Skip to main content

Kulturism, miks?

Avaleht » Forums » Treening » Jõusaal » Kulturism & Fitness » Kulturism, miks?

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 88 total)
  • Autor
    Postitused
    Vägivaldur
    Member

Mind on alati huvitanud, miks inimesed tegelevad kulturismiga. Võibolla toote siia ära oma individuaalsed põhjused, miks just kulturism võlub.

PS. Ise käin jõuaalis jõu pärast, kulturismiga ei tegele.

n2k
    Member

ise käin jõusaalis, et julgeks suvel randa minna

kame
    Moderator

rõõm on näha enda keha arenemas ja tunda vormi millega kaasneb ka jõud!

see on põhjuseks!

norman22
    Member

Eks neid põhjuseid ole mitmeid algul sai jõukas käidud selle pärast,et tuleks jõudu rohkem ja nats ka keha vormida jõusaalis edasi käies aga avastasin et muutub ka tervis paremaks ning ei kujunda treening ainult füüsist vaid ka vaimset poolt muudab tahtejõulisemaks ning sihikindlamaks nüüd on sihikul juba kulturismis eesti tasemel midagi kunagi ära teha.

valat
    Member

Et keha vormida ja rasva kaotada….nüüd ka natuke asja reljeefsust lisada..

Viimasel ajal ka lihtsalt sportimise pärast, sportida mulle meeldib, eriti jõusaalis

mait00
    Member

See on nagu armastus vastassoo vastu.

See on küll raske küsimus. Mille pärast üldse sporti tehakse? Miks üldse inimesed midagi teevad? Vahel mõtlen ikka, kui raske on, et miks mul seda vaja on? Siis ütlen endale, et ole vait ja treeni edasi. Praegu mõtlen sellele, et tahaks ka midagi kulturismis saavutada. Alustasin aga sellepärast, et tugevamaks saada, ilusat keha omandada ja tervislikumalt elama hakata.

Marek Kalmus
    Member

Põhjuseid on mitmeid ja need ajajooksul muutuvad.

Kui alustasin siis tahtsin saada suureks, võistlemisele ei mõelnud üldse. Suureks tugevaks ja ilusaks. Mitte, et ma oleksin väike ja kole olnud))). Kaugeltki mitte. olin alustades 95kg ja tegin 150 kg 4x 8 kükki. Rinnalt surusin 100 kg 3-5 seeriat 8xda.

Peamine põhjus miks just kulturism, on minujaoks see väsimuse tunne peale treeningut.

Olen ju ka jalgrattur olnud ja tean ka seda väsimust aga see pole see. Just kangi tõstmisest tulenev väsimus on see mida vajan veel ja veel.

Ja üks põhilisem on muidugi see mis meid rahvasportlasi kõiki üldse liikuma sunnib… See on peale koormust organismi poolt produtseeritud narkotsi taoline aine endorfiin, mis on oma keemiliselt koostiselt sarnane morfiinile.

iga inimene kes selle maitse korra “suhu” saab ei loobu sellest kunagi.

Siit tulebki see et inimesed kes sportimisega ei tegele, ei mõista, miks mõningad ennast nii küll ” piinavad”

Aga jah peamine on see…

Et siis nagu narkomaanid)))? Jah omamoodi kindlasti, aga heas mõttes siis.

Looks ju et selle kõigega kaasneb hea tervis ja suurepärane väljanägemine mis kõik kokkuvõttes mõjuvad positiivselt meie eneseteadvusele ja sellega seoses kõigele meie ettevõtmistele.

Nagu ütlesin ajajooksul need põhimõtted ja eesmärgid muutuvad MIKS ma saalis käin.

Alguses siis suureks ja tugevaks)), seejärel , et tulla Eesti Meistriks , seejärel, et seda tiitlit kaitsta( Pole õnnestunud), et Otti ometi kord võita ( mis pole VEEL õnnestunud) ja JA JUHUL KUI ÕNNESTUGI SIIS LIHTSALT SELLESAMA HEA ENESETUNDE NIMEL MA JÄTKAN, SENI KUNI ELAN, usun et nii….)

bacardi
    Member

et tegija olla;)

eintsius
    Member

1. Raskuste ületamine

2. Tahtejõu arendamine

3. Sport+hea väljanägemine+tervis+hea enesetunne

4. Selg tuksis – vaja koguaeg ennast trimmis hoida, muidu hakkab valutama

iluspoiss
    Member

et naisi saada!

norman22
    Member

Marek kirjutas ,et sport on nagu narkomaanja see on kül nii kui korra juba näiteks jõukas hakkad käima,siis sellest täielikult ikka loobuda ei saa,võib tekkida treeningutes pause aga varem või hiljem pöördutakse ikka trenni tagasi vähemalt on see minu puhul nii arvan nii on ka teistega.

Makaveli
    Member

Marek kirjutas ,et sport on nagu narkomaanja see on kül nii kui korra juba näiteks jõukas hakkad käima,siis sellest täielikult ikka loobuda ei saa,võib tekkida treeningutes pause aga varem või hiljem pöördutakse ikka trenni tagasi vähemalt on see minu puhul nii arvan nii on ka teistega.

Jah , nii ta on. Eelmise aasta novembris oli üks häda teise otsa : alguses toidumürgitus , siis veel mingi külmetushaigus , jõud peaaegu kadunud , enesetunne 0 , tundus , et ei iial ei taha enam saalist kuuldagi. 2nädalat pausi ja motivatsioon oli tagasi , läksin uuesti trenni , nüüdseks on vorm elu parim!

õlalihas
    Member

Ikka tugevam kiirem ja naiste jaoks ilusam

rait83
    Member

Kui oled juba kord sõrme sinna andnud, siis läheb kõik. Ise teen juba sõltuvusest..nagu Marek rääkis. Ei oska ilma trennita olla. Ja tohutult enesekindlust on lisanud, et ma polegi kõige sitem mees.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 88 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.