küsimus selline et kui mul on päevane valguvajadus 160 grammi ja ma tahan endale teha toitumiskava, kas ma pean siis sellest 160-st maha arvutama proteiinist saadud 60 grammi ja siis tegema kava nii et saaks päevas toidust 100 grammi valke?
No proteiinis on valgud nagu valgud ikka on , seega arvesta need ka sinna 160g sisse. Kuid vaata, et valgud päevapeale ilusti ära jagad. Iga 3-4 tunni tagant proovi tarbida ~20-30g valku. Rohkem korraga ei ole mõtet, kuna organism lihtsalt ei omasta rohkem korraga.
Jah, see on mõeldud et 160g oleks päeva peale kokku. Kui sheikidest saad 60g, siis ülejäänud toiduga peaksid selle 100g saama. Jaota see 5 toidukorra peale ära tuleb võrdselt 20g valku toidukorras. Kui 5 korda ei jõua, siis söö 4 korda ja 25g valku toidukorras. Toidukordade vahed võiksid olla 2,5-3 tundi.
Küsimus teile, kes siia teemasse kirjutasid: Ma söön päevas 200 grammi proteiini ja sama palju valku. Miks see nii on?
Oi oled nutikas. Sinu küsimuse järgi tundub, et sa oled omaarust AINUKE ,kes natukenegi midagi teab, kahjuks see nii ei ole! Ma arvan, et neid on siin vähe, kes ei teaks, et proteiin on sama mis valk.
Küsimus teile, kes siia teemasse kirjutasid: Ma söön päevas 200 grammi proteiini ja sama palju valku. Miks see nii on?
Oi oled nutikas. Sinu küsimuse järgi tundub, et sa oled omaarust AINUKE ,kes natukenegi midagi teab, kahjuks see nii ei ole! Ma arvan, et neid on siin vähe, kes ei teaks, et proteiin on sama mis valk.
Sellise arvamusega inimesi tekib aina juurde: “ei taha proteiini süüa” või siis “saab ka ilma proteiinita”. Sellepärast ma juhtisingi sellele tähelepanu.
Sa ise samamoodi pimedalt vastad teemale ilma mõtlemata. Lihtsalt imelik on lugeda lauset: “No proteiinis on valgud nagu valgud ikka on”.
Siis tuleb järgmised 10 inimest, kes loevad seda ning aina hullemaks läheb.