Skip to main content

Jõutõmbe seeria

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Autor
    Postitused
    Anonüümne
    Guest

Lugesin artklit, et jõutõmmet ei tuleks sooritada ühtse seeriana, et puutud põranda ära ja lased edasi ehk siis “touch and go”, vaid peaks igat kordust vaatama kui esimest ja viimast tõmmet. See tähendab siis, et teed ühe tõmbe ära, ootad all 1-2 sek ja siis sooritad järgmise. Selline asi ei hoia aga lihast kogu aeg pinges vist. Igatahes kuidas teie õigeks peate ja ise teete? Ja kas algajal on tõstepuuris kangi algasendi maast natuke (10 cm?) ülesseadmine õigustatud?

jrx
    Member

Ma olen ka seda kuulnud ja intuitiivselt on endal ka mugavam niiviisi teha.

Kui tahta jõutõmmet teha, ja seljavigatuse hirm on sees, siis võib ju tõsta kõrgemale AGA teha paralleelselt ka maast ja väiksema raskusega.

Kurupt
    Member

on kyll õigustatud. ettevaatus ennekõige:)

joey
    Member

no 1-2 sekundit on vist liiga palju mu meelest. piisab kui prantsatad kergelt, aeglaselt maha ja siis kohe täie jõuga üles tagasi.

Czar
    Member

Sul on õigus, maha lastes lase lihtsalt korra raskus tühjaks ja siis tõmba uuesti

jrx
    Member

Ise teen päris nii (kui mingit pikemat seeriat teen), et panen raskuse maha, lasen haarded lahti tõusen ruttu püsti ja siis lasen kohe kükki ja võtan kohe uuesti ja tõstan. Aga maitse asi ilmselt.

BULDOOSER
    Member

Oleneb eesmärkidest , kui oled jõutõstja , siis tee mõlemat moodi. Üldiselt on nii , et puutega tee pikemad seeriad 6-10 ja pausiga all 2-5. Puutega on see , et kui näit 300kg saad esimese korduse tehtud , siis jõuad tavaliselt teise veel , appi tuleb stretch refleks ehk venitus refleks.Tehakse ka veel hopper deadlifti ehk põrkega . Kui tahad teha j. tõmmet kõrgemalt , siis tee. Tee kuidas tahad , peaasi , et tehnika oleks korralik.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.