8×8
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Vaba foorum » 8×8
- This topic has 9 replies, 4 voices, and was last updated 20 years tagasi by
Alberd.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 24, 2006 at 11:52 e.l. #6375
Ankh
Memberma lugesin siin sellist artiklit nagu “treeni vastavalt kehatüübile” või midagi taolist.
ja seal soovitati ektomorfile keskmiselt 8 seeriat ja 8 kordust.kordustega on okei aga kas 8 seeriat nats palju pole?ja kui ma teengi kaheksa seeriat, siis jääb ju vastupanu kole väikseks või mis?või kui suur see vastupanu peabki õieti olema..et massi lisada?oli vist üle 70%maksimumist..
jaanuar 24, 2006 at 12:20 p.l. #67807Alberd
Member8 seeriat ühele lihasgrupile ei ole ju palju, 2-3 erinevat harjutust, igas 2-3 seeriat ja ongi käes…
jaanuar 24, 2006 at 12:37 p.l. #67808Ankh
Memberahah..selge, ma arvasin et 8 seeriat ühes harjutuses.nii et näiteks kui ma treenin biitsepsit,siis 2-3 erinevat harjutust??see on vist küll palju..või ma ei tea kah..algajale nagu mina vist küll..
jaanuar 24, 2006 at 12:39 p.l. #67809theONE1
Memberalgajale piisab ühest baasharjutusest nii biitsepsile ja triitsepsile 3 seeriat! Kuna algajate kava tehakse läbi mitu korda nädalas!
jaanuar 24, 2006 at 12:50 p.l. #67810Ankh
Memberaga ülejäänud suurematele lihasrühmadele 8 seeriat??on sul äkki mõnda näidiskava?
jaanuar 24, 2006 at 12:52 p.l. #67812theONE1
Membernäidiskavasid saad ka siit portaalist! Tööriistad–>näidiskavad! Suurtele lihasrühmadele võib teha 2 harjutust ja 3 seeriat, sõltub ka sellest, kui algaja sa ikkagi oled!
jaanuar 24, 2006 at 2:18 p.l. #67824wicked
MembertheONE1 kust kohast sa oma tarkust vötad?
pole üldsegi paha pärast küsitud?
lihtsalt huvitab?
jaanuar 24, 2006 at 2:28 p.l. #67825theONE1
Memberno praktika ja töö inimestega, ega ma ei soovitaks muidu kui ma poleks saanud oma õpilastelt ja klientidelt tagasisidet ja näinud arengut, lugeda tuleks ka erinevat kirjandust, samuti on seda ka ülikoolis kaua õpitud! Jõusaal on väga individuaalne, see mis osadele mõjub, see ei pruugi teistele mõjuda jne. Loodan et said ammendava vastuse!
jaanuar 24, 2006 at 2:35 p.l. #67827wicked
Memberaitähh!
piisavalt ammendav.
jaanuar 24, 2006 at 3:12 p.l. #67832Alberd
Memberektomorfile nagu teema algataja on, ei piisa ehk nii vähesest lihase mõjutamisest..?
Endal ka selline mure, oli. Katsetanud olen mitut moodi. Kartsin algul väga, et treenin üle, võtsin Oti algajate kava, tegin täpselt kava, algul üks seeria jne, nagu seal on. Kuid, trenni lõpus ei tundnud nagu midagi, lisasin seeriaid aja pikku, uusi harjutusi jne. Mitte muhvigi, tüdimus tuli peale – midagi ei edenenud. Hakkasin erinevalt katsetama… (praeguseks ~5 aastat). Lõpuks tundus mulle nii et kõige rohkem annab “kõhnadele” tulemusi n.ö. sokeerimine – teed ühel päeval ühte lihaste gruppi kuni enam ei jõua, järgmine trenn järgmist jne. Mina eriti konkreetsest kavast kinni ei pidanud, kuid vaatasin et trenn ei läheks eriti pikaks, mitte üle 1tunni 15minuti, ja et ühte lihasgruppi ei teinud sagedamini kui korra nädalas. Raskused valisin sellised et jõudsin algul 3-6 korda esimestes seerijates ja viimastes valisin kergemad raskused, aga seeriad kõik suutlikuseni. Sedasi saavutasin olukorra kus trenni lõpus suutsin ikka lihastest viimase võtta. Järgmine päev lihased muidugi mõnusalt väsinud, ülejärgmine tsipa rohkem, kuid sellist talumatut valu ei ole kunagi olnud. Veel seda et nii treenin umbes 3-4 nädalat, siis nädal puhkust ja tunnen et saan tunduvalt suurendada raskusi. Ja nii edasi katsetamise värk.
Minu eesmärgiks on ennast vormis hoida, olen ka loomu poolest kõhna, kuid aastatega (36.a.) koguneb ka kõhnadele rasva nagu muda.
Mis veel – ilma piisava toitumiseta ei saavuta ka midagi. Ektomorfi organism on kiire ainevahetusega, see aga tahab tihedalt ja kvaliteetselt toitaineid, ja raskesti tulnud lihased on kiirelt kaduma.
Ok pikale läks….
AutorPostitusedViewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)- You must be logged in to reply to this topic.