Inimesed õppige kirjutama
Avaleht » Forums » Tehniline Info » Uudised ja Info » Inimesed õppige kirjutama
- This topic has 32 replies, 26 voices, and was last updated 20 years tagasi by
Iron.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 4, 2006 at 8:27 e.l. #5646
Rebane
KeymasterIstun ja loen öö jooksul kogunenud postitusi ja ei oska midagi nendega peale hakata.
Kirjutatakse kokku sega-mega-pikki lauseid, millest keegi midagi välja ei oska lugeda. Kes viitsib, kasutab kirjavahemärke, kes ei viitsi tulistab kõik ühte ritta.
Mõni vend eksib suisa igas lauses mingi rämeda grammatikaveaga (eks kõigil juhtub aga mõnel juhtub LIIGA palju LIIGA kergete sõnadega).
Kolmas tegelane ei vaevu ka ise oma postitust läbi lugema, et veenduda, kas jutt sai ikka selgelt kirjutatud, et asjal mõte taga oleks.
Ja on tekkinud grupp tegelasi, kes ei saa oma mõtet maha kirjutada ILMA mõnda ebatsensuursemat sõna lisamata.
Tegijal juhtub nii mõndagi (ka ise teen apsakaid) aga kui eksitakse asjade vastu mida peaks algkooli 4 klassis õpetatama siis ANDKE ANDEKS inimesed!
Eesti keel on ilus keel. Ärge rikkuge keelt seda kehvalt kasutades.
Mida teha?!
Eranditult kustutan KÕIK teemad, kes millegi ülaltooduga eksima peaks – nii et kui tekib küsimus, miks SINU postitus on kadunud, siis 99% tõenäosusega on selleks mõtetu sisu, hunnik roppusi või kehva grammatika.
EREDAMAD näited kuhjan kuhugi kokku, et ka teistel oleks tore vaadata.
jaanuar 4, 2006 at 8:47 e.l. #65663Indrek K
MemberNeed “pärlid” võiks tõesti kuhugile üles seada!
Lohutuseks Sulle, ütlen, et kasutan peale fitness.ee foorumi nii mõndagi muud Eesti foorumit veel ja pilt on igalpool samasugune (autofoorumid nt.)
Kirjutatakse täpselt nagu “jummal” juhatab!
jaanuar 4, 2006 at 9:20 e.l. #65664theONE1
Membereks tahetakse kiiresti vajalik inf üles panna, aga näpud liiguvad kiiremini kui mõte
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 4, 2006 at 9:42 e.l. #65665fighter
Memberõigekirja jm peale ei tasu liialt foorumis vaeva näha, arvutis kirjutades võivad kõik eksida mõndade sõnade ja grammatikaga.
jaanuar 4, 2006 at 9:57 e.l. #65678Kurupt
Membermina arvan et see õigekirja jutt on t2ielik mõttetus.jess hakkame nüüd hoogsasti kasutama suuri algustähti ning hakkame oma typoharjumusi muutma sellepärast et eesti keel on ilus keel. kõik kes siin arvuti taga istuvad teevad fitness.ee foorumile ja selle tiimile SUURE teene et nad siin kaasa rääkida viitsivad. roppuste kohapealt olen ka mina nõus, sellega on ok. kuid miks peletada eemale inimesi kes muidu viitsiks foorumis kaasa rääkida, kuid sellise postituse peale kindlasti käega löövad. mehed saage aru-päevast päeva tehakse siin foorumis AMAZON.EE poes müüdavatele toodele MASSILIST reklaami ja seda k6ike ebatsensuursete sõnadega ning läbimõtlemata lausetega. ENAMUS neist kes rauda kangutavad omavad 20-st IQ taset. so? nemad siis ei tohiks siin kaasa rääkida ilma et keegi tõesti nende IQ pihta ühte lasku ei tulistaks? selliste postitustega panete te neid kehva ning ebameeldivasse olukorda, kes ka kõige suurema tahtmise juures ei suudaks panna siia üht asjalikku, läbimõeldud, gramatiliselt õiget ning argumenteeritud postitust. sry reklaami eest, kuid kes viitsib külastagu http://www.animalpak.com . olen isiklikult seal kõiki artikleid lugenud ja nad on kirjutatud VÄGAGI ebatsensuurses keeles, kuid peaks mainima, et neid tekste on palju huvitavam lugeda kui siinseid tekste(mitte et amazon.ee artiklid kehvad oleks). ise oman 40% hoiatust ja miks? sellepärast, et hakkasin programmeerimisega 11 aastaselt tegelema(mille suht kiiresti pooleli jätsin), kuid harjumuseks sai INGISKEELSE klaveri kasutamine, mis EI sisalda endas täpitähti. see aga ei meeldinud rebasele:) kulla mees, ilma mingisuguse vaenuta üks sõbralik soovitus sulle : hoia oma foorumi külastajaid!
jaanuar 4, 2006 at 10:06 e.l. #65680Kurupt
Memberet mu point selgem paistaks lisaksin järgmist : siiamaani on foorumist läbi hüpanud üksikud postitused õigekirja kohta ja ka ainult siis, kui mõni vennas keelega täitsa puusse paneb. ainus kes korduvalt ning ähvardavalt seda teemat on puudutanud ongi rebane. miks? sest ta on admin ning arvatavasti “vastutab” foorumi postituste gramattilise õigsuse eest. tegelt on asi lihtne – haamriga mehele paistab kõik naelana.
jaanuar 4, 2006 at 11:00 e.l. #65652tilulilu
Memberto rebane
“kehv grammatika” mitte “kehva grammatika”,
kui norima hakata.
a kui aus olla, siis küürakat parandab ainult haud. kui eesti keele tunnis grammatikat ja õigekirja selgeks ei saa, siis ei saa tulevikuski.
pealegi eksisteerib selline asi nagu sõnavabadus- võib kirjutada mida tahad ja kuidas tahad
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 4, 2006 at 11:44 e.l. #65697Anonüümne
Guest.
jaanuar 4, 2006 at 12:27 p.l. #65702Vägivaldur
MemberHärra administraator võiks ka enda kirjavead üle vaadata. Ka antud postis
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>(mõte, mõtte, mõttetu)
Aga muidu – jõudu!
jaanuar 4, 2006 at 12:58 p.l. #65700shreku
MemberTõesti olen nõus, et kõik jõukamehed ei ole mingid tumbad. Näiteks mina tean suhteliselt tarku tüüpe, kelle lihasmass on võrdeline nende ajumahuga.
jaanuar 4, 2006 at 1:30 p.l. #65706Rihostern
MemberHmm mida mina ka tean , aga see kui inimene käib jõusaalis siis ei tohiks see mõjutada absoluutselt tema eesti-keele oskust .
Eesti keel tuleb selgeks ikkagi õppida koolis . ( sellega ma hetkel tegelen )
jaanuar 4, 2006 at 1:44 p.l. #65708Fenomen
MemberSellegi poolest võiks pisut vaeva näha ja kirjutada korrektses kirjas. Lihtsam ja parem lugeda lihstalt, kuid eks see igaühe enda asi ole.
jaanuar 4, 2006 at 1:57 p.l. #65709Kurupt
Memberkulla kurupt vastab : ma pole ei delfi ega jipii vms foorumit kunagi kylastanud:)
valesti must aru kah saadud. kena oleks muidugi kui k6igi postitused algaksid taandridadega ning faktid punkthaaval v2ljatoodud. t6si on, et seda ei saavuta te kunagi. pange siis reeglid paika, mis juhtub ropendamise v kellegi solvamise tagaj2rjel v mis juhtub kirjavahem2rkide valekasutuse tagaj2rel. mina pakuks sellise varjandi v2lja, et kui koma on kellegil postituses valel kohal siis ip ban foorumi lehekyljelt yheks p2evaks. selle p2eva veedab bani saanud isik KINDLASTI eesti keelt 6ppides, sest fitness.ee foorumis ei lasta muidu kaasa r22kida. uuu?? kas ma olen ainus kellele see naljakana tundub?
jaanuar 4, 2006 at 6:20 p.l. #65728Acid
MemberKurupt: võta aeg maha, rahune ning loe see teema uuesti läbi. Jutuks on siin beibe/rate/vms. kirjaviis kus ei kasutata üldse mingeid kirjavahemärke, kasutatakse tähti nagu q,w,z,x,c jne. ning tehakse üliraskeid õigekirjavigu üldises pildis. Me kõik oleme inimesed ning eksime – kes rohkem, kes vähem. Sellepärast ei tasu kära tõsta ühe koma pärast. Samuti ei mõtle Rebane selle postitusega, et me peaks kogu teksti ÕS-i abil kirjutama (vähemalt jäi endal selline mulje).
jaanuar 4, 2006 at 7:09 p.l. #65731noobie
MemberEsimene postitus oli muidugi ilma vigadeta ju.. :
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.