Rumal küsimus
Avaleht » Forums » Treening » Jõusaal » Kulturism & Fitness » Rumal küsimus
- This topic has 14 replies, 7 voices, and was last updated 20 years, 3 months tagasi by
Aksel.
-
AutorPostitused
-
oktoober 17, 2005 at 5:02 p.l. #5560
theisland
MemberMa loen siin koguaeg erinevaid teemasid ja saan targemaks, aga mul tekkis selline vastuolu. Ma ise üritan võimalikult aktiivne olla [põleta rohkem kaloreid kui sisse sööd] ja kõhulihased välja tuua. Aga teises teemas oli juttu lihasmassikasvatamisest. Seal tuleb just rhokem süüa kaloreid. Aga kui ma oma kulutatud kaloritest rohkem söön siis teil kõhu peale rasva ei teki või mujale? Või kui ,,üle piiri” mitte süüa kas siis lihas ei kasvagi?
*Ja lugesin veel seda et korraga mitte väga suuri portsjone süüa, vaid rohkem söögikordi ja väiksemad portsud. Aga kus on see piir ,,suur”? Kas see piir loeb kalorite arvust või grammidest? Nt täna ma sõin 350g salatit lõunaooteks, kaloreid ei tulnud palju, aga tundsin küll et olin kõvasti üle pingutanud.
*Valgul on suur osakaal lihaste kasvamises. Aga mu eesmärk ei olegi kulturist olla ja võistelda, vaid lihtsalt endale hea lihaseline kehaehitus saada ja seda hoida/arendada. Kas siis piisab kui ma söön 100g valku päevas [kuigi peaks 140g kehakaalu järgi] sest rohkem ma tõesti kuidagi ei jõua kuskilt hankida.
Tänased toidud kokku liites sain:
Kaloreid kokku: 1388.06 Kcal
Valgud kokku: 99.13 g. [32%]
Süsivesikuid: 186.08 g. [61%]
Rasva: 20.99 g. [7%]
Peale trenni tuleks kohe midagi kiiret valku süüa, ma sõin alles 2 tundi hiljem (muna, kodujuust, tuunikala jms). Kas see on väga halb? Pulbreid ma ei tarvita, joogid on kallid… kas peale trenni midagi lihtsat ei ole süüa – nt 1-2 õuna? Kuigi jah valku see ei sisalda, aga on parem süüa natuke süsivesikuid kui lihtsalt söömata olla niikaua kuni koju jõuan?
oktoober 17, 2005 at 5:18 p.l. #60783Aksel
MemberSee söömise osa Sul siin väljatoodud, kuid palju treenid? Mulle tundub (vabandan, ma pole kalorite teemal just kaugeltki parim nõuandja), et Sul on seal kaloreid küll vähevõitu. Nii vähe süües (ei räägi niivõrd valgu kogusest) vaevalt, et miskit väga “lihaseliseks” kasvab. Selliselt jätkates (ja intensiivselt treenides) nõrked varsti!
oktoober 17, 2005 at 5:27 p.l. #60786Eastsider
MemberMina soovitaks küll süüa rohkem kaloriterikast toitu, kui mina nii vähe sööks, siis ma ei jõuaks jõusaalis kohe mitte midagi teha, kuid kõik see oleneb inimesest. Küsin et kui palju kaalud, mina kaalun 74kg ja minu jaoks on see ikka väga vähe.
EDIT: lugesin su postitusi ja avastasin et 65 kilo oled. Lihast sellisese kaloraasi juures on raske kasvatada. Ma ei tea kuidas sinuga on, aga kui ma ikka suurt midagi päeval söönud ei ole, siis ei jõua kangi tõsta.
Lihase kasvatamiseks soovitaks rohkem süüa, rohkem jõusaalis käia ja vähem aeroobset teha. Kui väga palju jama (krõpsud, hamburgerid jne) endale sisse ei lahmi, siis ei lähe rasva ka, isegi kui rohkem sööd kui praegu.
Näen et võtad asja tõsiselt, edu treeningutel
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 17, 2005 at 6:09 p.l. #60789theisland
MemberVäike kalorite hulk tuleb salatist. Söön 3x päevas salatit, see täidab kõhtu ja eriti kaloreid ei anna. Ja trenni jaoks on alati jõudu… 1 tund enne trenni söön korralikult keedetud kartulit ja kanaliha sisse + salat ikka. Siis jõudu küll. Ja peale trenni kodujuust, munad, salat, mõni leivaviil singiga, kalakonserv vms.
Aga lihtsalt kalorite tõstmiseks pole mõtet ju magusat ja rasvast sisse ajada et nt saada numbriks 2000 kcal. Kui kõht on koguaeg täis ja kalorid on 1500 peal siis see ei tohiks ju väga suur probleem olla. Eks ma söön ikka seda mis mul kodus on. Võibolla söön leiba-saia vähe (1 või 2 viilu päevas) ? Neid süües tuleb ka kaloreid parajalt juurde… peaks ma rohkem leiba ja sepikut sööma? Võid ma ei kasuta, peale lihtsalt nt sink või juust?
Treeningud on 3x nädalas. Mainisin et olen algaja ja teen algajate kava esimesed paar kuud. Praegu ma lihats ei ootagi, kuid tahaks lihtsalt toitumise paika saada. Uuel aastal edasijõudnute kava tehes võiks mingi areng hakata tekkima.
Ja aeroobset nii palju, et iga hommik u 30 minutit (~6km) jooksen. Ja hakkan ka käima ujumas ja saunas 2x nädalas.
oktoober 18, 2005 at 4:39 e.l. #60798ROtter
MemberArvuta sealt:http://adsl2153.estpak.ee/dieet.php.
oktoober 18, 2005 at 5:33 e.l. #60799ROtter
MemberPeale trenni tuleks kohe midagi kiiret valku süüa, ma sõin alles 2 tundi hiljem (muna, kodujuust, tuunikala jms). Kas see on väga halb? Pulbreid ma ei tarvita, joogid on kallid… kas peale trenni midagi lihtsat ei ole süüa – nt 1-2 õuna? Kuigi jah valku see ei sisalda, aga on parem süüa natuke süsivesikuid kui lihtsalt söömata olla niikaua kuni koju jõuan?Peale trenni on oluline kiire taastumine. Seda on võimalik saavutada õige toitumise ja vedelikukaotuse likvideerimisega. Glükogeenivarude kõige kiirem taastumine toimub kahe esimese koormusjärgse tunni jooksul. Siis tuleks tarvitada 50-60 g süsivesikuid tunnis.Selleks sobivad paar banaani,rosinad,küpsised.Vedelikest sobib nt. õunamahl lahjendatud mineraalveega, samuti jogurtijoogid,piim.
oktoober 18, 2005 at 12:04 p.l. #60812Sohne
Member*Ja lugesin veel seda et korraga mitte väga suuri portsjone süüa, vaid rohkem söögikordi ja väiksemad portsud. Aga kus on see piir ,,suur”? Kas see piir loeb kalorite arvust või grammidest? Nt täna ma sõin 350g salatit lõunaooteks, kaloreid ei tulnud palju, aga tundsin küll et olin kõvasti üle pingutanud.Tõstataks välja just selle küsimuse, millele isegi huviga vastust ootan.
oktoober 18, 2005 at 12:32 p.l. #60814muc
MemberSee piir on igaühe jaoks erinev. Võtame nt, et kulutad 2000 Kcal. Nüüd oleneb, millise kiirusega kaalu langetada soovid. Kõige kindlam oleks umbes 200 Kcal miinuses olla. Nüüd siit saadki oma nö piiri välja arvutada. Jaga see 1700-1800 Kcal 5-6 toidukorra peale ja ongi olemas. Tee kohendused vastavalt oma energiakulutusele.
oktoober 18, 2005 at 12:40 p.l. #60817theisland
MemberMa huvipärast tahaks teada ja mõni võiks vastata, et palju keegi tarbib päeva jooksul
leiba-saia, öelge siis kas grammides või viiludes.
Ja ma uurisin kalkulaatoris kalade valgu sisaldust ja jäi silma selline asi
Lõhe suits. (100 g):
– 142 Kcal, 25 g valku, 0 g süsivesikuid, 4 g rasva
Lõhe toores (100 g):
– 182 Kcal, 18 g valku, 0 g süsivesikuid, 12 g rasva
Millest suitsutatud kalal see valk juurde tuleb? Ja nii suur rasva erinevus?
Sellline kala nagu nt. hõbeheik oli antud
Hõbeheik (100 g):
– 92 Kcal, 20 g valku, 0 g süsivesikuid, 0 g rasva
üldse ilma rasvata ja 20g valku – kas see kehtib siis igal kujul heigil või kuidas see mõeldud on?
oktoober 18, 2005 at 1:13 p.l. #60825muc
MemberKuumutamisel mingi osa lihas olevat vett aurustub. Pane ahju 200g toorest kana. Kui valmis on küpsenud, siis on kaal alla 150g. Selle arvelt valgu% tõusebki, et vesi väljub.
oktoober 18, 2005 at 1:25 p.l. #60830Insomnia
MemberSuitsu- ja toore lõhe kaloraa?i erinevus on üsna märkimisväärne küll, kuid selline ta on, ka targa kaloriraamatu põhjal (vaatasin espetsiaalselt järgi). Ei oska kommenteerida, millest see tingitud on, aga arvesta sellega lihtsalt.
100 g hautatud hõbeheigis on 92 kcal / 20,9 g valku a 0,9 g rasva. Nii et “natuke” ikka on
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Aga selline toiteväärtus on hautatud heigi puhul. Kui näiteks praed, siis mõõda õli hulka teelusikaga (1 tl õli on 5 g) ja liida see heigi kaloraa?ile juurde. 5 g oliiviõli sisaldab 45 kcal / 0 g valku / 5 g rasva / 0 g süsivesikuid.oktoober 18, 2005 at 6:01 p.l. #60863theisland
MemberTegelikult rasvaga polegi probleemi, lihtsalt kindla valgu normi kätte saamine on kallis ja üritan võimalikult odavalt läbi saada. Muidu ema äkki enam ei ostagi liha. Või tuleks ikkagi pulbritega odavam? Pulber on küll kallis suur kilone kott aga seda vist jätkub jälle väga väga pikaks ajaks. On siin mingit viisi võimalik odavalt valku süüa? Või nt. et nädalavahetustel kui trenni pole siis ei ole see valgu norm nii oluline, või rikub see just kõik ära kui mõni päev piisavalt valku ei saa?
oktoober 19, 2005 at 4:58 e.l. #60884ROtter
MemberVäike kalorite hulk tuleb salatist. Söön 3x päevas salatit, see täidab kõhtu ja eriti kaloreid ei anna. Ja trenni jaoks on alati jõudu… 1 tund enne trenni söön korralikult keedetud kartulit ja kanaliha sisse + salat ikka. Siis jõudu küll. Ja peale trenni kodujuust, munad, salat, mõni leivaviil singiga, kalakonserv vms.Aga lihtsalt kalorite tõstmiseks pole mõtet ju magusat ja rasvast sisse ajada et nt saada numbriks 2000 kcal. Kui kõht on koguaeg täis ja kalorid on 1500 peal siis see ei tohiks ju väga suur probleem olla. Eks ma söön ikka seda mis mul kodus on. Võibolla söön leiba-saia vähe (1 või 2 viilu päevas) ? Neid süües tuleb ka kaloreid parajalt juurde… peaks ma rohkem leiba ja sepikut sööma? Võid ma ei kasuta, peale lihtsalt nt sink või juust?
Treeningud on 3x nädalas. Mainisin et olen algaja ja teen algajate kava esimesed paar kuud. Praegu ma lihats ei ootagi, kuid tahaks lihtsalt toitumise paika saada. Uuel aastal edasijõudnute kava tehes võiks mingi areng hakata tekkima.
Ja aeroobset nii palju, et iga hommik u 30 minutit (~6km) jooksen. Ja hakkan ka käima ujumas ja saunas 2x nädalas.
Selline toidukord on soovitav 2-3 tundi enne treeningut.
Kuna sa käid veel jooksmas ja tahad minna ujuma, siis pead suurendama kaloraa?i vähemalt 3000 kcal päevas, muidu ei jätku selleks kõigeks energiat ja tulemusi ka ei tule.
oktoober 19, 2005 at 5:07 p.l. #60911theisland
MemberJubedana tundub see.
Ma söön päevas 4 korda – kogu aeg kõhu täis. Söögiaegade vahe on ~4 tundi. Kui vahepeal isu tuleb, söön õuna nt. Siis pean ilusti vastu niikaua kuni koju jõuan ja jälle kõhu täis söön. Ja selliste korralike kõhutäitega sain ma täna kokku
Kaloreid kokku: 1545.1 Kcal
Valgud kokku: 101.47 g.[30%]
Süsivesikuid: 210.94 g.[62,4%]
Rasva: 25.75 g.[7,6%]
Mida ma siin teha saan? Süüa nii kõvasti et kõht punnis ees ja peale sööki paha olla ning kõhuvalu? Ma võin oma menüü ka anda kus grammides kirjas mis kell mida sõin.
Üks küsimus treeningu kohta ka.
Algajate kava on seeriad 3×8-10
Kas kasulikum on rinnalt suruda 35kg 3×8 või 30kg 3×10. Kas suurem raskus treenib rohkem jõudu või pole üldse mingit vahet?
oktoober 19, 2005 at 5:33 p.l. #60912Aksel
MemberÜks küsimus treeningu kohta ka.Algajate kava on seeriad 3×8-10
Kas kasulikum on rinnalt suruda 35kg 3×8 või 30kg 3×10. Kas suurem raskus treenib rohkem jõudu või pole üldse mingit vahet?
Kui jõuad kõigis kolmes seerias 10, siis pane 5kg juurde ja püüa jälle 10 täis saada. Siis jälle 5kg otsa jne.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.