Toitumisreeglid 2 artikkel?
Avaleht » Forums » Arhiiv » Vana Foorum » Toitumisreeglid 2 artikkel?
- This topic has 17 replies, 9 voices, and was last updated 23 years, 7 months tagasi by
Marek Kalmus.
-
AutorPostitused
-
juuli 4, 2002 at 12:43 p.l. #688
vjatseslav
MemberTere,lugesin läbi artikkli Toitumisreeglitest.Minujaoks oli see väga vajalik ning õnestunud artikkel.Küsimus olekski, et millal võib sellele artikklile järge oodata?
juuli 4, 2002 at 1:55 p.l. #30685mart
Memberseal soovitatakse süüa 1g valku kehakaalu kilo kohta päevas. see on täielik jama. tegelt peab sööma vähemalt 2g, enamasti süüakse aga kuni 3g.
juuli 4, 2002 at 9:21 p.l. #30686vjatseslav
MemberKuule Mart, ära üllata siin foorumis koguaeg! Ma arvan, et ma ise olin ka sellest teadlik kui palju oleks vajalik päevas valku süüa.Keskendu millelegi muule kui tõestamisele ja tähenorimisele.Toitumis artikkel oli väga õnnestunud ja ootan juba järge.
juuli 4, 2002 at 9:23 p.l. #30687Anonüümne
GuestMa ei saa ka aru.Mart hakkab jälle mingit segast ajama hoopis muu teema kohta.Küsimus oli ju järgmise artikkli ilmumise kohta.
juuli 5, 2002 at 8:12 e.l. #30688mart
Membervõtame siis teema kokku. artiklis kirjutatakse, et söödagu 1g valgu kg kohta. vjatseslav TEAB, et tegelikult peab rohkem sööma. aga artikkel on ometi asjalik ja vjatseslav ootab pikisilmi järge.
ma EI SAA ARU, kust kogu see vaimupimedus võetakse, mida osad vennad siin foorumis välja sülgavad. EI SAA ARU.
juuli 5, 2002 at 11:45 e.l. #30689david
MemberMina sain üldiselt artikli kommentaarist teada, et see on näpukas tõlkimisest – 1 nael ei ole 1 kg -muud midagi…
Aga järge ootan küll huviga
juuli 5, 2002 at 11:46 e.l. #30690david
MemberNing nagu ma vaatasin, oli kommenteerijaks mart
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 5, 2002 at 4:57 p.l. #30691Anonüümne
GuestMart, sa oled ikka täitsa mõttetu mees:).
Anna andeks, aga tundub lihtsalt nii.
juuli 5, 2002 at 5:05 p.l. #30692vjatseslav
MemberMulle tundub, et meie Mardil ei lähe just kõige paremini, et tuleb siia end näitama.Sinusugusele on täitsa mõtetu hakata seletama milles sinu viga on.Ajad oma jura ikka edasi.Kas artikkel on sel juhul mõtetu kui seal on mõne asja tõlgendamisega eksitud? Valgu söömine oli sellest artikklist ainult 1 osa.
juuli 5, 2002 at 7:36 p.l. #30693madis
MemberNo kurat kui on öeldud et 1g kilo kohta aga tegelt on üle 2g kilo kohta siis on ju valesti !
Ja see on massi kasvatamisel üks olulisemaid reegleid !
Miks peab marti sõimama !
juuli 5, 2002 at 8:59 p.l. #30694Anonüümne
GuestMart, ega sa ei pea oma nime madiseks muutma,et sõpru juurde võita:)
juuli 7, 2002 at 10:20 e.l. #30695madis
MemberRegistreerimissüsteemi oleks tõesti vaja, seekord küll selleks et mind ikka Madiseks mitte Mardiks peetaks
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aga pole ju vaja sõimata inimest, kes õiget juttu räägib !
juuli 7, 2002 at 4:00 p.l. #30696Heikki
MemberArtikkel oli küll väga huvitav, kuid veidike arusaamatu! Nimelt, 100 kg mehena peaks ma artikli järgi sööma 200g valku ja 300g süsivesikuid. See aga teeb ca 2000 kcal! Vaja oleks mul aga umbes 4000 kcal! Kust siis see ülejäänud tuleb, kas rasvadest? Kirjutage, mis te arvate!
juuli 7, 2002 at 6:43 p.l. #30697hary
MemberVäljavõte jõutrenni tegijate toitust…(2001a)
Valgutarvet väljendatakse tihti grammides kilogrammi kehakaalu kohta. Eesti ja paljude teiste maade toitumissoovitused näevad ette 0,8-1 grammi valku kilogrammi kehakaalu kohta ööpäevas. Sellise koguse valku saab iga inimene tavalisest segatoidust, kui see sisaldab täisväärtusliku loomse valgu allikaid: liha, kala, mune ning piima ja piimatooteid: keefiri, jogurtit, kohupiima, juustu. Taimsed valgud on enamasti mittetäisväärtuslikud, seetõttu peaksid ranged taimetoitlased oma toidusedelit küll eriti hoolikalt planeerima. Kõige sarnasem loomsele valgule on sojavalk, valgurikkad on oad-herned-läätsed, samuti ei puudu valk meie tavapärases taimetoidus – teraviljatoodetes, riisis ja kartulis.
Niisiis pole tarvis süüa midagi erilist, vaid pöörata lihtsalt rohkem tähelepanu sellele, mida sööte ja jälgida, et kehakaal püsiks stabiilne.
Jõualade tippsportlased ja atleetvõimlejad jälgivad oma toidu koostist väga hoolikalt. Reeglina viiakse rasva hulk miinimumi ja liialdatakse valguga. Ükski tõsiselt võetav teaduslik kirjutis ei soovita tarbida rohkem kui 1,6-1,8 grammi kilogrammi kehakaalu kohta täisväärtuslikku valku ööpäevas, suuremaid koguseid võib kohata ainult kommertstekstides ja toidulisandite-valgupulbrite tootjate ning turustajate reklaamides. Kui te nende ettekirjutustega kaasa lähete ja ülemäärases koguses valku tarbite, peate jooma tavapärasest rohkem vett, et neerud saaksid suure koormusega töötada ja valgu ainevahetuse jäägid uriiniga kehast eemaldada…
juuli 7, 2002 at 9:07 p.l. #30698madis
MemberToitumissoovitusi on sama palju kui on maailmas inimesi.
Selle valgu kohalt võiks keegi tegija sõna võtta (Kiivikas ? Kalmus?)
Sest vaata iga loll võib kirjutada ajakirjas et vat nii on õige et 2 g või 100g või 0.1g, reaalne kogemus on teine asi !
Kui lugesin hr. Kalmuse toitumisharjumuste
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> kohta siis tundus küll et 2g tuleb uhkelt täis. On siis Kalmus mittetõsiseltvõetav tegija ja reklaami ohver ?
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.