Skip to main content

Kumba eelistada

Avaleht » Forums » Arhiiv » Vana Foorum » Kumba eelistada

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Autor
    Postitused
    Alar
    Member

Kui mul ei ole võimalik eriti palju raha raisata toidulisadele, siis millest peaksin alustama (kreatiinist või proteiinidest)? Ette tänades!

Ott Kiivikas
    Member

Kindlasti proteiinist, see on lihaste ehitus materjal ja kui me seda piisavalt e. 2gr. keha kilogrammi kohta ei saa, ei hakka ka erilisi muutusi toimuma. Kreatiini võiks võtta siis kui tekkib pikem arengu seisatus, samal ajal on vajalik jätkata ka valgu söömist, vastupidisel juhul tõmbab keha lihtsalt vett sisse.

Alar
    Member

Kuid räägitakse, et inimese organism suudab omastada 35 grammi valku korraga + energiaks vajaminev osa(3h vahedega), mis aga juhtub kui süüa rohkem korraga ning palju on vaja energiaks valku? Mis proteiiniga ma võiksin alustada (olen trenni teinud 6 kuud)? Suur tänu!

Henri
    Member

Paljuvaieldud teema. Siiski kaldutakse arvama, et see piir võiks olla 2 g kehakilogrammi kohta.Paljud toitumisteadlased väidavad visalt, et isegi vähem. Seda ka sportliku tegevuse juures. Nimelt on kehal üleliigset valku raske ära kasutada,koormatakse maksa ja laguainete hulk (eeskätt aromaatsete aminohapete mõjul) organismis suureneb. Lisaproteiini tarvitamisel ei tohiks ära unustada ka seda, et valk tuleb “salamahti” kaasa ka põhiosas süsivesikuid sisaldavatest toiduainetest (riis, leib jne.). Seega universaalne soovitus oleks see, et suudetaks ära määrata endale see adekvaatne kogus valku ja mitte liialdada.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.