, pidevalt olid samad sümptomid, mis sinulgi…

Andsin aega täielikuks taastumiseks aega.

Vahest on probleem selles, et puhkepäevadel ei puhata, aga tehakse vaikselt midagi (pallimängud, jooks). See lööb välja hiljem, trenni käigus.

Mingi hetk peaksid kindlasti loobuma 5×5-st. Ega läbi valu tehes nagunii ei ole sellist arengut nagu planeerisid.

Czar
    Member

ma pole nüüd 3 nädalat midagi teinud, ja nüüd hakkan kergemalt tegema kuid kui kaua peaks kergelt tegema enne kui korralikult tohiks teha ?

Suurenda järk-järgult raskuseid. Ega see kolm nädalat pole mingi fiks. aeg.

Sa ise tunned oma keha kõige paremini.

Alusta kergelt, 2 nädala pärast tõsta koormuseid.

2004 lõigati mul kõht lõhki. Arstidelt sain väga erinevaid soovitusi treenimise kohta. Keegi ütles üldse ei tohiks teha, keegi ütles aasta ei tohi.

Alustasin kerge aeroobse treeninguga. 6nädala pärast võtsin kangi esimest korda kätte. Tegin 50%-ga. kahe nädala kaupa läksin edasi. 3kuud pärast kangitrenni algust olin uuesti eluvormis.

Mingi hetk on kindlasti see oht, et tahad ruttu kõike tagasi teha – sellest võivad tulla vigastused, ülekoormus jne.

Jälgi seda!

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 21 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.