valutav õlg rinnapäeval
Avaleht » Forums » Treening » Jõusaal » Kulturism & Fitness » valutav õlg rinnapäeval
- This topic has 15 replies, 11 voices, and was last updated 20 years tagasi by
Marek Kalmus.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 8, 2006 at 10:41 e.l. #6166
tomster
MemberTere,
probleem on vanas õlavigastuses, mis peaaegu alati end rinnapäeval tunda annab. Teen loomulikult enne trenni kõiksugu soojendust-venitust, kuid kui alustan rinna tegemist, siis suuremate raskusteni jõudes hakkab üks õlg jälle valu tegema. See takistab surumisel ja lendamisel viimaste seeriate-korduste tegemist.
Küsimus:
1. Seni olen alustanud rinnategemist ikka surumisest või lendamisest, kuid nähtavasti osutub see õlale probleemiks. Teab keegi äkki mingeid harjutusi, mida antud juhul saaks nö. soojendusharjutusteks kasutada, enne kui surumise-lendamise juurde liikuda?
2. Rinnapäeval teen peale rinda ka õla esiosa. Kas oleks äkki mõttekas tõsta õlg enne rinda esimeseks harjutuseks, et siis rinnani jõudes oleks õlg juba soe vms?
PS: Olen proovinud ka õlale puhkuse andmist ja õlakaitsme kasutamist, kuid head tulemust pole seegi andnud.
Igasugune abi sarnase probleemiga hädasolnuilt on teretulnud!
jaanuar 8, 2006 at 10:58 e.l. #66012halfbeer
MemberVõid ultrageli või mõnda muud spordigeeli kasutada. Rinnalt surudes tee enne kerge kangiga üks või kaks seeriat.
jaanuar 8, 2006 at 11:04 e.l. #66015shreku
MemberMine arsti juurde. Äkki määratakse mingi taastusravi.
jaanuar 8, 2006 at 12:12 p.l. #66024theONE1
MemberNii ongi, et kui tee rinda töötab ka õlg, täpsemalt õla eesosa. Ja kui sa ei ole oma vana vigastust välja ravinud, siis võid teha, ükskõik, mis soojendusharjutusi, see liigest ei paranda, pigem teeb kahju. Seega soovitan minna spordiarstile, kes sulle vajalikud protseduurid teeb ja ravi või op-i määrab. Sageli ongi Op parim lahendus ning saad peagi taas normaalselt trenni teha!
jaanuar 9, 2006 at 10:26 e.l. #66135BULDOOSER
MemberEndal sama jama , mul valutab õlalihase tagumine pool.Arsti juurde tuleks küll minna,aga spordiarsti juurde.Ise saad niipalju , et määri enne trenni capsicam või finalgon peale , ära tee harjutusi , mis teevad haiget ja peale trenni hoia jääd peal u.15 min. Saad põletiku alla , läheb valu ära , võib -olla.Ibuprofen ka aitab.
jaanuar 9, 2006 at 10:29 e.l. #66136theONE1
Membermina ei soovita üldse teha vigastatud õlaga trenni, need salvid jms. annavad ainult lühiajalise efekti. Nendega ei saa ravida liigest, sidemeid ja meniskeid, tuleb ikka pöörduda spordiarsti poole
jaanuar 9, 2006 at 10:37 e.l. #66138BULDOOSER
Membermina ei soovita üldse teha vigastatud õlaga trenni, need salvid jms. annavad ainult lühiajalise efekti. Nendega ei saa ravida liigest, sidemeid ja meniskeid, tuleb ikka pöörduda spordiarsti poole
jaanuar 9, 2006 at 10:42 e.l. #66139theONE1
Memberenamus juhtudest on sellle lahenduseks op, aga tal asi ju päris tõsine, et trenni edasi teha, aga eks te ise tea, teie tervis
jaanuar 9, 2006 at 2:24 p.l. #66164BULDOOSER
MemberMul on sihuke jama , et mingisugune kõõlus seal on paksenenud , ehk mingi armkude on tekkinud ja kui õlg saab liiga, tekib põletik ja ruumi jääb kõõlustel väheks ning mingis asendis surub vastu närvi.Nagu ei midagi hullu , aga segab.Olen arstil käinud sellega , operatsiooni küll ei pakutud.Tavaliselt tehakse kenalog süst , steroid ehee ehk kortikosteroid on see, eriti võimas põletikuvastane vahend , toob kiiresti leevendust, aga on ka omad miinused sellel ravimil. Puhkusest ei ole ka eriti abi , mul oli 2 aastat puhkust vahepeal , paremaks küll ei läinud , hakkasin uuesti tegema ja paari kuu pärast oli valu läind. Teatud harjutusi väldin ja saan hakkama. Selline kogemus siis.
jaanuar 9, 2006 at 5:12 p.l. #66189Corrosion
MemberMul näiteks täna surumisel hakkas parem ranne valutama, ei saa suruda, liiga valus on
jaanuar 9, 2006 at 5:32 p.l. #66196püss
MemberKui on siis pane mingid soojendavat geeli peale, siis peaks olema harjutuse tegemise ajal parem tunne, aga ega see eriti ravima ei peaks. Ultragel peaks valu kaa ära võtma, sest see sisaldab valuvaigisteid
jaanuar 9, 2006 at 5:49 p.l. #66202Mr.Y
MemberMul on ka õlas vist mingi lihase rebend. Arvan et see on tulnud hantlitega lendamisest, liiga suurte raskustega lihase ära rebestand vist.
Igatahes kui hakkan ka rinnale soendusseeriaid tegema on valus natuke. Teen 2 pikka seeriat ära, siis enam ei valuta (õlg soe) ja hakkan raskustega tegema. Õlale lendamist teen väiksemate raskustega. Ühte valuvaigistava toimega geeli määrin ka kuna muud pole ja ei raatsi osta ka kui tõsine pole…
Valu tugev ei ole ja kui õlg nö korralikult soojaks saab siis pole ka enam midagi. Aga mitte-trenni päeval kodus osade tegemiste ajal lööb valu sisse, nt kui järsku midagi tõmban vms.
Kas peaks asja tõsisemalt võtma, lendamised nt üldse ära jätma ja ikka mingit tõhusamat geeli ostma?
jaanuar 12, 2006 at 7:57 e.l. #66459come123
Memberkusjuures mul on sama jama seoses sellega et väiksena murdsin rangluu, ja see annab tunda ka mujal vahel isegi jooksu ajal
jaanuar 15, 2006 at 4:33 p.l. #66905Aksel
Member…Kas peaks asja tõsisemalt võtma, lendamised nt üldse ära jätma ja ikka mingit tõhusamat geeli ostma?
Küsimuses võib olla lendamine laia haardega, samas aga selleks liiga raskete hantlitega.
On kaks lendamist:
1) kergemate hantlitega laiema haardega (hästi puhas lihase töö).
2) kitsama haardega veidi raskemate hantlitega.
Vastupidi tehes tabab häda varem või hiljem.
jaanuar 15, 2006 at 8:17 p.l. #66924Marek Kalmus
MemberKunagi ei või päris kindel olla, aga endal valutasid õlad nii rinna kui ka õla trennis seni kuni tegin õlale kangiga kuklatagant surumist. Asi läks nii hulluks , et lõpuks ei saanud enam magada ega ei suutnud ka väljasirutatud kätt kõrval õla kõrgusel hoida. Valu tappis. Lõpetasin edaspidi õla trennides kangiga kuklatagant surumised. Asendasin need hantlite ja kangi surumisega eest. Vaikselt andis valu järgi ja kadus lõpuks üldse. Lisaks hakkas ka õlg arenema. Siiani pole õlgadega mingit probleemi olnud. Tõsi, olen huvipärast proovinud veel paaril korral õlale kuklatagant surumist teha ja asi andis jälle tunda.
Lugesin kunagi, et ka Lou Ferrignol oli sama probleem. Lõpetas aga kangiga küklatagant tegemise ja kõik sai OK.
Olen peale seda ka teistele sama probleemi puhul seda soovitanud ja nad on probleemist lahti saanud.
Veel olen lugenud ühest vene ajakirjast, et küklatagant surumist ei soovitata absoluutselt kasutada, sest alumises faasis on õla liiges niivõrd ohtlikuls asendis, et väiksemgi äkiline liigutus teeb seal mingitele sidemetele haiget. Selle tagajärjel tekib aga liigeses põletik mis võib samamoodi jätkamisel muutuda ka krooniliseks.
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.