Vaja kaalus juurde võtta, andke nõu
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Vaja kaalus juurde võtta, andke nõu
- This topic has 14 replies, 9 voices, and was last updated 20 years tagasi by
theONE1.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 28, 2006 at 10:20 e.l. #6427
nohik
MemberTere. Räägin teile ära oma loo ja ootan hea meelega nõuandeid. Probleemi otseselt ei olegi, aga näpunäited kuluvad alati marjaks ära.
Olen M 17, pikkust 182 ja kasvamine on lõppenud, kaalu on 64 kg.
Ütlen kohe ära, et ei soovigi hakata mingiks kulturistiks, tahan vaid parandada keha üldist füüsilist ja tervislikku vormi ja ka sportlikke saavutusi. Oma kehalt juba ma ei sobi jõusaali raskusi liigutama, sellest olen ma ammu aru saanud.
Seepärast tegelen ka kestvusaladega. Nädalas 2-3 korda käin 45 min puhtalt ujumas.
Lisanduvad 2x 40 min puhtalt kehalised, tavaliselt jalgpall kus üritan olla liikuv või siis jooksmine kus olen juhtivamaid.
Talvisel ajal vähem, aga nii kui ilm lubab, olen rattal ja sõidan. Seal ja ka jooksmises olen tuntavat arengut märganud. Suudan sõita pikki vahemaid üle keskmise tempos ja ka pikematel jooksudel olen ikka eesotsas, kui veel 3 aastat tagasi jäin alati eelviimaseks.
Aktiivselt olen spordiga tegelenud umbes 2 aastat ja enam loobuda ei saa ega taha
“> Hakkan igast võimalusest kinni, kus liikuda saab ja olen füüsiliselt aktiivne ühe sõnaga. On märgata, et suudan pikki maid heale tulemusele joosta. Selle võlgnen siis esmajärjekorras ujumisele ja rattale. Suvel ei möödunud vist päevagi, kus ma alla 15 km läbinud oleksin, tihti tuli 50 km matku jne… ette. Ka keha hoiak on palju paremaks läinud, õlad ikka korralikult taga nüüd ja ka kolmnurka hakkab natuke paistma. Järgin tervislikke eluviise.Probleemiks on pikad ja kõhnad käed ja jalad. Lihas ei ole küll olematu, keha on siiski treenitud, aga eriti jalad on küll väga peenikesed.
Muret tekitab vererõhk, mis kipub pidevalt olema 135-140, minuealise kohta liiga palju. Peale rahutu une ja pigem pessimistliku mõtlemise muud põhjust ei oska leida.
Söön hommikul korraliku pudru, siiski on juba paar tundi peale seda tühja kõhu tunne, nagu see kõik oleks öö varude täiendamiseks läinud. Koolis supp või praad, peale kooli müsli või jogurt + puuvilju õhul kohupiim või kodujuust ja ikka midagi rohelist kah. Paar korda nädalas söön kala kõhu ääri. Üldiselt üritan süüa kõike ja nii palju kui võimalik (sünteetikast hoidun siiski
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>). Gunnar Aarma on kirjutanud, kui ma nüüd õigesti mäletan et kuni 20 eluaastani süüa kõike ja nii palju, kui võimalik, 20-45 piirata toitumist ja 45+ süüa nii vähe kui võimalik.Tahaks kaalus juurde võtta. Mäletan, et kui ujumisega alustasin ja kõvemini sööma hakkasin, kaal tõusis 3 kuuga 5 kg ja jäi siis püsima. Viimased pool aastat olen stabiilselt 64 peal olnud. Apteegist mingeid lisandeid osta ei taha, sest see on minu põhimõtete vastane. Keeruline juhtum ühesõnaga. Kadestan inimesi, kes midagi ei tee, põhimõtteliselt magavad päev läbi või vahivad arvutit ja on korraliku täidlase kehaga. Mõtlen, mida nad küll väiksegi trenniga saavutada võiksid.
Tänan, kes viitsis läbi lugeda ja ehk ka mõne sõna öelda söandab.
jaanuar 28, 2006 at 10:31 e.l. #68386theONE1
Memberpalju diastoolne vererõhk on?
jaanuar 28, 2006 at 10:40 e.l. #68390tomster
MemberTere,
kuna sa tegeled suhteliselt palju aeroobse treeninguga, siis nähtavasti on üheks vastuseks su küsimusele see, et sa kulutad ära rohkem energiat kui saad päevas toiduga. Selle olukorra parandamiseks, arvuta välja oma päevane vajalik kaloraazi hulk ning püüa oma toitumine sättida vastavalt sellele. (Link) Peale aeroobset on samuti vajalik tarvitada õiges vahekorras süsivesikuid-valke sisaldavaid taastusjooke/toitu.
Mis puutub kõhnadesse kätesse-jalgadesse, siis siin on lahenduseks ikkagi jõusaal. Kindel on see, et jättes käed-jalad täielikult ilma jõutrennist, ei saa nad ka kasvada. Kui sul pole võimalust jõusaali minna ja treeneriga konsulteerida, siis ka sellelt lehelt leiad palju teemasid koduse treeningu kohta, millega on võimalus panna hea aluspõhi edasiseks jõusaalis käimiseks. (St. kätekõverdused, lõuatõmbed, kõhulihased jne.) Lihtsalt uuri vastavat kirjandust.
Edu toimingutes!
jaanuar 28, 2006 at 11:29 e.l. #68405nohik
Memberpalju diastoolne vererõhk on?alumine 90 ringis. Tegelikult ülemise kohta ei saa ma ütelda 135-140, sest et peaaegu alati on ikka umbestäpselt 140. Hiljuti tehti ühte teise häda pärast ka südame film ja seal oli kõik korras. Võeti küünarnukilt ka vereproov ja perearst konstateeris, et kõik on ideaalne. Tegelikult olen vist sünnist saati olnud kõrgemaga, sest meenus, et kui kord mingis algklassis mõõdeti, oli teistel 110 ringis, mul 123.
tomster:
peale ujumist olen söönud müslibatooni õunamahlaga ja siis koju jõudes rosinakohupiim peale. Ja midagi rohlelist kah õunu või banaane jne..
jaanuar 28, 2006 at 11:49 e.l. #68409R.Tamm
MemberKuigi Sulle (ilmselt) väga meeldib aeroobse treeninguga tegeleda, soovitan siiski selle kogust tublisti kärpida, kuna aeroobne töö töötab anaeroobsele otseselt vastu. Kaudselt (südame-veresoonkonna tervist silmas pidades) tuleb aeroobne treening kasuks ka jõu- ja massitreeningule. Seega-hoia oma treeninguis tasakaalu. Sellest johtuvalt soovitan, nagu juba eelpoolgi mainiti, raskusi tõstma hakata. Loomulikult on väga oluline silmas pidada optimaalset toitumist ja puhkamist-magamist, millest, sõltumata soovist kaalu tõsta, langetada või säilitada, oleneb suuresti eesmärkide saavutamine. Loe ja uuri.
jaanuar 28, 2006 at 12:30 p.l. #68415Czar
MemberAlusta jõutreeninguga, raske kuid massi tuleb ilusti ja õhtul uinud paugult plus saad väga korraliku füüsise ja jõu
Proovi kasvõi paar kuud
jaanuar 30, 2006 at 4:34 p.l. #68726nohik
Memberega kellelgi ei ole armee kaalu/pikkuse suhte tabelit? Tahaksin teada, kuhu pean jõudma, et ajateenistusest mitte kõrvale jääda.
jaanuar 31, 2006 at 2:01 p.l. #68842Kris2K
MemberKus kohast või kellelt saada personaalset toitumiskava ?
jaanuar 31, 2006 at 2:05 p.l. #68844Mr.Y
MemberÜks võimalus näiteks Ott Kiivikalt tellida ja see maksis vist 300.-
veebruar 1, 2006 at 2:32 p.l. #68969Kris2K
Memberküsiks siis ni, et kas kohe algaja kavaga alustades on vaja seda toidukava nii kõvasti järgida, või piisab esialgu vaid norm. toidukordade paika panemisest.
veebruar 1, 2006 at 2:39 p.l. #68971theONE1
Membermida varem paned oma toitumise paika, seda paremini saad seda tuleviku järgida! See tagab ka vajalikud tulemused!
veebruar 1, 2006 at 3:20 p.l. #68977Eastsider
MemberÜlemine 140 ei ole kõrge vererõhk, alumine 90 ona natuke palju jah, peaks olema kuskil 70 ringis.
Vähemalt kui ma käisin nädal tagasi perearsti juures ja täna kooliarsti juures, öeldi küll et 140 on täiesti normis (140/70 siis). Huvitav et pulss oli väga madal, 39 lööki minutis oli vist.
veebruar 1, 2006 at 4:45 p.l. #68983bohemianrhapsody
MemberÜlemine 140 ei ole kõrge vererõhk, alumine 90 ona natuke palju jah, peaks olema kuskil 70 ringis.Vähemalt kui ma käisin nädal tagasi perearsti juures ja täna kooliarsti juures, öeldi küll et 140 on täiesti normis (140/70 siis). Huvitav et pulss oli väga madal, 39 lööki minutis oli vist.
Normaalne vererõhk on umbes 120/80 ju.
Endal on ka olnud kõrge vererõhk, ülemine mingi 150… aga see oli juba aastaid tagasi, kui treenituse tase oli suht madal.
veebruar 1, 2006 at 6:45 p.l. #68997Eastsider
MemberKui vererõhku mõõta istudes või lamades pärast viieminutilist puhkust, peaks see olema 120-140 mmHg
Alla 90 mmHg on südame-veresoonkonna haigustesse haigestumise oht väike.
Normaalne vererõhk on kuskil 100-140 ülemine ja kuni 90 alumine. Kui alumine on üle 90 siis soovitatakse ravimist ning kui ülemine on 160 või üle siis soovitatakse ka ravimist.
Nii väidab see, küllaltki põhjalik leht: Vererõhust
veebruar 1, 2006 at 6:49 p.l. #68999theONE1
MemberVERERÕHK-Surve arteritele, mida tekitab südamest väljapumbatav veri
Norm. 125/75(85) mm/mg
SÜSTOOLNE-ülemine Optimaalne vererõhk < 120
Normaalne vererõhk < 130
Kõrge normaalne vererõhk 130 – 139
DIASTOOLNE-alumine Optimaalne vererõhk < 80
Normaalne vererõhk < 85
Kõrge normaalne vererõhk 85 – 89
Üle 140/90 mmHg muutub vererõhk lisakoormuseks südamele ning kahjustab veresooni!
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.