Skip to main content

Lihaste mõõtmine

Avaleht » Forums » Treening » Jõusaal » Kulturism & Fitness » Lihaste mõõtmine

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 16 total)
  • Autor
    Postitused
    martial
    Member

Tahaksin natuke nõu küsida lihaste mõõtmise kohta:

kuu aega tagasi mõõtsin ära käte-jalgade, õla, rinna vöö ümbermõõdud. Mõte tajuda järgmiste mõõtmistega lihaste võimalikku kasvu ja saada selle abil teada, kas trenn toimub õiges suunas.

Kas mõõdan aga õieti? Näited:

Biitseps: kõverdan küünarnukist käe, pingutan biitsepsit ning abiline mõõdab lindiga õlavarre kõige jämedamast kohast.

Tritseps: siutan käe, pingutan tritsepsit ja abilina mõõdab õlavarre kõige jämedamast kohast.

Miks kahtlen – trennis suurenenud kakspealihas annab veidi lisa ka kolmpealihase mõõtmisele ja vastupidi. Jah, ta pole pinguldunud olekus aga siiski… kas selline vastastikune mõju on oluline ja märkimisväärne?

ma pole kyll kuulnud, et keegi oleks triitsepsit biitsepsist eraldi m66tnud :ph34r: ja kas on yldse m6tet seda m66ta. Muutusi peab n2gema peeglist, mitte m66dulindist.

Undionu
    Member

kui see sulle nii oluline, siis lisaks mõõtmisele pildista ennast kohustuslikes poosides. samas kohas ja sama valgusega- niimoodi saad ka arengut hinnata!

martial
    Member

paar märkust: kaalu võiks ka siis peegli ees hinnata, mitte mõõta…

lisaks pildistamine ja peegli ees… see on ju arusaadavalt ebatäpne, kui just silm sirkel ja nina vinkel pole. Ma kirjutasin, et mõõdan selleks, hinnata treeningute õigsust. Kuu paariga ei toimu sellist muutust, mis peeglis või fotol väga näha oleks.

minu mõõtmisel arengu näiteks: biitseps +0,5 ja tritseps +2,8 cm.

phonkypapa
    Member

Kuu paariga ei toimu sellist muutust, mis peeglis või fotol väga näha oleks.

Loll jutt suhu tagasi, nagu öeldakse.

freshman
    Member

Tegi kohe tuju paremaks. Hea nali ikka…triitsepsi mõõtmine :ph34r:

PS. Kui suur sul ülemine kõhulihas on ?

martial
    Member

palun konkreetsele küsimusele konkreetseid vastuseid. muud energia saab trennis kulutada.

Rihostern
    Member

Kuu paariga ei toimu sellist muutust, mis peeglis või fotol väga näha oleks.

kle muutused toimuvad koguaeg !!

Undionu
    Member

ma vaatan pärast igat trenni korra peeglisse ja näen pidevalt arengut, sellest täitsa piisab (pildistamist pole vajalikuks pidanud)

mõõdulindiga võib siis mässata, kui rätsepa juurde lähed!

Alberd
    Member

Õlavarre ümbermõõdu leidmiseks kõverdadakse küünarvars ja pingutatakse õlavarre lihaseid ning mõõdetaksegi kõige jämedama koha pealt. Biitsepsit ja tritsepsit eraldi ei mõõdeta.

Alberd
    Member

Ja mõõdetakse nö. külmalt, st. enne trenni. Pärast trenni on lihased verd täis ja tunduvalt suuremad. Minagi mõõdan, mõõdulint on täpsem kui peegel…

martial
    Member

Tänud asjaliku vastuse eest!

metanist
    Member

Tegi kohe tuju paremaks. Hea nali ikka…triitsepsi mõõtmine :ph34r:

PS. Kui suur sul ülemine kõhulihas on ?

:o))))

metanist
    Member

ma vaatan pärast igat trenni korra peeglisse ja näen pidevalt arengut, sellest täitsa piisab (pildistamist pole vajalikuks pidanud)

mõõdulindiga võib siis mässata, kui rätsepa juurde lähed!

sul peab hea mälu ja silmamõõt olema kui iga kord peale trenni on arengut märgata ma enda puhul seda küll ei märka

metanist
    Member

ma ka ei ole kuulnud et mõõdetakse triitsepsit ikka käe jämedus öeldakse küll et kui suur biitseps on aga keegi teda ju eraldi ei mööda

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 16 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.