kreatiin ja kõrge vererõhk
Avaleht » Forums » Arhiiv » Vana Foorum » kreatiin ja kõrge vererõhk
- This topic has 9 replies, 5 voices, and was last updated 23 years, 7 months tagasi by
Arnold.
-
AutorPostitused
-
juuli 6, 2002 at 12:51 p.l. #693
Anonüümne
Guestolen plaaninud kreatiini kuuri alustada, aga mul on veidi kõrgem vererõhk kui normaalne on (ülemine on keskmiselt 140). targemad siin võiksidki head nõu anda kas on sellel mõtet või peaks ilma kreatiinita edasi treenima.
juuli 6, 2002 at 8:39 p.l. #30726Anonüümne
GuestOlen kreatiini kasutanud periooditi varsti kokku aasta ja olenemata kõrgest vererõhust pole ühtegi probleemi sellest tekkinud. Soovitaksin pigem treeningul mitte alati endast 100% välja panna ja enne trenni veidi pikemat soojendust ja peale trenni rohkem venitusi teha. P.s. kindlasti vältida silme-eest mustaks minemist (liigne pingutus) ning selle esinemisel konsulteerida arstiga.
juuli 7, 2002 at 6:51 p.l. #30727hary
Member…seda viimast ehk arstiga(polikliinikus) konsulteerimist tuleks isegi pealt kuulama…nalja saaks…
)juuli 8, 2002 at 5:58 e.l. #30728Ott Kiivikas
MemberKõrge vererõhu põhjustajad peituvad üldjuhul toidusedelis (liigne soola tarbimine, liigne kohvi joomine.) Mina olen suutnud vererõhku alandada toitumisharjumuste muutmisega. Kreatiini tarbimine ei ole mõjutanud vererõhku.
juuli 9, 2002 at 8:58 e.l. #30729Anonüümne
GuestKui ca aasta tagasi hakkasin jõusaalis käima, siis lõi kah vererõhu kõrgeks (140…150 kanti). Läksin arsti juurde ja soovitati anaeroobset treeningut õhtul mitte teha (pärast 17.00). Nüüd olengi nii teinud, et vahetasin treeningud ära – hommikul 12.00 paiku käin jõusaalis ja õhtul käin jooksmas. Vererõhk kukkus juba esimesel naädalal 115-120 peale.
juuli 10, 2002 at 2:49 p.l. #30730Andrei
MemberLugu sama, mis mul endalgi kunagi. 140 ei ole mingi näitaja, halvimatel aegadel on olnud ka 170-180, on olnud ka silme eest mustenemist- kõike on olnud. Kuidas probleem lahenes- käisin spordiarsti jutul.
Kreatiini tarbimisel vererõhuga probleeme ei tekkinud, nagu oli nii jäi.
Vererõhu langetamiseks tuleks läbi vaadata aeroobne külg, kui ise jooksmas hakkasin käima, langes ka vererõhk, kuid kaotasin kükkimises ja tõmbes. Valida tuleb endal, mida ja kuidas, kuid arstiga võiks rääkida. On olemas ka kergem farmaatsia, mis treenimisel suurte koormustega vererõhu paigas hoiab. Edu
juuli 10, 2002 at 9:36 p.l. #30731Anonüümne
GuestKui jooksmine alandab vererõhku, siis millal, kui tihti ja kui palju jooksma peaks? (Trenni teen nii u. 5 korda nädalas)
juuli 11, 2002 at 9:37 e.l. #30732Andrei
MemberSee on suhteline, kui sageli joosta, eks igaüks leiab selle sobiva ise aja jooksul. Mulle sobib näiteks kord nädalas ~8-10km ja 1-2x nii 3km. Seejuures kaalun veidi üle 100kg. Joosta tuleks pärast raskuste tõstmist- lõõgastab. Sobiva kellaaja leiab ise kui jooksmas hakkad käima. Endale meeldivad õhtused tunnid.
juuli 12, 2002 at 8:58 e.l. #30733Anonüümne
GuestJa kui kuumaga jooksma lähed (nagu eile näiteks oli), siis veepudel kaasa. Jahedaga pole nii oluline. Ma vist omale eilse kuumaga sutsu liiga tegin (ise kah lõpus tundsin, et suu muutub kuivaks juba). Täna hommikul kaalu peal oligi asi selge, et organism jäi kergesse veepuudusesse – kehakaalu 2.5 kg vähem kui muidu. Eks täna saalis paistab, kuda jõule on mõjunud.
juuli 12, 2002 at 10:37 e.l. #30734Arnold
MemberSoovita siiski valida kas tahad lihaseid kasvatada või olla kõva jooksu mees.
Vähemalt nendel päevadel kui jooksed pole mõtet enam jõusaali trügida.
Omal ajal tegin sama vea :liiga palju trenni !
Ärge unustage: trenn on lõhkumine , lihas kasvab aga une ajal!
Kõige raskem pingutus ongi trenn ja puhkuse õige jaotamine.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.